Új hozzászólás Aktív témák

  • thomasrc

    tag

    Engedjétek meg, hogy egy kis helyzetjelentést tegyek közzé. :DD

    Szóval, korábban érdeklődtem a Mazzerek iránt. Végül sikerült szereznem egy Mazzer Mini-t, ami a kiöregedett Graef CM702-őt váltja le.

    Egyelőre ott tartok, hogy kitisztítottam és üzembe helyeztem. Videók alapján megkerestem rajta a nullpontot, ahol éppen összeérnek a kések, ettől 2-3 ricnire tettem egy jelölést alkoholos filccel, hogy annál tovább ne... Az espresso fokozatot egyelőre nem sikerült megtalálnom rajta, mert vagy befulladt vagy túl sok jött le. :D Még ki kell tapasztalnom, hogy mekkorákat kell állítani rajta. Az biztos, hogy esetemben valahol a 4-es és a csavarmenet között lesz a megfelelő beállítás. A legjobb ami eddig sikerült az 1:3,7 volt. Nem akarom elkiabálni (*kop-kop*), de mintha fényévekkel jobb lenne az őrlemény Graefhez képest. :U A lefőtt kávé olyan volt, mintha egy teljesen más kávét innék, jó értelemben véve. És hangsúlyozom, hogy ez még kifejezetten egy elrontott espresso volt, 1:3,7 aránnyal... Kíváncsiságból megkóstoltottam a családdal is, ők is hasonlóan el voltak ájulva, hogy ilyen jó kávét még nem ittak itthon... Ami baj, mert alapvetően én vagyok nagy kávés a családban, szóval lehet, hogy mostantól gyorsabban fog fogyni a kávé?! :DDD

    Más: Csináltam a késekről képet. Szerintem ezek csereérettek, de szeretném, ha megerősítenétek ti is, hátha jobban meg tudjátok ítélni. Mintha én látnék csorbulást az éleken, de lehet, hogy csak a szemem vacakol... (Sajnos nem volt annyi eszem, hogy tisztítás után fényképezzem le, így a rátapadt őrlemény rajta van még a képeken.)

    Képek a késről: [Távoli], [Közeli] -- Vélemény?

    Illetve a garatnyílás végébe belenézve, egy kicsit zavarba jöttem. Ezen a típuson ez a drótdarab az eredeti antisztatikus megoldás? [Kép] Vagy ez már utólagos moddolás lehet? Azt tudom, hogy a kijelzős Mini-n egy rács van gyárilag, de ez teljesen más. Azon gondolkozom, hogy ki kéne vennem, mert úgy tudom, hogy mögötte feltorlódik az őrlemény, de ezt csak úgy tudom kiszedni, ha azt a sötétszürke ragasztott valamit (talán szivacs) leszedem, tehát magyarán csak roncsolással. Ér ez ennyit?

Új hozzászólás Aktív témák