Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz Cathfaern #109483 üzenetére

    Középiskás tananyag lesz, mivel felsőben a körmozgást csak megemlítik. Egyébként meglepő, hogy mennyire elfeljted a középiskolás anyagot ha nem használlod. Ha megy a fizika gondolj csak a földrajzra :)
    Ha a forgó űrállomáson ugrasz, gyakorlatilag nem lesz ami körpályán tartson, és előbb utóbb ütközni fogsz a forgó "szoba" valamelyik rászével, míg vonaton utazva egyenes vonalú egyenletes mozgásod megmarad akkor is, ha ugrasz egy nagyot, így a két rendszer bár hasonló, de nem ugyanaz.
    Visszatérve a kézi őrlőhöz: ha te forgó mozgást végzel kézben a darálóval, a kávészemek előbb utóbb ütköznek a daráló falával, és innen kezdve ők is körpályán fognak mozogni, ha pedig így tesznek akkor a centrifugális erő miatt be fognak kerülni a kések közé. Innen kezdve viszont már lényegesen nagyobb erők fognak hatni rájuk. Pumpálásra vsz szükség lesz a nulla retenció eléréséhez.
    Nem kötekedek, csak próbálom megérteni, hogy milyen darálót kell vinnem a következő nyaralásra, ha már elérhető lesz az űrturizmus :R

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák