Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Tomace91 #125311 üzenetére

    meg kell találni az optimális töltési mennyiséget minden gép/felsőszűrő/kosár hármasnál. szokták javasolni a 20 ft-os trükköt, azaz, a kész pogácsára óvatosan ráteszel egy 20 ft-ost (esetleg 100 ft-ost, az vastagabb), felcsavarod a kart, majd le, és megnézed, hogy picit rányomta-e már a pénzérmét a kávépogira. ha nem, akkor kevés az adag, növelni kell addig, amíg meg nem jelenik a pénzérme miatti benyomódás.

    a kartömítés az elsősorban vagy tömít vagy nem, ha nem, akkor 8-9 bar nyomás mellett folyni fog a víz a kar mellett csapolás közben. másodsorban puhább tömítésre jobb felcsavarni a kart, jobban is zár és jobban is menedzselhető.

    utána lehet játszani az őrleményfinomsággal, menni egyre durvább őrlemény felé addig, amíg nem jön le 30 mp helyett 10 mp alatt mondjuk. ugye túl finom őrleménynél is lehet az, hogy küzd a gép, majd utat tör valahol és ott jön le a kávé. velem is volt olyan a legelején, hogy púderre őröltem és mindenféle lefolyások voltak, és akkor állt helyre a világ, amikor elkezdtem durvább irányba módosítani.

    kb. ennyi részemről, de lehet/valószínű, hogy ezek már mind voltak, bevallom férfiasan, hogy nem követtem egy ideje a részleteket.

    ja, és a nagyon döglött kávé is máshogy viselkedik, mert nincs co2 termelés, máshogy dagad a pogi stb. simán átzubog rajta a kofi akkor is, ha púderre darálsz stb.

    [ Szerkesztve ]

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák