Új hozzászólás Aktív témák

  • Safi1988

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az utóbbi időben azt veszem észre, hogy valamiért zavaróan keserű kávékat húzok. Az okát még keresem, de azért jó lenne néhány tapasztaltabb vélemény is!

    Kosár: VST 15 gramm
    Gép: Vibiemme Domobar Junior, karos 58 mm-es
    Kávé: Impresso Brazil, 3 hete pörkölték
    Tamper: Normcore
    Puck screen a tetejére
    PID: 90-88 között próbálgattam
    Őrlő: K4
    Visszasózott desztvíz van a tartályban

    88-as PID, 15,5 gramm bemenő, 30-35 gramm kijövő, 25-30 másodperces lefolyás. Nem csatornásodik, gyönyörű szerintem a lefolyás is. Fel is vetődik a kérdés bennem, ha 1:2-2,5 arányú a kávém, szép lefolyással, attól még lehet, hogy valamit rosszul csinálok?

    Arra gondoltam, hogy talán túlkivonatolt, kicsit nagyobbra vettem a szemcsét, és emeltem 15,8-ra a bemenőt, kicsit gyorsult a lefolyás, így viszont el is tűnt a káve testessége, keserű ugyan nem volt,.de romlott számomra az íze.

    Az is fura, hogy 15,8 gramm kávé belemegy a kosárba plusz a puck screen is, simán felmegy a kar, nem szorul, nem kell erőltetni

    Melyik változó fele induljak el? Az is felmerült bennem, hogy ebben a káveban ennyi van. Ha jól tudom, akkor az Impresso inkább közepesre pörköl, mint sötétre?

    Egyébként szeretem az enyhe keserűt, inkabb, mint a világosabb kávék savasságát, de van hogy itt már tolakodó.

    Remélem leírtam mindent.

Új hozzászólás Aktív témák