- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kuponok....
-
Fototrend
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
Akkor kezdjük:
"Az aminosav profil nagyon fontos!"
Az aminosavak mennyisége és "timing"ja fontosabb"Sajnos az emésztő enzimek nem tudjak "izolalni" az aminosavakat, ezért mindig a gazda szervezet profiljaban kezdik el a bontást"
A fehérjelebontásért a bélrendszerben a pepszin (oligopeptidekre bont), elasztáz (elasztint) tripszin (peptidre) kimotripszin (peptidre), aminopeptidáz (AS), karboxipeptidáz (AS), karboxipolipeptidáz (AS)
Az aminosavakra bontó utóbbi 3 enzim nem szelektív proteáz, a polipeptidáz random hasít, a karboxipeptidáz az első C-terminálison hasít minden peptidet a fehérjelánc elején, az aminopeptidáz pedig az N-terminálison végzi a bontást.
Ebből kifolyólag az állításod második része helytelen, mivel ahogy írod, nem képesek izolálni és szelektíve transzportálni az aminosavakat, így nem kezdhetik el a bontást sem a szervezet "profiljában"
Profilról egyedül a felhasználás sejtszintű helyén beszélhetünk. Ha a szintetikus útvonal végén nem áll rendelkezésre minden esszenciális elem, akkor inkomplett a szintézis. Ezért nevezzük a beltartalomban elégtelen mennyiséget adó AS-akat limitáló aminosavaknak.
Azonban ha vegyesen fogyasztunk olyan forrásokat, amelyek más más aminosavban deficitesek, akkor ezek a limitáló aminosavak komplettálhatók, tehát 2 inkomplett fehérje komplett aminosavprofil jön létre.
Pl. a zabpehely alacsony lizintartalma komplettálható borsóval, mert az lizingazdag. Tehát ha a zabpelyhedet ízesített borsófehérje izolátummal kevered össze, akkor egy komplettált aminosavtartalmat kapsz
Az egyetlen feltétel, hogy felszíváskor egy időben legyen jelen a 2 forrás, magyarul együtt fogyaszd és egészséges emésztést feltételezve."Itt sem 99% az egyezés ezért itt is keletkezik Húgysav mint bomlás termek."
A húgysav minden nitrogéntartalmú vegyület bomlásterméket, teljesen független az aminosav profiltól, a fölöslegben bevitt fehérje is az energianyerés során húgysavat szolgáltat.
A csirkemell biológiai értéke egyébként 79-84%, tehát közel sem 99. A legjobb valóban a tejsavó hidrolizátum, ennek biológiai hozzáférhetősége és értéke közel 100%
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RAID
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos tablet topic
- Call of Duty: WWII
- További aktív témák...
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)


