Új hozzászólás Aktív témák

  • Voice24

    őstag

    Ha emlékeztek még rá, nyár elején írogattam ide az új Electrolux sütőnk kapcsán, miszerint nem találtam megfelelőnek a sütési hőmérsékletét. Aztán vettem egy sütőhőmérőt, és az valamelyest megnyugtatott, hogy nincs gond. De úgy emlékszem, a tesztelést üres sütőnél végeztem.
    Ma ismét eljutottam odáig, hogy megint elő kellett vennem a hőmérőt, mert gyanús volt a dolog, mármint az a végeredmény, amit produkált a sütő.
    A lényeg, hogy 1 órát sütöttem 200 fokra állítva csirkemellet (zöldségekkel megspékelve) alsó-felső módban, fóliával lefedve, majd fólia nélkül további 20 percig. Mivel csirkemellről van szó, ennyi idő alatt bőven meg kellett volna sülnie. De sajnos nem ez lett, a hús és a zöldségek is félig nyersek maradtak. Kénytelen voltam visszatenni sülni, de ekkor már ment be a hőmérő is. Ledöbbentem! Ismét 200 fokra állítottam, alsó-felső módra, és először már 150 foknál kikapcsolt a fűtés ledje, de a további működés során sem volt hajlandó 160 foknál jobban felmelegedni. (megjegyzem, az alsó fenéklemezre tettem a hőmérőt). Ekkor feltekertem kb. 230 fokig, ez annyit hozott, hogy a hőmérő szerint már 190 fokot el tudtam érni. :U Tehát a kb. 40 foknyi különbség a beállított és a mért között megvolt.
    Ezután áttettem a hőlégbefúvásra, és csodák csodája, egyből fel tudott menni a fok a beállított értékre a hőmérő szerint is. (tehát nem a hőmérő a rossz :D )

    Oké, használjam a hőlégbefúvást, de úgy gondolom, nem normális dolog, hogy cirka 40 fokos eltérés van ahhoz képest egy normál sütésnél, mint amire beállítom. Így tényleg várhatom, hogy rendesen megsüljön benne bármi...

Új hozzászólás Aktív témák