Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    egyébként nem először futok bele abba, hogy valaki fel van háborodva, amiért kávés arcok "fikázzák" a gépeket és csak a drága a jó stb.

    egyrészt, ez nem igaz. annyi igaz belőle, hogy az espresso bizony technikai sport, sajnos, sokáig az sem volt tipikus, hogy nem vendéglátóipari körülmények között elkészíthető. nem kell hozzá milliós gép, viszont sajnos a tucat saeco, delonghi stb. cuccok nem jók. ezen nem kell megsértődnie senkinek, pláne nem úgy csinálni, mintha a férfiasságában sértették volna meg. de ugyanúgy, ahogy 800 ft-ért nincs jó kolbász, mert nem lehet, csak kolbásznak látszó tárgyakat kapni, úgy akármennyiért espresso gép sincs. és nem, daráló nélkül sem megy.

    épp ezért szoktuk javasolni a 25-30e ft körüli, használt gépeket. amúgy is jobbak, ha fel vannak újítva, mint szinte bármi 100e ft alatt újonnan.

    mindenesetre jó volna, ha olyan ember nézné sznobnak a témában tanácsot adókat, aki minimum képben van a pár normális kávézóban kapható kávé minőségével. fekete, madal, my little melbourne, espresso embassy, tamp&pull. amit ott iszik, az nem lesz égett, nem lesz savanyú, nem lesz lapos, nem lesz unalmas, hanem egy klassz kávé lesz. na, azt a szintet lehet majdnem elérni egy megfelelő 30+30e ft-os használt gép és daráló párossal. alatta pedig gyakorlatilag semmivel. pont.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák