Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    Egyelőre laikus, de a jó kávé ízét, illatát, aromáját, és élvezetét kedvelő, és arra vágyó, valamint egyre lelkesebbé váló kávézóként kérdezném a következőt (a család sosem kávézott, tehát kávéfőzőt sem használt eddig):

    Számít-e, hogy az egyszerűbb de nem a legeslegolcsóbb kategóriájú eszpresszó gépek (25-30k HUF körül) felső, beépített vízszitája, vagyis a kerek lyuggatott fémlap, amit látunk amikor a levett kávétartónál/kávészűrőnél alánézünk milyen? Vagyis hogy az mekkora lukakkal rendelkezik? Ha igen, hogyan befolyásolja a kávé minőségét? Mondjuk pl. a Szarvasinak nagy lukai vannak(~1mm), a 10-20 ezer közötti árkategóriában olyan közepes(0,6 - 0,8), de ahogy néztem a magasabb árfekvésűek elég aprócska lyukakkal vannak gyártva(0,3 -0,5mm).
    Mondjuk a szarvasi átmérője is a triplája a többiének, de az egyébként is egy külön "állatfaj".
    Fontos-e az, hogy az adott lap hogy van rögzítve? Van amelyiknek a közepén egy bazinagy csavar, de van amit a pereme fog, tehát egyenletes a felszíne. Esetleg a domborúság-homorúság-kúposság befolyásol-e valamit?

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák