Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz
Digitalpimp #8235 üzenetére
ne hagyd magad. állandóan kötözködnek
-
iatti
aktív tag
válasz
Safi1988 #8176 üzenetére
akkor ahogy látom hagysz időt bemelegedni a gépnek, ott nem lehet baj. cm kávé nagy favorit itt, én sose próbáltam, nagy valószínűséggel nem is fogom. kávés pályafutásom elején párszor ittam ilyen hipszter cuccokat. nekem nem jött be, lehet neked se fog. ha pár alkalom után se ízlik, el kell engedni
-
iatti
aktív tag
válasz
bagaba1 #8109 üzenetére
a kesernye lehet magas hőtől, ez a santos nem kíván 88-90c-nél többet. ha kiütöd a zaccpogácsát, nem látsz rajta sötét foltokat? jobb lett volna egy 18g-os ims ha keveseled a végeredményt. meg ha habos-babos presszót akarsz, adagot őrlünk, és nem tárolunk a babtartályban kávét.
pár nap,és a levegőtől ledöglik.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #8105 üzenetére
na most kép alapján jó vagy nem jó
-
iatti
aktív tag
válasz
Taltos0711 #8084 üzenetére
aldis, de az összes bolti felejtős, ha friss pöri kell. nincs már 7-8 rugó alatt aránylag friss pöri.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #8028 üzenetére
már ha az a rugó svédacélból van, és nem gyengül el.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #8013 üzenetére
"duplába töltünk keveset". egy picit iszapos lesz a pogi
-
iatti
aktív tag
azért egy bialetti mokkának "működnie" kéne. mit értesz minőségi,felsőkategóriás kávé alatt? én amikor kezdtem,először vettem egy mazzer minit a bialetti mellé. ez persze elég erős indítás
,de már tervbe volt a gaggia classic. vettem mellé kispörkölói kávét. nem is volt egy extra cucc/pacificaffe premium/,de már evvel érezhető volt a minőségbeli ugrás. első volna nálad is egy jó daráló beszerzése, és valami friss kávé.
-
iatti
aktív tag
-
iatti
aktív tag
desztvizet hol érdemes most venni? utoljára müller olcsóbb volt mint a dm.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #7548 üzenetére
már megint mindenbe beleköttök
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #7494 üzenetére
főleg úgy, kb 100l olajban süti a babot. ahogy látom, albionban még minden sinen van, mióta megvalósították a kiugrási kisérletet
-
iatti
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #7408 üzenetére
mindenkinek saját magának kell eldönteni mi ízlik. parfüm oldalon is rájöttem, amit tökös illatnak mondanak, az csak egy cukros szirup általában
-
iatti
aktív tag
válasz
Digitalpimp #7391 üzenetére
pár napja nyomattam át a gaggiát, de én mezei citromlével szoktam.
-
iatti
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #7299 üzenetére
főzzél kotyesszal a szakiknak. ha 17-ből csinálsz 68-70-et, először te kostold meg
-
iatti
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #7293 üzenetére
ha presszó a cél, szerintem nem fog menni. egy kis "tól-ig" van benne játékban, de duplázni nem tudsz 17.3g-ból.
-
iatti
aktív tag
-
iatti
aktív tag
-
iatti
aktív tag
válasz
kmarci25 #7063 üzenetére
ez olyan mint apám zsigulija volt. nyolcvanért vette, azt négyévesen eladta 140-ért.
nem tudom mit néztél, de ennyiért tuningoltat adnak. az új meg inkább gyengébb megoldásokat használ,mint a régi rendbe rakott tuningolt. kukkants be ide
https://caffe35.webnode.hu/projektek/
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #7011 üzenetére
ez a casinó mokka biztos kafa cucc lehet, de sose fogom kipróbálni. nem vagyok egy sz.rrágó típus, de nem fogok ennyit kifizetni kávéért.
-
iatti
aktív tag
válasz
Digitalpimp #7013 üzenetére
annyira nem lehetnek rosszak,csak nem derül ki hogy mikori pörik.
-
iatti
aktív tag
válasz
tobias40 #6892 üzenetére
nem kapsz a szakiktól.
egy pod-os gép sokkal masszívabb anyagból van összerakva. ez még vígan üzemel, a kapszulás műanyag vackot meg már rég eldobtad. hol fog egy kapszulás négy évig menni? nem számolgattam, de gondolom a kávé kilós ára is olcsóbbra jön ki. csak hát nem eléggé ismert a rendszer. ezek a multi cégek a kapszulást reklámozzák orrvérzésig.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6860 üzenetére
én is erre vagyok rácuppanva, követem a trendet.
nálam ez a metál barna dög van a pulton. de a legtöbb háztartásban kiveri a biztosítékot.
azért egy mini-jolly már barátságosabb méret.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6857 üzenetére
azért egy m.mini nem olyan brutál darab. pihen is egy a spejz polcon már vagy két éve.
nicse után szerintem marad a major, ezt meg tovább passzolom majd. persze ha jön az armageddon, a minit könnyebb volna berakni a túlélő pakkba
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6635 üzenetére
a majornál gondolom egy kis bejáratás segíthet. lehet nekem is kellene már egy nyitott kar, és érnének meglepetések
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6559 üzenetére
bizonytalan kezűeknek maroktamper. nálam is ez van.
-
iatti
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #6545 üzenetére
nálam most az aroma piu megy. jobban tettszik mind a grand cru. a piros csomis aroma classico is jó. ennyi pézért meg ingyen vannak
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6508 üzenetére
ha hiányérzetem lenne a gadzsával, lehet hogy egy ilyennel nyomnám a f.ngfürészelést
/most viszont van három mazzerom, kettőt eladnék
/
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6506 üzenetére
vagy egy nagy ugrás a trambulinról
-
iatti
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #6467 üzenetére
18.4-et töltesz bele? az nagyon sok csokó madneszből. ott már "erőltetett" a lefolyás, azért érzel benne kesernyét.
-
iatti
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #6460 üzenetére
picit utána néztem mivel csinálod
látom pides gc-d van. ha keserűnek érzed, egy két fokot vegyél rajta vissza. a nyomás jó ezeknél 9 báron, avval nem kell foglalkozni. ha az ims18-as kosár van,abba próbálj 16-16.5 max 17g-ot. meg látom mérőpohárba megy a kofi. az helyett jobb volna egy mérleg. avval pontosabban tudod tartani az arányokat.
-
iatti
aktív tag
válasz
gergo5991 #6342 üzenetére
én se csípem a savast. most ez megy. jó kis alap olasz cuc, semmi faxni. jobban bejön mint a drágább fajtái. https://www.kavegourmet.hu/GORIZIANA-CAFFE-AROMA-PIU-szemes-kave-500g?gclid=Cj0KCQiA95aRBhCsARIsAC2xvfz97S9lSNhU2wVxlxkTgFOSsqVmRiOngDFKlye3DjPpGuwW2Nay-6QaAr06EALw_wcB
-
iatti
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #6155 üzenetére
én meg nem is veszek olyat,amiben nincs robi. a jó olaszhoz kell.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6059 üzenetére
ma vettem müllerben, 470 körül volt. dm-re írta valaki,hogy már 700? na de ma főni befagyasztotta a szotyi árát, nincs itt semmi gond
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6041 üzenetére
Iván a rettenetes?
-
iatti
aktív tag
válasz
roBEEsz #5973 üzenetére
én pár napja szedtem le a felsőszűrő+vízterítőtt. egy év alatt szinte semmi kosz,meg a zsírtalanító port is most használtam egy év alatt egyszer.
filterpapír,meg vakszűrőzni sűrűbben. felesleges ennyit vegyszerezni,meg leszedni a felsőszűrőt. olvasgass inkább itt. Hardcore café több infó van. a gc-k 80-90%-án van pid.az enyémen is.
-
iatti
aktív tag
válasz
roBEEsz #5942 üzenetére
felesleges az ims felsőszűrő. az ims kosár is bőven jó. nálam a vst most pihen
koszos felső szűrő ellen jó a filterpapír. ez alap dolog,hogy ne szívj vele. még egy ami megütötte a szemem. a "vízleengedés".ez egyáltalán nem jó. kis bojleres gép,csak visszahűtöd a vizet. persze pid nincs rajta. az impresso kávé jó kis alap. evvel jónak kell lennie. egy hét alatt azért le tud dögleni minden féle kávé,ha sok levegőt kap. na meg próbálj a kávé mennyiségével variálni. nálam is próbáltam 18g-ot beletenni az ims-be,de elvettem 0.5g-ot,és az lett a jó adag./goriziani grand cru/
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #5889 üzenetére
én nem akartam elsőre ennyit koptatni a billentyűket.
-
iatti
aktív tag
válasz
vatoloco26 #5875 üzenetére
szevasz! nem nagyon aktívak a fiúk. próbálok segíteni
mihez használod a graefet?
-
iatti
aktív tag
nekem gaggia van,de gondolom ennél is kb úgy működik a dolog. minden kosárnak van egy optimális töltöttsége. ez a 7g nekem nagyon karcsúnak tűnik. nálam pl most 17.5g-ból készül 35-36g kávé. és ez egy adag
lefőzésnél meg inkább a súly arányok legyenek az elsődlegesek,és ahhoz nézd meg hogy mennyi idő alatt jött le. ha egy arányt kigondoltál, 1:2vagy 1:2.5, max1:3, ezt mindig tartsad. a lefolyási idő csak másodlagos.
-
iatti
aktív tag
enyém 2004. mármint a kaszni
. szoktál vakszűrőzni? én 4-6 dupla után szoktam. háromszor egymás után,de úgy ,hogy minden egyes indítás után leveszem a kart,és kiöntöm. évente zsíroldózok,meg félévente 2-3dl citromlét átnyomok rajta. harmadik éve zakatol a masina. gc mindörökké!
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #5730 üzenetére
nálam egy dundi pezsgős dugó, meg 3-4 fogpiszkáló.
-
iatti
aktív tag
válasz
eastsider #5589 üzenetére
emlékszem,amikor vagy 3-4 éve megvettem a gaggiát, első darálásnál picit gyors volt a lefolyás./mzzer mini/ másodikra -harmadikra olyan szirupos presszót kaptam,hogy tátva maradt a szám. kotyesz után csak pilláztam
kávé egy pacificos robis blend volt. egyszerű,de indulásra pont jó.
-
iatti
aktív tag
válasz
hyperspace #5591 üzenetére
szerintem nem csak a végterméket akarja vele mérni
és úgy nem is fog működni a dolog,ha nem méri a darálandót. fél gramm eltérés már nagyon sok.
-
iatti
aktív tag
válasz
eastsider #5567 üzenetére
ha jól látom nyomásszabályó poti van az oldalán? akkor ott tekerd fel maxra, és az őrlemény finomságával játszál. nem kell a 9 bárral foglalkozni. max a világos pöriknél szokták állogatni.nálam így megy. igaz nálam olaszos pörik mennek. próbáltam 6-7bárral,de itt kell a nyomás
Új hozzászólás Aktív témák
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged