Új hozzászólás Aktív témák

  • Vanos

    aktív tag

    válasz Vanos #66429 üzenetére

    E-mu 1212m vs. Topping D50

    Megjött a D50. Egy fél órát hallgattam USB-ről megtáplálva, USB-t használva bemenetnek. A DAC-on semmit nem állítottam. Egyelőre csak egy olcsó RCA-val tudtam kipróbálni. (Az optikai és az RCA kábelek még nem jöttek meg).

    Csak néhány számon teszteltem, az első benyomásom pozitív.
    Azt kell mondanom, hogy a jónak hitt E-mu volt talán a legnagyobb probléma a láncban.A zavaró harsányságot, élességet az E-mu okozta.
    A hangkép egyértelműen lejjebb jött. Emiatt bizonyos zenéknél kevesebb a levegő, de szerintem a hang természetesebb, most került a helyére. A basszus egyértelműen teltebb, szebb. A színpadkép továbbra is remek. A bizonyos zenéknél tapasztalható élesség, harsányság megszűnt, de ezek a zenék továbbra se szólnak jól. Itt már a nappalim akusztikája is a problémák forrása lehet. Az ilyen "mindent bele" zenéknél (pl. Nightwish, Sirenia) picit visszhangos, "szétesik" a hang - de már nem zavaróan éles, harsány.

    Az E-mu 1212m talán a tompán, "csomósan" szóló láncokba lehet jó választás, nálam (Rotel 985Bx+Chorus 716S) a D50-hez képest úgy tűnik rossz irányba vitte el a hangot.

    Ha a kábelek megjönnek még van tér a játékra, mivel többet is rendeltem - a "kínai piacon" drágának számító fajtákból.(RCA kábelekből (50cm) kétfélét rendeltem. Mindkettő nagy tisztaságú réz, + egyik közepében elvileg ezüst szál van).

    Szóval úgy érzem sikerült előre lépnem a "labirintusban", az első benyomásom egyértelműen pozitív.

    HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles

Új hozzászólás Aktív témák