Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    Motu M2 első benyomás

    Előzmény: muszáj valami a pc mellé, amire rá tudom dugni a gitárt, és tudok szép halkan prüntyögni. Eddig Presonus Audiobox USB volt, aminek nem túl erős a fejes kimenete (simán dacként jobb), ehhez csatlakozik a Little Dot Mk2. Így jó a hang, de kicsi az asztalom, ezért szerettem volna valami kompaktabbat. Fejes továbbra is a drop párnával elexesített Elear.

    Szóval első benyomás: nem rossz. :D Ennyi egyelőre. Szép tisztán szól, nem tolja meg úgy a mélyeket, mint a Little Dot, viszont sajnos nem is simítja el úgy a magasakat. Erő van benne elég, dinamika, részlet szintén. Az Elear/Elex tere nem nagy, ebben nem tapasztaltam változást. Ha beiktatom a Motu és a fejes közé a Little Dotot, akkor kapok a korábbi Presonus-Little Dot párosnál jobb felbontású, erőteljesebb középtartománnyal bíró hangot. Ez lenne az igazi, de akkor a hely-előny oda: a Motu kicsit szélesebb, mint a Presonus. Szóval szokom a Motut szólóban. Youtube-hoz tökéletes, a tidal stream sávszélei már nem tetszenek annyira. Lokális fájl lejátszást még nem próbáltam.

    Gitár interface-ként viszont már egy nap után is látszik, hogy tökéletes. Alacsony a latency, asiót használó pluginek mellett párhuzamosan mehet a zenelejátszás bármilyen forrásból, nagyon tiszta a felvett hang, klassz a monitor kapcsoló, finomak a potik, a kijelzőt meg kötelezővé kéne tenni minden hasonló eszközön. Van itthon épp 4 gitár, mind a 4 máshol klippel, és ezt a front lcd segítségével másodpercek kérdése korrigálni. Az a kis piros visszajelző led sem használhatatlan, ami a Presonuson van, de ez azért kényelmes, na.

Új hozzászólás Aktív témák