Új hozzászólás Aktív témák

  • Safi1988

    csendes tag

    Üdv!

    Tudtok ajánlani kifejezetten csokis, kakaós, magvas ízjegyekkel kávét? Illetve termőterületet figyelembe véve van egyetemes igazság arra vonatkozóan, hogy mely területekről jön a savasabb, citrusosabb kávé, vagy azt inkább a pörkölés módja határozza meg?

    Megjött végre a várt karos presszógépem, mennek a próbálkozások, de egyre inkább az az érzésem, hogy bármennyire szeretném el kell engednem ezt a savanykás, citrusos vonalat.

    Esetleg arra vonatkozó egységes álláspont van e, hogy melyik pörköléshez milyen hőfok az ideális?

    K4-es kéziőrlővel és egy VBM Domobar Junior Digitale-val igyekszem kihozni a maxot. WDT, disztribútor, és egy Normcore rugós tamper segít még a megfelelő tömörítésben, és nyitott fenekű portafilterrel követem a nedű érkezésér.

    Lefolyás szerintem oké, szépen gyufaszerűen folyik; 30-35 másodperc alatt ér le a ~30 gramm kávé a 17,5 grammos őrleményből.

Új hozzászólás Aktív témák