Új hozzászólás Aktív témák

  • Alg

    veterán

    Próbálom röviden...
    Szóval ez egy nagyon jó lecke volt melegben futásról meg úgy általában 3+ orás versenyekről, van még tanulnivaló...

    1. Lebecsültem a meleget - összesen egy darab sótablettát vettem be, de akkor már rendesen késő volt, kb 3-4km-el később kezdett hatni, arra volt jó hogy az utolsó harmadban még tudjak valami futómozgást produkálni. Ráadásul a gyomrom is megborult 22k-nál, utána már nem nagyon mertem komolyabb szénhidrátot bevinni :(
    2. Pályaismeret. A végén, délben az árnyékmentes, tűző napos 5-6km-nyi szakasz a szántóföldek között teljesen felkészületlenül ért, elfogyott a vizem is, az utolsó 4km full szenvedés volt, folyamatos vádli és combhajlító görcsökkel.

    Az első 20k amúgy terv szerint ment, kivéve hogy sokkal több folyadék kellett volna és preventív sótabletta már az elejétől fogva. Úgy számoltam ha 2:40-en belül felérek a nagy emelkedőre, akkor reális a 4 óra körüli idő. 2:35-el értem fel, de ahogy elkezdtem lefelé futásra váltani éreztem hogy ez nem lesz jó. Gyomorgörcs, vádli görcs, nem mertem enni, csak vizet kortyolgatni - 2-3km után ez valahogy rendbe tette a gyomromat és a vádligörcs is eltűnt ideiglenesen, de energia nem volt, váltottam kb. 800m futás-200m sétára.
    Aztán jött a fent említett tűző napos szakasz, az betette az ajtót :( Az utolsó km-t azért még futottam valahogy, mégiscsak futva érjek már be a célba.

    Annak azért örülök hogy a "pesszimista" 4:30-as időn bőven belül voltam. 10 fokkal hűvösebb időben meglehetett volna a 4:00 is, most ezt adta, nem vagyok szomorú az eredmény miatt. Férfi összetett 66/157, férfi 30-40 korosztály 24/49.

    A győztes nem tudom mit reggelizett, valami bolgár faszi nyert 2:36-al, a második helyezett 3:03 :Y

    "I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Új hozzászólás Aktív témák