Új hozzászólás Aktív témák

  • gF

    senior tag

    Porszívó téren szeretnék néhány tapasztalatot megosztani a nagy publikummal.
    Régebben egy Miele S8 Ecoline teljesített nálam szolgálatot, de tavaly (pár év után) szabályosan kettétört porszívózás közben a markolat. Pedig vigyáztam rá, nem ütöttem-vágtam. Ez azért egy kicsit szíven ütött, pláne amikor közölték Mielenél, hogy egy ilyen mezei műanyag markolat baráti 9k, de hát porszívózni muszáj így vettem egyet.
    Aztán idén egyik ismerősömnél volt szerencsém kipróbálni az Electrolux Ultraone (ZUOANIMAL+) porszívót és nem kicsit fogott el a WOW érzés. Első körben fel tűnt hogy mennyivel csöndesebb (és persze tapad a padlófej mint állat).
    Nem vagyok egy ilyen dolgokba azonnal fejest ugró ember, de így beleástam magamat a dolgokba. Úgy is akartam szüleinek egy porszívót venni, akkor már úgy gondoltam, hogy veszek magamnak egy újat és régit Miele S8-at megkapják ők. Na persze egy csomó kérdés felmerült bennem. Ha Ultraone akkor abból melyik? Hol tart most a Miele porszívók téren? Mi a helyzet azért más márkákkal (Philips, Samsung)?
    A Mammutban lévő piros betűs üzletben kipróbáltam a mostani Miele C3-as sorozatból több modellt is. Kb egy az egyben mint régi S8-as sorozat, csak új motort kaptak az energiacímke miatt. Lakozott parketta is van otthon, emiatt a C3 Boost Parquet és a C3 Total Care jöhetett szóba. A Philips Performer Expertet is megnéztem de nem estem hasra tőle (pedig annyira nem olcsó az sem). Az eladó valószínűleg már pokolba kívánt amikor mondtam, hogy próbáljunk ki egy Ultraone-t is.. :D
    Kipróbálva már ~5 különböző porszívót még mindig Ultraone tetszett összességében a legjobban. Porzsák ügyben is egész pozitívan csalódtam. Az S-Bag Ultra Long Performance porzsák (5 literes, 6 rétegű) nem is tűnt gagyinak a Mielehez képest és (ha nem is sokkal de) olcsóbb is. Viszont a HEPA szűrőnél már jelentős eltérés van az árban a két márka között (H13-as HEPA Mielenél 9k, Electroluxnál 4k).
    Na persze amit eredetileg kinéztem neten Ultraone Deluxe-ot (ZUODELUXE+) az nem volt raktáron. :((
    Végül neten rendeltem meg a készüléket és használom már több hete nagy megelégedettséggel. Nem tudom, hogy korábban milyenek voltak a felső kategóriás Electrolux porszívók, de bennem nagyon pozitív kép alakult ki, pedig a Miele miatt az évek során elég magasan volt a mérce. Összeszerelési minőségben és masszivitásban sem találtam kivetnivalót.

    Összehasonlítva a régi és a mostani porszívót:
    Pro: Lényegesen halkabb (77 vs 66 dB), olcsóbb üzemeltetni, komfort markolat (távirányítóval), 2 méterrel hosszabb kábel.
    Kontra: Nincs az Ultraone-ban comfort kábelvisszahúzás.

    Elnézve itt a topikot szinte csak Miele C3-as ajánlásokat látok, ha valaki felső-kategóriás porszívót keres, de szerintem abszolút versenyképes az Electrolux Ultraone is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák