Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt


    s4tch jóvoltából ( :R ) volt szerencsém saját rendszerben kipróbálni nekem is egy Soekris DACot. Mivel R-2R-rel soha nem volt dolgom, így még kíváncsibb voltam mint általában.
    Persze az ára és a jó híre miatt gondoltam hogy nincs vele gond de azért a saját ízlésemhez és rendszeremhez passzolás is kérdéses (pl. fejeserősítőnél bkercsóénál maradtam a topping és tmp ellenében is).
    PC-vel csatlakoztattam USB-n (win 11 alapból tett fel hozzá drivert) és csak később vettem észre hogy a honlapról is lehetett volna hozzá letölteni. A szűrőket is csak úgy hallgatás közben kezdtem el kipróbálni, mindenféle utánolvasás nélkül. A FILTER gombot nyomogatva kicsit változik a hang és a led színe is. A piros az sosem volt jó (az olyan fejezzük be a zenehallgatást mert fáraszt, idegesít szintű; tehát minden bizonnyal mazochistáknak készült) és a narancssárga is nagyon ritkán passzolt valamihez (talán Indila-nál volt képbe). A nem világít a led, egész jó, de kevésbé élénk, illetve úgy is mondhatnám picit laposabb mint a zölden világító, úgyhogy maradtam az utóbbinál.
    Jelszint/hangerő azzal a sima tekerentyűvel állítható. Mivel külön fejeserősítőn szabályoztam a hangerőt ezért sokat nem kellett állítgatnom, csak nagyjából egyformára hoztam a zidoo uhd 2000-es médialejátszóm szimmetrikus kimenetének hangerejével (de általában azt se maxon használom).
    Első este bkercsó fejeserősítőjével és a 250Ω-os DT770-essel hallgattam és csak youtube-on nézelődve. Hát a DT770 most is nagyon jól szólt. Szerencsére az ismert számok ezzel a DAC-kal rendben voltak, a jól megszokott módokon szólaltak meg, semmi idegesítőt vagy oda nem illőt nem véltem felfedezni. Minden jelenlévő hangot megfelelő arányokban szólaltatott meg, ha kellett zeneien, ha kellett ütősen adta elő a produkciókat. Természetesen erre számítunk, de sajnos nem mindig ezt kapjuk. Ráadásként belefutottam olyan, általam már jól ismert zeneszámokba amik annyira jól szóltak, hogy ennyire jónak ezelőtt még nem hallottam őket pl. (a; b; c; d; e; f ...stb.) Szóval örültem és vártam a másnapot hogy majd kipróbálom a TEAC fejeserősítő + Ananda párossal is.
    Most egy régebbi asztali pc-re csatlakoztattam, amin win 10 van és már a honlapról előre letöltött drivert volt. Ezzel a párossal is megerősítést nyert hogy totál jó a Soekris DAC hangja, illetve hogy akadnak olyan számok amik jobban szólnak vele mint ahogy eddig azokat hallottam.
    Igen ám, de akkor most jobb-e mint a zidoo uhd 2000-es médialejátszóm? PC + Jriver + Soekris 1421 vs. zidoo uhd 2000 a saját belső zenelejátszóját használva.
    Erre csak a zeneszámok felváltva hallgatása adhatta meg a választ. És a válasz az az lett hogy vannak zeneszámok amik a Sooekris DAC-ról tetszenek picit mégjobban és vannak amik a zidoo-ról. Szóval ezek alapján nem egyformák de mégis döntetlen köztük a verseny, számomra és a TEAC HA-501 + Hifiman Anandáról hallgatva.
    A MikroFluentAmp + DT770-et rátéve azt mondanám hogy inkább a Soekris (ha a pc-n is youtube és a zidoo uhd 2000-en is youtube app van használva) illetve hangfallal meg talán inkább a zidoo; ugyanebban a felállásban. De a lényeg hogy mindekttő nagyon jó.
    A tidalt azt inkább ki is hagyom az értékelésből, mert számomra cirka 1 éve (de lehet több) már nem meggyőző (a youtube jobb).
    Viszont a zöldes szinű R2-R tagadhatatlan előnye hogy az egy rendes dac, amit használhatunk usb-ről, coaxról és optikáról is és mindez jóval kedvezőbb méretben mint a zidoo.
    A zidoo uhd 2000-es sajnos nem dac, az csak egy különálló médialejátszó eszköz aminek jó a hangja (de amúgy már ki is futott; szóval lejárt lemez).
    A Soekrisnek kipróbáltam az SPDIF-jét is. Szerintem nem mennék át vakteszten ha azt kellene hasonlítani hogy usb vs. xmos transzport valamelyik digitális kimenete. Ennek ellenére usb, coax, optikait mondanák ha kést nyomnának a torkomhoz; de tényleg mindhárom jó. Próbáltam CD játszó coax és optikaiját is, és azok is nagyon egyformán jónak tűntek.

    U.I.: Köszönöm s4tch-ank hogy kölcsönadta. Szerintem ez eddig a legjobb dacja :) ;]

    A fejeserősítője az ahogy már mások mondták (van, de minek). Mert tényleg nem hozta már egy egy viszonylag könnyen hajtható Anandával sem azt, amit egy különálló fejeserősítővel. Ha pedig a 250-es DT770-et csatlakoztattam akkor a mélyek helyett már csak brummogást meg dünnyögést kaptam.

    Amúgy van új Katie Melua album

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák