Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    válasz parandroid #67225 üzenetére

    Köszi. 4 órának indult az A terv, mert csak 6 perc körül szoktam futni pláne hosszúkat és kövér is vagyok (10 kg plusz a pb-mhez viszonyítva). Plusz nem futottam rég utcai versenyen, talán 18 óta. Maratont főleg.
    Ezt a berlini maratoni nevezést nyertem pár hete, nem volt tervben. Össz-vissz az ingyen nevezés mellett is elment kb 700 euróm rá, így olcsó sem volt, de így utólag azért megérte. Nyilván ha az ember idejében tudja, esetleg nem egyedül megy akkor sokkal olcsóbban ki lehet hozni! Azért ha az ember fut több maratont is, akkor egyszer az életben azt mondom ki kell próbálni valamelyikét a 6? nagy közül.

    A hype jó nagy volt, egyébként a budapestihez hasonló csak mindenben kicsit jobb. Mi parasztok csak képernyőn láttuk Kipchoget (talán az elitet megmutatták a népnek csütörtök este de nem voltam ott). Annak ellenére nem volt szar érzés ott futni ahol ezek mentek előttünk. Overall azt mondanám a pórnép is kompetitívabb, mint otthon. Futott előttem csaj a végén akinek a seggén rengett a háj, meg voltak szemmel láthatóan jóval idősebbek is a környékemen, mint én. Azért hagytam el faragott testű pólótlan görög istent aki gyalogolt a végén, így csüngő hasú, úszógumis, pálcika karú irodistaként jól esett a káröröm, legalább ez egyszer nyertem érzés :D
    Egyszóval jó volt, apró kényelmetlenséget voltak csak mint gyomor, forgó, térd, lábujjak apróságai de nem volt semmi gond. A pulzussal kicsit küzdöttem a végén, féltávnál már láttam, hogy ez 3:45 eddig és ráhajtottam, picit feszesebbé is próbáltam venni onnantól, hogy tuti legyen meg, de kicsit neccesnek éltem meg, nem maradt sok benne.
    Ennek ellenére 15 perccel a vége után tudtam járni, ez kis túlzással a majdhogynem el sem fáradtam kategória. Nagyon jó önbizalom növelésnek.

    A Brandenburg-kapun átfutni kurva jó érzés volt, pedig nem vagyok egy érzelgős ember. Azon az utolsó párszáz méteren elmúlt a fáradság pár percre.
    A szurkolás nagyon jó volt. Az elejétől voltak emberek az úton, de kb a 20. km-től aztán végig kétoldalt, páran még a nevem is leolvasták és úgy buzdítottak név szerint. Volt, ahol a balkonra raktak ki egy legalább méter magas hangfalat, mindenfelé buzdító feliratos zászlók lelógatva, ment a zene, és ott ült a társaság (család / szomszédok?), szüntelen vigyorogtak és visszaintegettek. Én azt hittem,.hogy Budapesten jó és támogató a nézőközönség / város lakossága, egyébként szerintem az is, de ez simán überelte.

    Telefonról írom - elverek 2 órát a 2 poszttal, de telik a 3.5 órás vonatúton hazafelé; remélem a linkek jók.
    Iratkozzatok, reménykedjetek a januári sorsoláson, és tegyetek félre pénzt / idejében intézzetek utat meg szállást, mert tök jó buli ez a Berlini Marathon.

    [Strava]

    [Pulzus / splitek]

    U.i. azt hiszem 7. maratonom volt. Ezt nem azért, hogy dicsekedjek. Én anno azt a célt tűztem ki - miután a saját véleményem szerint jó rutint szereztem fm-on - hogy maratonról is szeretnék olyan rutint, magabiztosságot szerezni. Nos jelentem ez még nem sikerült. Biztosan van az az ember és életmód / edzésmennyiség, verseny amivel megszerezhető, de nem kétszer olyan nehéz mint a FM, han más műfaj, szerintem. Eddig még minden maratonnak úgy álltam neki, hogy van egy terv amiben reménykedem és aztán ahogy sikerül, ez nem változott még meg. Nem is könnyű, a FM sokkal jobban tervezhető, ez 30km után kis szerencse kérdése is; túl hosszú, bármi megtörténhet. Privát vélemény meg anekdotális infó mint minden amit én írok persze.

    [ Szerkesztve ]

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák