-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia.Nekem is 2670v1 volt és ràadàsul ES és tökéletesen ment a p9x79 lapomba.Szerintem ott màs a gubanc.Valakitöl próbàlj meg kérni egy procit egy próbàra.Meg azérzt az alaplapodba is próbàlj meg egy màsik procit hogy kizàrd a hibàt.Meg még arra gondolok hogy van rajta egy memtest gom azt is nyomd meg hàtha az kavar.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Szivesen.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Biztos lesz.Csak most pang a piac.Már csak azért is jó az x79 mert kuriózum.És nincs fapados alaplap. 4 csatornás memória vezérlő stb.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Igen 3Ghz a turbó.Sajnos szorzózáras a bclk tuningot meg nem bírja.Erős gépet lehet építeni de attól is függ hogy mire használod.Játszani is lehet vele de azok inkább a magas órajelet szeretik.Bár lehet a dx12 megváltoztatja a helyzetet mert röhej ami van.Az árat mindig a kereslet- kínálat határozza meg.Amikor sok lap van olcsóbb amikor kevés akkor meg horror ár.Szerintem várj egy kicsit.Ha komolyabb munkára kell nagyon pöpec kis gépet lehet építeni.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Szia.Pont most vettem egy 2670-et.Nem lehet tuningolni.Legalábbis ezt nem de gondolom a többit se.Mivel hiány van x79-es lapokból ezért drágábban árulják.Attól függ hogy milyen alaplap.De volt már fent 25-ért is anno.Szerintem például egy asus p9x79 vagy asrock x79 extreme4-es lapért 35-40 a reális ár.Persze nagyba függ a garanciától,doboz,hátlap stb.Én az asrock extreme4-et 25 ért adtam mert hiába volt új se gari se doboz se hátlap.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Hali.Öcsém megrendelte az egyik E5-2670-est.Ha holnap megérkezik beszàmolok.Bàr szerintem se húzható.Mikor megvettük utàna raktàk fel a 1650-est 40-ért
Ha elöbb rakjàk fel inkàbb azt vettük volna.De szerintem a 2670 is jó vétel 30-ba.Talàn egy esély van hogy ES a proci.Talàn az intel elfelejtette bekapcsolni a szorzózàrat. -
BUÉK. mindenkinek.Lenne egy olyan kérdésem hogyha az asus p9x79-es lap 2650v2 meg 2650L v2-es procit támogat akkor menne benne egy 2650v1-es proci?Köszi a válaszokat előre is.
-
Hogy ennyire ne legyen eladó alaplap.Egy darab sincs.Fehér holló.
-
Tudom csak kíváncsi voltam rá.De nekem gyengébb példányom lehet mert olyan feszen 4.4-et nem megy.Vagyis megy de anomáliák voltak.Igazából majd februárba tudok venni majd egy combos videokártyát mert akkor kapok végkielégítést.És 1-2 évig nem tudok majd rá költeni.Majd ott megnézem mit hoz a játékok alatt.Mert ha nem sok változás van jó nekem 4Ghz-en is.De a tapasztalat az hogy a játékok szeretik a magas órajelet.A magok számát nem annyira.De majd a dx12-nél kiderül.
-
-
Azt tudom hogy nem vezet a a paszta legalábbis amit én használok.Tudom hogy van fém alapú de én artic mx2-est használok.Csak arra gondoltam hogy nem e lóg ki a síkból valami kütyü hogy rövidre zárjon és hogy a gpad nak nem e volt szigetelő funkciója.A vrm-re visszatérve lehet hogy más a teljesítménye a vrm1 és vrm2-nek.Úgy mint a videó kártyákon.Igaz ott nem egy borda alatt van a kettő.Holnap felhívom haveromat hogy a műhelybe tudnak e gyártani ilyen vörösréz bordát.Majd skiccelek egy műszaki rajzot róla igaz már elfelejtettem hogy kell.Én meg egyszerűen nem tudom 4.8Ghz-en stabillá tenni.Valami mást kéne állítgatnom.Ma kipróbáltam kinyitottam az ablakot.Kb 10fok volt a szobába.Adtam neki 1.5v-ot 48*100.Windows megy de a prime95 fél perc múlva behal.És nem a hőfokok miatt.A 4.6 az stabil.Úgyhogy vagy a procinak ez a vége vagy csak valamit kéne állítani ami a szemem előtt van.
-
Hát igen.Én is most akarok fizukor egy 360-as radiátort venni .mert ami van gyengusz.Ha 4.6-on járatom akkor prime95 alatt 88-89 fokos.Csak fél óráig nyúztam így prime95-el nem mertem tovább.A vrm borda így érintés alapján kb 85-90 fokos.Ha le tudnám vizezni a vrm-et akkor a cél 5Ghz lenne.Majd a héten megrendelem és ha van valami teszt akkor írok.Te pasztáztad a vrm borda alatt?Nem baj hogy nem azt a thermal pad-ot rakom vissza nem zár rövidre semmit?Hasonló mint a tied.Meg van kétoldalas hővezető ragasztóm még azt is ki lehetne próbálni.Csak nem tudom hogy mennyire fekszik fel rá a borda ha pasztázom.És én még ellenőrizni se tudom hogy hány fokos.
-
Hali.Nem nagyon van rá csak a komolyabb alaplapokhoz.De most néztem a merlinhardver oldalán van egy blokk:ASUS Sabertooth X79 Mosfet.Ránézésre jó lenne az asus-hoz.De le kéne mérnem ami ma meg történik.Én se akarok sok pénzt költeni csak cm eisbergem van és két csati meg némi csövet kéne vennem na meg persze a blokkot ami 5ropi.Amúgy vízhűtő fórumokon kérdeztem az asrockot meg az asus-t is de azt írták hogy nincs hozzá.Vagy valami esztergályost kéne keríteni akinek marógépe is van.Vörösrézből csináltatni valami szép nagy bordát.Biztos hogy meg lehet csinálni.De én még monitorozni se tudom.
-
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Nem is tudtam hogy az intel-nél van ilyen.Gondolom az asus tud valamit ha ennyire biztos benne hogy kicserélik az intel-nél.Lehet hogy nem egyedi eset.De ezt sosem értettem hogy ekkora cégek ahol több milliárd dollár az éves bevételük miért szarakodnak ilyen dolgokkal.Mennyiböl tartott volna kicserélni aztán majd ők legariztatták volna maguknak.De tuti hogy ez is csak Magyarországon megy így.Mindegy azért sok sikert aztán írjál ha van fejlemény.Nem tudom hogy van e ilyen de kéne egy ilyen károsultak foruma is biztos teli lenne.
-
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Szia.Nem vagyok szaki ez ügyben de ha az asus hibájából ment tönkre a proci akkor az intel miért cserélné ki?Az asus-nak kéne kártérítést fizetni ha az ő termékük miatt ment tönkre.Legalábbis a logika így diktálja.Sok szerencsét de nekem volt részem videokártya gariztatásba ahol mindenki csak hárított hogy ők nem a hibásak meg hogy nem nekik kéne kicserélni holott ott se én voltam a hibás hanem a kártya volt selejtes.Aztán amikor a fogyasztóvédelemmel fenyegettem meg őket másnap jött a hívás hogy levásárolhatom az árát.Szerintem jobban jársz ha kifizeted a 10000FT.-ot ha tutira kicserélik mert bár te abszolút nem tehetsz róla de sok macerától megkíméled magad.Amúgy egy helyen vásároltad a procit meg a lapot?Lehet hogy írtad csak nem figyeltem.Amúgy kíváncsi lennék erre a megsülésre ha megosztanád velünk.Előre is köszi és kivánom hogy valaki tudjon segíteni mert tutira idegesítő dolog.
-
-
Fasza kis proci.Biztos van még benne tartalék.Ha aktuális a 1620 írj privit.Öcsémnek kéne majd.Most néztem hogy van fent egy Rampage IV Black Edition Tuningolt!Nézd meg.Mi a véleményed?Megérné valahogy el bizniszelni?Bár nem tudom az extreme tuning milyen hatással van az alaplapra.
-
Kíváncsi vagyok a procira.1650?A memoknak vedd lasabra az időzítését próbáld ki úgy.Bár amikor vetem még két 4Gbyte-os memot hogy négy csatornán menjen az istennek nem akart beindulni a gép.Aztán megnéztem az alaplapot és volt rajta egy memtest gomb.Rányomtam és utána beindult.Na majd írj ha van teszt.Amúgy a 1620-as nem eladó?
-
Hali.egy órája nézem a google-t de nem találok semmi infót.Szerintem próbáld hűteni a bordát amelyik leljebb megy akkor tudod hogy melyik melyik.Ha lehetne rá venni vizes blokkot már egy kompakt hűtené.De nincs rá csak a nagyon komoly lapokra.De azon is gondolkozok hogy vörösrézből kéne egyet csináltatni hozzá amire normálisan rá lehet rakni egy ventit.Mondjuk most az asus-t használom de amikor nyúztam az asrockot 4.6-on küldtem a 3930k-t 1.45v-on.És akkor még nem is figyeltem hogy milyen meleg.Aztán kezdtem el hűteni hogy figyelmeztettetek.De nem reccsent meg.De az asus is forró tuningnál mint az állat pedig hűtöm rendesen.
-
-
Hát nekem ott nincs semmi.Melyik aida64?Vagy nekem nincs szenzor rajta vagy nem tudom.
-
Hát azt én se találtam.Erre én is kíváncsi vagyok.Vagy raktál rá hőmérő szenzort?
-
Mennyibe kerül?Ha az amit néztem az elég húzós.Kérdeztem a vizes fórumon Hogy van-e blokk ezekre a lapokra a vrm-re de csak a felső kategóriásokra van.Én egy raijintek tritont néztem ki.Azt még tudnám bővíteni is.De a seidonommal se megy 90-fok fölé a mag hőmésrékletem pedig 1.45v-ot kap
-
Elektromos hang nekem is van a p9x79-nèl.Ilyen furcsa hang.De az nem hiba előforul ugyan úgy mint némelyik tàpnàl vagy videókarinàl.Sajnos a kérdésedre nem tudom a vàlaszt hàtha màs tud majd segíteni.Milyen az a foxconn lap?Egyszer majdnem vettem egy olyat volt fent apron egy.De aztàn nem jött össze.
-
-
Szia.Lenne egy olyan kérdésem hogy az asus alaplapon a vrm borda melett van egy kondi sor ami terhelés alatt úgyszint forró.Mivel azt a levegő nem igazàn tudja hűteni.Egyi elektronikai cuccból kibuheràltam egy olyan vékony és kb olyan hoszú hűtőbordàt.Van itthon kétoldalas hővezető sekisui ragasztóm.Érdemes lenne felrakni?Vagy a kondiknàl.meg kell legyen az üzemi hőmérséklet?Előre is köszi.

-
A 4Ghz lazàn meglesz.Én az asrock extreme4-be 4.4Ghz-et tudttam stabilan belőni.Aztàn öcsém asus p9x79 lapjàba 4.6Ghz-en atomstabil kompakt vízhűtéssel.Úgyhogy az asus-ba maradtt.De ahogy nekem is tanàcsoltàk( amit köszönök)a vrm-et nem àrt hűteni.Úgyhogy azt meg egy 8cm-es ventivel oldottam meg.Relatív nagy feszen stabil 4.6Ghz-en.1.45v-ot kér.Ha kevesebbet adok a windows néha produkàlja magàt.De ezen a feszen atomstabil.Úgyhogy a 4Ghz-ed tuti meg lesz.Max egy kis kis feszemelés kell neki.Amúgy az 5Ghz-et is el lehetne érni a procimmal mert 1.5v-on elindult.De ahoz épitett víz kéne.
-
Mondjuk az is kérdés hogy tuningolni is szeretne-e.
-
Úgyfent köazi a vàlast.Öcsém szerzett egy p9x79-et.Beleraktam próbàra.Ott van lehetőség a gyàri asus programmal automatikus tuningra.Az 4.6Ghz-et hozotz ki.Stabilitàs tesztet is végzett.De ott az alaplap nem a szorzóval hanem a bclk-val jàtszott.Ha visszarakom az asrock x79extreme4-be beàlítsam azokat az értékeket amiket az asus beàllított?Gondolom hogy az stabil így.Egyszer se fagyott.
-
Szia.A 3930k nak mekkora feszt lehet adni?Mostmàr rendesen hűtve van.1.39v zeljesen stabil 4.7Ghz-en.De 4.8- on a windows bekrepàl.Prime95 1óràs futtatàs utàn a real tempel kiolbasva a hőfokokat a következők.a kupak 54fokos.A magok 72fokosak.Ezek jó értékek?És mégegyszer köszi a sok segítséget.
-
Köszönöm a segítséget mindenkinek.Megvettem de most füstölt el a videókarim.Úgyhogy ma kapok havertol egyet kölcsön.Bàr ez is csak ideiglenesen volt benne.MegijedtRtem mert szikràzott.Màsik gagyi gépbe kipróbàltam és működik.De ilyen ciccegő hangot ad.És egy részen elpukkant egy kondi szerintem.Így nem merem hasznàlni.Ez mi lehet?

-
Bocsànat.Nem tudttam mi a szokàs.Majd vàltoztatok.Csak nem nagyon volt időm ìrni.Csak valamit muszàj volt írnom hogy reagàljak hogy köszönöm.És ez volt a legegyszerűbb formàja.Úgyhogy mégegyszer bocs.Ja és lenne még egy kérdésem hàtha tudsz segíteni van egy Corsair Hydro Series H100 compact vízhűtő eladó.Azt érdemes lenne megvenni az i73930k-hoz amit tuningolni szeretnék.Előre is köszi.
- -
Sziaaztok.Tudom nem ide való kérdés de meg tudnà nekem mondani valaki hogy egy i7 3930k procinak mekkora az a hőmérséklet amiböl még nem gàz(Tuning miatt kérdezem)Előre is köszi.
-
Sziasztok.Az i7 3930k mennyire tuningolható àltalába?
-
válasz
csuka86
üzenetére
Az igen.De jó lenne egy ilyet beszerezni.Bár a tuningra kiváncsi lettem volna.Köszi hogy megosztottad.Nekem egy gyenge xeon e5 1603 van.Alaplap ugyan ez.Persze majd le akarom cserélni.Ha régebbi biost raknák vissza lehet hogy lehetne tuningolni?Bár tudom hogy szorzózáras meg miegymás.Csak kiváncsiságból.
-
Nagyon sziveseen.De az a problémám hogy mint fenteb írtam hogy hiába állítom 125-re a bclk-át amivel el is indul de a windowba a cpuz ugyanazt a frekit mutatja mintha nem csináltam volna semmit.A másik bclk-át meg csak 103-ra tudom rakni afölött fagy.Azzal kb 100Mhz-t nyerek és azt a cpuz is látja.Ezért nem értem.Milyen bios van a tieden.Az emyémen P3.70 De az is lehet hogy valami energiatakarékos faszság be van állítva.Pedig ahogy olvasgattam a tied is elméletileg szorzózáras kell hogy legyen.Hacsak nem egy tervezői példány.
-
-
-
-
Szia.Hagy kérdezzem már meg hogy az az (ES) az nem azt jelenti hogy mérnöki változat?Mintha valami iyesmit olvastam volna.A választ előre is köszönöm.
-
-
Sziasztok.Lenne egy pàr kérdésem.Valamilyen formàn lehet tuningolni egy E5 1603-at?Az alábbiak közül melyik szorzózàrmentes:I7 3820,E5 1620,Milyen procira érdemes lecserélni az E5 1603-ast?.Kb. 50ezer lesz rà.A vàlaszokat előre is köszönöm.
-
-
Sziasztok.Valaki tudna nekem segíteni egy asrock x79 extreme4 alaplappal kapcsolatba?Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi haladó szinten
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Crimson Desert
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen R9 5900X 12Mag / 24Szál / 3,7 / 4,8 GHz / 22 Hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 5 3400G / BESZÁMÍTÁS OK! / Akciós Ár!
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Intel I7-8700 / BESZÁMÍTÁS OK!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB / 1TB ezüst
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 256GB Garancia - több színben!
- LG UltraWide 32UL950-W IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms / FreeSync
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest