-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
SimonYana
üzenetére
valóban nem nagyon olvasol ilyen témákról szabadidődben
a dominator gtx2 - 3 a maga kategóriájában világelső, a dominator gt 1866 c7 2000 c7 is a szinte verhetetlen modulok közé tartozott, csak mostanában divat a corsairnél ez az 1866 c9 platinumhoz meg vengeance ramokhoz hasonlók ömlesztésekülcsín az van rajtuk bőven, belbecs meg hát khm, nem sok

-
04ahgy
nagyúr
válasz
SimonYana
üzenetére
Kérlek a politizálást mellőzd, nem a fórum fő profilja. A Paksi Atomerőművet már tervezéskor 6 blokk fogadására készítették fel, melyből az utóbbi kettő VVER1000 típusú lett volna.
Szóval ez már régóta aktuális, és amúgy sem a most hatalmon levő kormány fejéből pattant ki, hanem kb. egy évtizede van napirenden.
HGyu
-
i are robot
senior tag
válasz
SimonYana
üzenetére
Azon agyalok, hogy mivel a mostani tápom még garis, azt el tudnám adni, és most kéne nagyobb tápra cserélni, nem pedig akkor amikor már gáz van.

Ezt az AX850-est én is néztem, viszont arra nem sikerült rájönnöm, hogy miben más/több, mint a HX850-es. Valamiben biztos jobb, mert drágább.

-
KAMELOT
titán
-
04ahgy
nagyúr
válasz
SimonYana
üzenetére
Nem csak a MOSFET-ekről, hanem a többi, járulékos, környező térségben található alkatrészről is szó van. Egy PWM üzemmódú VRM nem csak MOSFET-ből épül fel.
Erre hívta fel a figyelmed radi8tor1 kolléga a #886-os hozzászólásban.
Többek között ott vannak a több száz kHz, már-már MHz frekvenciával és több tíz amperrel táplált tekercsek, tetemes disszipációval. Ha azokat nem hűti légáram, 100°C hőmérsékletet lazán átlépnek, a vastag hozzávezetéseiken keresztül alulról, a NYÁK-on keresztül fűtve a többi alkatrészt. Azt is, amire a blokkot rászerelted. Ezt hívják úgy, hogy thermal inbalance, hőmérsékleti kiegyensúlyozatlanság. A szilícium alapú félvezető eszközök erre igen érzékenyek, mert ahol melegebb, ott nagyobb szivárgása, ezáltal az átfolyó áram, ami tovább fűti a szerencsétlent. Te a másik felét lehűtöd, ezzel az áramot még inkább a melegebb részre kényszeríted (ahol hideg, mert hűtöd, ott kisebb a szivárgás, a disszipáció, így a hőtermelés). Ilyenkor durran el a FET.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
SimonYana
üzenetére
Kereskedsz itt a PH-n, és teszem azt, hipotetikusan vennék tőled egy 100e Ft-os X79-es lapot és egy AX1200 típusú tápot. Nem hűtöm a PWM-et, és teszem azt, a leggyengébb fázis bottom MOSFET-je zárlatba megy. A táp zárlatvédelme (mivel egy ágas) 100A felett old le. Az alatt szépen szenesre tud sülni a lap.
Ha erre a fenti eszmefuttatásra azt mondod, hogy te szemrebbenés nélkül cseréled nekem a lapot, akkor is, ha a nagyker tőled (mivel égett) feltételesben veszi át, meghajlok tisztelettel a nagyságod és a technikai megközelítésed előtt. (És megkereslek vételi szándékkal.
)HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
SimonYana
üzenetére
"Amin nincs gyárilag sem block tervezve az olyan alkatrészből van hogy azt a hőt bírnia kell , ha nem bírja az sajnos gyári hibás!"
Pontosan, ahogy mondod. A hőt bírnia kell, alapfeszen, alapórajelen. Az X79-UD3-ak sem alapon durrantak el.
Egy LGA2011 CPU teljesítményfelvételbeli növekedése több, mint 3-szoros ha feszemeléses tuning van. Radi8tor1 fórumtárssal kell, hogy egyetértsek ezen a ponton, abszolút igaza van. Nem csak a MOSFET-ek melegszenek, amit blokkal le tudsz hűteni.
HGyu
-
MegalodonS
őstag
válasz
SimonYana
üzenetére
Koszonom

Igen igazad van ebben!Ennyi penzert ne kelljen mar szoszmotolnom meg ramokat probalgassak melyik megy melyik nem.
Az uj Kingston ramok sem mentek a rendszer feltelepult,es az intezobe mar bele is fagyott
Meg egy uj install es akkor is mondtam hogy ilyen nincsen,becsomagoltam es visszakuldtem.Tegnap rendeltem egy ujat,egy masik cegtol,talan a jovo heten megerkezik.Mert ez mar a sufni
bolti tunningal jon
Azt mondtak hetfoig nyuzzak.Egyedul a hutot kellett megvennem ujra,mert nem engedtek huto nelkul megvenni.Nekem nagyon bejott a Woodoo azt vissza sem kuldtem,de ok ragaszkodtak a BeQuiet!DarkPro hutohoz annelkul nem adtak mert,nem vallalnak garanciat.Ha ez bejon akkor majd,kovetkezoleg is ilyet fogok csak venni.Kinlodjanak csak ok.Itt legalabb olcsobb volt de a postakoltesegekkel bukom egy kicsit!i7 3820 3.6 Ghz - 4,5 Ghz
Asus P9X79
16GB Corsair Vengeance 1600Mhz -
-
peterm711
aktív tag
válasz
SimonYana
üzenetére
Az 5 GHz már ott van a 1,5V-nál, és ott bizony már melegszenek. De nincs értelme 24/7 annyin járatni, meg szerintem hosszú távon nem is tesz jót a procinak ekkora feszültség. Bőven elég a 4,5 Ghz, megvan baráti 1,3V-ból és szép hűvös. És nem utolsó szempont, hogy jóval kissebb az üresjárati fogyasztás is
ami tudom sokaknak nem számít, de én azért nem nézem jó szemmel, hogyha idle eléget 250w-ot. Elég nekem az ingame 500w+ fogyi 
-
Tidus
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
A stabilitási, és kompatibilitási frissítés nem a rendszer összeomlása(fészbuk, jutub lefagy) elkerülésére adták ki. Hanem jelen esetben egy Extrém tuning alaplapról lévén szó, extrém túlhajtás esetén, a körülmények(feszültségek, hőmérséklet) mellett a stabilitás megtartása.
Nem arra készültek amire gondolod.(#724) coonee : Pedig a G.Skill-t kellett volna...
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Torrent meghívó kunyeráló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- Formula-1
- Battlefield 6
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Bittorrent topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Intel Core i5 9600K
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- i3-8100 és i3-8100T - stabil, gyors, megbízható - ideális otthonra vagy irodába
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia)- AKCIÓ
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amúgy láttam már olyat, hogy valamilyen program annyira ráerőlteti a rendszerre a beállítását, hogy az kapcsolja be.

ami tudom sokaknak nem számít, de én azért nem nézem jó szemmel, hogyha idle eléget 250w-ot. Elég nekem az ingame 500w+ fogyi 

rup1u5