Új hozzászólás Aktív témák

  • lapalapa

    senior tag

    válasz -NoVa- #92972 üzenetére

    Amikkel eddig kb. ugyan azt sikerült produkálni az egy Intel NUC, Lenovo Yoga2, meg a földön álló dobozos gépem. Ez alapján azt mondom, hogy tök mindegy.
    Ami a zenét előállítja az egy Wadia DI122 dad (wadiáék dekódolnak, nem konvertálnak, jó a marketinges), meg egy HD800S. Illetve van még a jitterbug meg az ipurifier az usb-n. Ez a konfig így elég jó felbontású, ahhoz, hogy a legtöbb forrásoldali hang javításra tett kísérlet hallható legyen. Ezek alapján a következőket tapasztaltam eddig:
    - a Foobar laposan, unalmasan szól a JRiverhez képest szerintem, ez utóbbi sokkal zeneibb, finomabb hangú, még akkor is ha kihasználjuk a Foobar összes hangjavító trükkjét, UAPP a kettő között van valahol.
    -minden kísérlet a windows zenelejátszáshoz szükségtelen funkcióinak letiltására, jót tesz a hangnak.
    -ezt célprogikkal is meg lehet támogatni még, FidelizerPro, Audiophile Optimizer stb. Ezek valós időben tartják kordában a win szolgáltatásokat, prioritást, affinitást állítanak, és leviszik a latencyt elég durván. Ez további hang javulást jelent. Fidelizer Pro-t használok, működik.
    - ami érdekes, hogy a fizikai eszközök (jitterbug és ipurifier) más módon hatnak mint a szoftveres trükkök, inkább a digitális ízt csökkentik, míg a szoftveres dolgok inkább információ többletet okoznak, közben nő a sávszélesség, megjellenek összetettebb akusztikai infók, absztrakcióból fokozatosan tolódunk a valóság felé.
    A gond ezzel, hogy kényelmetlen (juj kikapcsoltam a...?, hopp letiltottam a ...?), illetve nem túl stabil az eredmény, néha nem szól úgy (pszihó, vagy valami windows galádság, nem tom).
    Ezzel szemben a wtfplay faék egyszerű cucc, ha usbkulcsról bootolok tökéletes zenegép. Mégtöbb infó és mégtöbb valóság és ezt elég stabilan.
    Ami fura, hogy meg lehet adni a dac felé küldendő adat csomagok jellemzőit, (frame/period, periodusok száma) mivel minden dac máshogy zenél különböző adatcsomagok esetén (?!?). Leírás szerint érdemes ezzel játszani, mert izléshez hangolható a dac. Nem próbáltam még, de ez is elég izgi.
    Ami érdekes, hogy a kis BTR5-ből is elég sokat kihoz, olyan mintha átkapcsolna egy másik üzemmódba a dac.
    Ja és tolja a DSD-t nativan, ezt kipróbáltam.
    Szóval én ezt hallom, de lehet, hogy átállítanak más gyógyszerekre...

    Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

Új hozzászólás Aktív témák