-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
helkis
veterán
válasz
zimi1991
üzenetére
na jó, de mégis milyen táp? azt tudod hogy a korábbi proci 77w ez meg 130w ugye? esetleg töltsd ki az adatlapodon a cuccaid rovatot, sokat segítene..

illetve a fogyasztást leszámítva egyenértékű egy 2600k-val magyarul valóban visszaléptél utasításkészlet szinten is, ez is okozhat sebességcsökkenést..a 4820k van a 3770k szintjén mivel egy generációban jöttek világra (ivy), ahogy a 3820 és a 2600k is ugyanúgy sandy procik..
szerk: ha túl karcsú a tápod, akkor lehetnek megmagyarázhatatlan anomáliák.. igaz ösztönösen tetted a HT-off-ba, de ez is egy fogyasztáscsökkentő tényező..
+a korábbi procid mennyit ment?
-
Asbee
veterán
válasz
zimi1991
üzenetére
Már le lett írva vga topikban hogy vissza lépést csináltál, főleg hogy HT--t is lekapcsolod. Játékra egy i5-öt lecseréltél egy régebbi lga2011 i7-re HT-t is lekapcsolod. Viszont szerintem akkora különbségnek nem kellene lennie mint ahogy leírtad. Én 4,5 Ghz 3770k-ról váltottam 4,5 Ghz 4820k-ra és játékokban semmi különbséget nem érzek. Rámérnék 1-1 proci igényes játékra biztos lenne pár fps különbség.
Nem értem miért gondolkodsz 4930k és hasonlókban ha játszol. Vagy 4-5 évre akarsz processzort? Én a helyedben néznék aprón egy 4670k-t valami jobb lappal aztán kész.
-
helkis
veterán
válasz
zimi1991
üzenetére
eleve nagyobb a latenciája az x79-nek mint a z77-nek.. lehet jobban jártál volna egy 1150-nel 4690k-val..
a quad chanel ram csak a memoriaintenzív feladatokban jelent előnyt.. játékoknál nem nagyon venni észre..vannak korábbi tesztjeid a régi platformról? aida/3dmark/ bármilyen játék stb, amihez lehet viszonyítani.. illetve jó lenne, ha tudnánk a géped korábbi alkatrészeit, illetve a mostanit is (tápot is!)
-
KAMELOT
titán
válasz
zimi1991
üzenetére
PCI 3.0 gyorsabbnak kell lenni a kártyádnak. Szerintem driver hiba is lesz vagy újabb bios-t kéne tenni a lapra és feltenni az összes drivert.
QUAD memória csak a programok futtatásában játszik fontos szerepet. Mondjuk olyan mint én aki sok programot futtat egyszerre nagyon is jól jön. Jó gyors a gép tőle.
Alaplapom 2400Mhz ramokat támogat, de gondoltam veszek 2800Mhz ADATA ramokat csak az kicsit drága mulatság már. 2x8GB 376euro. 2400Mhz beast 2x8GB volt 170eu.
04ahgy: alaplaomban menne egy ADATA 2600 vagy 2800Mhz ram?
-
KAMELOT
titán
válasz
zimi1991
üzenetére
Ha már váltasz akkor 4930K és azt is nézd meg milyen ramokkal használják a legtöbben. És azt is nézd meg milyen ramokat támogat a lapod! Nekem az alaplapomban simán megy a 2400Mhz Beast ram quadban az első másodperctől kezdve. És az is fontos, hogy mind a 4 ram modul ugyan olyan legyen.
-
04ahgy
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Elektromos autók - motorok
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Facebook és Messenger
- Az aktuális Xbox konzolokon is megfogja majd a játékos kezét a Copilot
- Synology NAS
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Revolut
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 M5 1TB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Új HP 16 Victus FHD IPS 144Hz Ryzen7 8845HS 5.1Ghz 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szóval itt most nem a lekicsinylő hasonlatként szerepeltetted, hanem az Intelt méltó vetélytársként maga mellett tudó hasonlatként.

rup1u5