-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoknee
csendes tag
-
zoknee
csendes tag
válasz greenlizard #27107 üzenetére
Igen, Nano hajtja.
Majd lesz jobb fotó is, telefon nem szereti a sötétet . Dobozolni meg muszáj, a prototípus is csak oda van téve, mindenfele madzagok és ez engem már zavar, meg nem is szép.Ez meg így még kezelhetetlenebb ráadásul, mert a gombokat meg a kijelzőt a dobozra kell szerelni, most csak lógnak. Csak a dobozból is először prototípus készül, nem fémlemezből.[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
SSR relét vásárolnék, ha valakinek lenne egy felesleges . 25 vagy 40 A-es típus érdekelne.
Értesítést privátban kérek. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Baaraanz
tag
Tejhabosító kancsóból 3.5 dl vagy 6 dl?
I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today
-
lagoon79
tag
-
Baaraanz
tag
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! Adott egy egyszerű, delonghi (ec155) kávéfőző. Mire bemelegszik egy csésze víz lefolyik. Sajnos én nem értek hozzá, a gép ráadásul nem nálam van, én csak segíteni próbálok.
Szerintetek mi lehet a baja? Merre induljak, hogy megjavíthassuk/megjavíttathassuk? -
looser
addikt
Sziasztok! Valaki, aki esetleg használja közületek a DeLonghi KG 79-89-es készülékek valamelyikét, megcsinálta ezt a hekket? (a fine nem elég fine ezekben a készülékekben, gyakorlatilag még közelebb mozgatja az örlőköveket azzal, hogy 1-2 negyed fordulattal "visszatekeri" az őrlés- finomság szabályozót).
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
grandaw
csendes tag
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy a GC régi alu boylere csereszabatos-e az új acéllal? (csatik, thermoblokkok) -
bl4ze
veterán
Végre volt annyi próba, hogy írni tudjak róla : Sandalj Water Decaf "V2" : ahogy már írtam az előző kóstolás nem győzött meg.
A babok ki voltak szárítva, ez látszott is rajtuk, illatban is más volt + nagyon nagyon finomra kellett őrölni, hogy jó, értékelhető lefolyást kapjak. (pedig nagyon friss pörkölés volt!)És sajnos ízében is volt egy kellemetlen vonal, melyet nem sikerült sehogyan eltüntetni.
Ezen felbuzdulva vásároltam zöldben és lepörköltettem helyben 250 grammot. (P&Y)
Olaszosra kértem, úgy is pörkölte a mester. Pörkölés után már tapintásra, illatra is más volt, mint az előző minta, így reménykedtem benne ez nem száradt ki.
Igazam is volt : kiváló illat, joker őrlő állástól csak picit finomabbra állítva teljesen más viselkedésű kávét kaptam.
A crema már jó volt, megfelelően vastag, cukrot tartotta. Testessége is jó volt, és a kellemetlen "aroma" is eltűnt.
Egy szerethető, klasszikus talján ízvilágot kaptam ezzel a pörköléssel : tejcsoki, nugát és mandula aromák vegyülnek, egy pici cukor hozzáadásával a mandula felerősödik és haloványan egy kis málna dzsem jön. Utóíze kakaós.Kellemes, jó anyag, a következő 250 grammot egy picit világosabbra próbáljuk !
.:. bl4ze .:.
-
charg
tag
Sziasztok!
Eddig kicsit hosszabban ittam a kávét munkahelyen: 60 ml + 1/3 rész tej.
A Gaggiával főztem duplát 18g-ból, de az nekem kb. instant szívroham.
Az érdekelne, hogy lehet-e 12g kávéból duplát főzni? -
ronin s8
senior tag
Igen, valóban vicceltem, de most javaslok egy café créme-t, ami mondjuk 9 g őrleményből készül, szimpla szűrőben, 35-40 mp alatt, és kb. másfél deci. Ez más ízvilág lesz, kicsit olajosabb, de kevésbé tömény, mint egy valódi dupla. A főzési időt viszont nem szabad túlzottan megnövelni, mert 30 mp után egyre több koffein oldódik ki.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
volt már valaki Pakson az Erzsébet Nagy Szállodában májusban nyílt új kávézóban? Érdemes benézni?"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
bajnokpityu
félisten
valaki pörkölt már kenya AA-t?
nem boldogulok vele, keserű közepes színnél is, pedig nem éppen olcsó alapanyag. 220fokon pöriztük.
vagy ahogy olvasom, alacsony hőfokot szereti, még megpróbálok a gépen állítani.[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
paljoc
tag
Szólt, így megtörtént a dual bojleres Catler vízkőtelenítése. Rém egyszerű művelet. Haladó menüben ki kell választani ezt az opciót és talán még a nagyi is meg tudná csinálni olyan érthetően végigvezet a teendőkön. Ez a két bojler leeresztő csavar a csepptálcába szerintem nagyon nagy találmány.
De most meguntam ezt a kényelem parádét, visszateszem a pultra kicsit a Stellát.[ Szerkesztve ]
-
charg
tag
Sziasztok!
Nincs még igazán kialakult ízlésem kávézás terén, csak annyi tudok, hogy nem szeretem a keserű és a túl hosszú kávékat.
A gondom az, hogy szemes kávéból a 250g-os kiszerelés se gyakori és az is kitart pár hétig. Szeretném végigkóstolni többféle gyártó kávéit a legköltséghatékonyabb módon. Ti ezt hogyan oldjátok meg?
[ Szerkesztve ]
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy Brikka, Mini Mill párost.
Az első főzésen vagyok túl és kifutott, de nem kicsit. Konkrétan pukkant a szelep és 2 másodperc múlva úszott a tűzhely. Közepes lángon főztem. Kisebben kéne?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
veterán
válasz madmike #27138 üzenetére
Azt hogy csináltad?
Mennyi vizet raktál bele?
Van mérce pohár, mondjuk a románhoz lehet nincs, de belül is van egy jelzés. A fölé nem szabad menni, inkább alá picivel.Az őrleményt durvábbra őröld, mint a gríz kb.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
madmike
őstag
válasz Silent77 #27139 üzenetére
van mérő a tetejében, annyit raktam bele. Az örlemény is durva. Neten több helyen írták a 10 kattanást a Mini millel, így én is annyira állítottam. Most megpróbálom legkisebb lángon.
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
madmike
őstag
válasz Silent77 #27141 üzenetére
Pedig elég látványos volt. Olyan volt mintha későn nyitott volna a szelep és magasabb nyomáson robbant be a kávé. Ennél a főzésnél az alsó és felső rész találkozásánál picit eresztett és jött ki valamennyi víz.
Közben megvagyok a második főzéssel. Kis lángon. Itt már nem volt szivárgás a menetnél. Ellenben sokkal több kávét engedett át a szelep nyitása előtt, az összes kávé kb harmadát. Majd jött a pukk és nem futott ki, crema is volt a tetején. Szóval ezt már részsikerként értékelem
Mennyi zacc a normális? Mert azért maradt a csésze aljában valamennyi."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Ábi
tag
válasz bajnokpityu #27129 üzenetére
Én eddig kétszer pöriztem Kenya AA-t.230 fok, 1.reccs végén lekapcsolva.Finomra őrölve, viszonylag magas hőfokon, csepegősen nekem savakban gazdag, finom italt eredményezett.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Építő/felújító topik
- NBA és kosárlabda topic
- BMW topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós kamerák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen