Új hozzászólás Aktív témák

  • Nyufiful

    csendes tag

    Sziasztok,

    Mai nap vettem egy Gaggia Classic kávéfőzőt, hozzá Gaggia MDFdarálót. Eddig csak olvastalak titeket, de így a gyakorlatban eléggé elakadtam, hiába olvastam el vagy 500 oldalt... 15 gramm kávét őrőltem lehető legfinomabb őrléssel, (tudom, hogy nem volt egy 5 csillagos vásárlás a daráló, de a géppel járt...), Omnia szemes kávét használtam (nem sajnálom, ha ki kell dobnom, kizárólag tesztelési céllal vettem), de a lefőtt kávézacc nektek teljesen kemény, nekem vizes, felpuhult. Szerintem rendesen tamperolom, ez mitől lehet szerintetek? Minimális crema-t sikerült varázsolnom a 15 gramm őrleménnyel. Illetve olvastam itt fórumon, hogy a gép be van kapcolva 20-25 percig, hogy felfűtsön. Nekem a kazán a PID szerint felfűt körülbelül 3 perc alatt. Meddig érdemes várni? Vagyis miért kell várni 15-20 percig ha egyszer 5 perc alatt eléri a kívánt 93-95 fokot? Valamint szerintetek ez a Gaggia daráló nagyon rossz vétel volt? Érdemes lecserélnem vagy azért ezzel is tudok normális kávét darálni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák