-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #55159 üzenetére
Egyszer majd csak beérik a Major is.
debsa: nem is kellene, ez így hiteltelen.
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #55219 üzenetére
Én egyébként még azon agyaltam, hogy a a szivattyú és a triak jelleggörbéjéből adódó "hullámokat" úgy lehetne kiszűrni, és egy teljesen lineáris nyomásszabályozást csinálni, hogy az OPV állíthatóságát oldanám meg kívülről. Ezzel viszont annyi lenne a bibi, hogy a szivattyút névleges teljesítményen járatva hamar borulna a kis bojler egyensúlya, mert előáztatással 45-50s körül van nálam egy csapolás. Persze lehet olyat, hogy, míg előáztatsz, közben kikapcsolható legyen a szivattyú, de sokkal tovább már nem gondoltam a dolgot, mert közben sikerült egy - eddig jónak vélt - technikát találni a potival is.
itaprak: Ez egyszerűen eszméletlen, nekem főleg a rögzítő opció tetszik, illetve az automata stopper. Ehhez már csak az tenne hozzá, ha valahogy adatot lehetne kinyerni a kis kínai mérlegemből, és azt is egyből átemelné.
kozsy18: vagy egy ilyen gyönyörű fejdísz az inox GC-re.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Nálam az egy picit segített, hogy elkezdtem felfelé menni a hővel, de igazából csak annyit értem el vele, hogy nem lett brutál savas. Egyébként elkönyveltem teljes kudarcnak, gyümölcsökből nekem semmi nem jött, igazából élvezhetőt alig sikerül belőle húznom, nem hogy jót. Illetve ez volt az a kávé, ahol a Reneka helyett a csomag vége felé a Stradával próbálkoztam, talán egy fokkal az itt jobb volt (a testtel jött még egy kis íz a savak mellé). Egy szó, mint száz, nem találtunk egymásra, és be kell vallanom, hogy örültem, mikor elfogyott...ilyenkor bánom kicsit, hogy 200 km-re van Bp, mert tuti elmentem volna egy jó kávézóba megkóstolni.
Gitchathaini járt még nálam, ott a savak mellett visszafogottan, a háttérben feltűntek a gyümölcsök, de abból sem tudtam kihozni amit szerettem volna. Ez, ahogy nálam a többi kávé is, jobban szerepelt a Renekával.
Szerk.: Darálóban vagy 2x nekifutottam, hogy adjanak valami tippet a Danny Morenora, de sajnos semmi válasz nem érkezett.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz jveres #55349 üzenetére
Egy jó ideje már csak úgy iszom meg. Gyorsan eltakarítom a gépet, hogy már csak a kávéval kelljen foglalkozni, de még akkor is sokszor hagynom kell. Nem tudom jobban leírni: ahogy hűl, úgy nyílik ki a kávé.
Amúgy most adp jóvoltából a Red Baggies Raja Tobát próbálgatom. Első pár húzás nem volt az igazi, főleg mikor elkezdtem lejjebb menni hővel. De most este egy nagyon jót sikerült belőle húzni, elég érdekes fűszeres íze van, mellette finoman édeskés. A héten paljochoz is tervezek beugrani utánpótlásért, éppen csak még neki nem szóltam.
Korábban 1:2 fölé sem mentem, most ezt 1:2.5 arányban húztam, és kellemesen testes volt, amit a korábbiakból kiindulva csak az előáztatásnak tudhatok be.
Kinu témához meg csak annyit, hogy akármilyen körülményes, nagyon odatették. Ellenben az áremelés helyett lehet elég lenne tényleg egy korrekt webshop, és jönne a profit...
-
Bazsee71
őstag
PY Columbia (a fotó kicsit sötét lett)
Nagyon jó kávé. Kettőt húztam eddig belőle, és érzek is benne még potenciált, de nálam már így is a Yirga mögé került, a második helyre. Ízjegyek kiolvasására még nem vállalkozom, de ott van benne az a plusz, amit egy kávéban keresek.
Járt nálam a Red Baggies Raja Toba is, az is egy jól sikerült kávé. A fűszeres ízvilága nálam nem favorit, de ez nem von le az érdemeiből. Viszont azt tapasztaltam, hogy a hőfokra nagyon érzékeny: felfelé még toleráns, de lefelé már nem.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz Pgabor79 #55635 üzenetére
Nyugodtan vehetsz alukazános GC-t, csak tudni kell használni. Ne aggódj, nem fojt meg alvás közben. Tuning pedig annyi és olyan szintű van rá, hogy mondhatni lekörözhetetlen, áráért főleg.
Lelitet is nyugodtan vehetsz, de muszáj leírnom, hogy az Annát biztos nem venném meg. Bármi újdonság jön ki, az tuti nem 57-es szűrőmérethez lesz. Nincs se Palmtamp, se Reneka. Persze van akit a későbbiekben nem korlátoz, mert megelégszik vele úgy ahogy van, de ezt nem árt tudni.
-
Bazsee71
őstag
Egy kis ötletelést szeretnék kérni a fórumtársaktól, mivel sokan használtok Strada szűrőt.
Egyedül talán a CasMo egyik kenyai kávéjánál tudott hasonlót, vagy számomra hajszállal jobbat domborítani mint a Reneka. A többi kávénál pedig ordít a különbség. A Stradával az összes kávémban ott rejtőzik egy keserű íz, és a hőfok jelentős csökkentésével sem tudom eltüntetni. Ha visszaváltok a Renekára, egyből helyreáll a világ rendje. Természetesen az őrlőt mindig a kosárhoz/kávéhoz állítom, de kíváncsiságból próbálkoztam már ugyanazon beállítással is (a Reneka durvább őrleményt kér).
Szerintetek mi lehet a gubanc? Nem tudom/akarom elfogadni, hogy egy Strada kosárral nem tudok egy jó kávét húzni.
Szerk.: szombaton SC-nál jön a ZM-EK teszt. Továbbá elkezdtem Nordát használni, az első Iwaki cold drip toronymagasan a legjobban sikerült, de ezt még nem nevezném konklúziónak, majd csak további próbálkozások után.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #55654 üzenetére
27-én megyek segédkezni az amatőr barista bajnokságra, ha addig mennek szüleim Pécsre, akkor szívesen hozatok velük alkatrészt.
Szerk.: jövő héten mennek, az viszont sokszor bizonytalan, hogy odaérnek-e nyitvatartási időben, de írd meg pontosan mi kell, megpróbáljuk. Illetve ha bárkinek kell még onnan valami, és eljön érte a rendezvény helyszínére, akkor keressen.
mester6: én csak duplázok, IMS-t pedig egyedül a Macskakőben próbáltam, de az meggyőző volt, szerintem elég közel állt a Reneka ízvilágához. Egyébként emlékszem, hogy mikor még csak a gyári szűrőm volt meg, akkor is a Renekával tűntek el a keserű ízek, még itt is beszámoltam róla. Most így nosztalgiázva még az is felsejlik, hogy a réz felsőszűrő tartó cseréjével is elkezdtek keserű ízek jönni. Pár profi kóstolóval rá kéne szánni erre egy hétvégét.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Pgabor79 #55659 üzenetére
Illik a gépeket 2-4 hetente zsírtalanítani, de ehhez nem kell szétszedni. Van aki hetente lekapja a felsőszűrő tartót is, én lusta vagyok és csak akkor, mikor a tömítést cserélni kell.
Ellenben a kávé előkészítése (mérés, darálás, egyengetés/wdt, tömörítés) is macerás, illetve minden használat után érdemes vakszűrőzni.
Egy PID-elt, rézcsövezett GC szerintem tökéletes kezdő masina, nagyon jó konstrukció, és minden olcsón kapható hozzá, nem utolsó sorban 58-as szűrő kell hozzá.
Ha új kell, akkor nem jársz rosszul a Lelittel, de ha később elkap a gépszíj, szerintem nagyon nagy hátrány az 57-es méret. Nyomásmérőnek haszna nem sok van. Annyit fogsz látni rajta, hogy felugrik a nyomás, meg leesik, de beavatkozni úgysem tudsz.
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #55664 üzenetére
Általában útba esik nekik, én is mindig hozatok velük valamit, május 27-én meg fixen Budapesten leszek, szóval bátran. Illetve akkor tervezek kávét hozni paljoctól, így útba eső helyen is át tudom adni.
Keresztapper: ez kimondottan logikusan hangzik, így viszont csak a Majorra tudok mutogatni. Nekem csak az az érdekes, hogy mindenki más megelégedéssel használja.
-
Bazsee71
őstag
válasz Keresztapper #55669 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, a Stradára vonatkozott a kijelentés, nem a Majorra.
-
Bazsee71
őstag
válasz Peterhappy #55675 üzenetére
Az első és legfontosabb a kolléganő cseréje lenne.
Egyébként mi tud körülményes lenni egy webshopban?
-
Bazsee71
őstag
Hát igen, olajosak a szemek, le is mentem PID szerint 82 fokig, de nem az igazi. Pont tegnap előtt találkoztam kaposvári ismerőssel, akinek a másik csomagot hoztam, ő az olasz vonalon mozog, neki viszont bejött.
A 8020 nekem tetszik, semmi sav, nyerő vendégkávé.
Az Ethiopia Guraferda amit helyben kóstoltam, az viszont igen jónak tűnt, finom édesség, savasság.
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #54831 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy lesz egy jóáras EK-d.
-
Bazsee71
őstag
válasz simi.esp.28 #55734 üzenetére
Wow, ez igazán jó vétel!
-
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz bluesfan #55852 üzenetére
Renekáról jut eszembe....
Szoktátok - már akinek van - nézegetni a zaccpogácsát, széttörni? Én rendszeresen ellenőrzöm, és annyi "hibája" van a szűrőnek, hogy a háló mellett a peremnél mindig jóval sötétebb az őrlemény. Kíváncsi leszek kihoznak-e egy 2.0-t, ahol kezelik ezt egy nagyobb sugarú lekerekítéssel, vagy egy teljes felületre kiterjedő hálóval/perforációval.
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #55875 üzenetére
Más a profil, SC csinált erről videót.
De ami az igazi kérdés, hogy a Mini Filter mitől más? Ugyanaz a kés (189D), mint a Miniben, ugyanazon a fordulatszámon. Ha annyi az újítás, hogy egy fém pohárka van hozzá, meg villa helyett egy tartó van ennek a küblinek, akkor az elég gáz...
simi.esp.28: Aztamindenit! Az lesz a PH-nak a Robur, mint a Darálónak az EK.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz SierraFox #55991 üzenetére
Remélem ezt most Parci nem olvassa, de mikor a Macskakőben próbáltuk a Kinu M47-est LXR-rel, az alapján nem tudtam volna megmondani, hogy mikor őrölt a K10, és mikor a Kinu. Ebben egyrészt benne van az is, hogy nincsenek kifinomult ízlelőbimbóim, illetve hogy jelentős időbeli eltérés volt a kettő között.
Ha nem lenne a Major, akkor most biztosan Kinura kuporgatnék.
soldier2: vannak gyártók, akik gyárilag bejáratott késsel adják a gépeket, illetve a késeket. Kérdés, hogy ezekkel az Italmill kúposokkal mi a helyzet. A Mazzer rémlik, mint ha, de most lusta vagyok utánanézni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPad topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Békésen legelészik a májusi hardvercsorda
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen