-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Safi1988
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben azt veszem észre, hogy valamiért zavaróan keserű kávékat húzok. Az okát még keresem, de azért jó lenne néhány tapasztaltabb vélemény is!
Kosár: VST 15 gramm
Gép: Vibiemme Domobar Junior, karos 58 mm-es
Kávé: Impresso Brazil, 3 hete pörkölték
Tamper: Normcore
Puck screen a tetejére
PID: 90-88 között próbálgattam
Őrlő: K4
Visszasózott desztvíz van a tartályban88-as PID, 15,5 gramm bemenő, 30-35 gramm kijövő, 25-30 másodperces lefolyás. Nem csatornásodik, gyönyörű szerintem a lefolyás is. Fel is vetődik a kérdés bennem, ha 1:2-2,5 arányú a kávém, szép lefolyással, attól még lehet, hogy valamit rosszul csinálok?
Arra gondoltam, hogy talán túlkivonatolt, kicsit nagyobbra vettem a szemcsét, és emeltem 15,8-ra a bemenőt, kicsit gyorsult a lefolyás, így viszont el is tűnt a káve testessége, keserű ugyan nem volt,.de romlott számomra az íze.
Az is fura, hogy 15,8 gramm kávé belemegy a kosárba plusz a puck screen is, simán felmegy a kar, nem szorul, nem kell erőltetni
Melyik változó fele induljak el? Az is felmerült bennem, hogy ebben a káveban ennyi van. Ha jól tudom, akkor az Impresso inkább közepesre pörköl, mint sötétre?
Egyébként szeretem az enyhe keserűt, inkabb, mint a világosabb kávék savasságát, de van hogy itt már tolakodó.
Remélem leírtam mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Videós, mozgóképes topik
- Sakk topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Új ajánlat a TeamGrouptól a gyors USB kulcsot keresőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- További aktív témák...