-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Mano66 #46980 üzenetére
Pont most van nálam egy ilyen kombi Expobar, amibe ugyanez a 60-as Cunill őrlő van.
Az őrlőmű elég pontatlan, főleg az alsó késtartó. Kés csak vacak utángyártott kapható hozzá, ami újonnan is csorba, sorjás (Expolygon), ráadásul semmi más késsel nem váltható ki, mert nem a szokásos 3 csavaros felfogatású. De szerintem az eredeti kés is kérdéses. A felső késtartó menete kissé lötyög, nem szoros, az alsó késtartó nem pontos és nem is szabályozható.
A motor gyenge, kicsit keményebb baboknál finomra állítva el sem indul. Nem azt mondom, hogy nem használható, de minőségben nem egy kategória az F4E-vel.Az F4 őrlőműve pontos, sokat adok el újonnan, sokszor rámérek a pontosságára és mindig hibátlan, egy századon belüli a "pontatlansága". Az F4 lényegében Mazzer mini őrlőművet használ, ami miatt teljesen kompatibilis vele, a kések is. A Mazzer és a Fiorenzato teljesen más konstrukció és minőség, mint az összes többi.
Nem hinném, hogy 140 ezerért jobb új darálót lehet ma találni, ha nem így volna, nem foglalkoznék vele, elég válogatós vagyok a darálókban. F4-et használunk itthon is, pedig vannak nagyobb vasaim is.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
soldier2 #47213 üzenetére
Nekem pl. van most egy eladó Rancilio Silviám, vadi új, jelenleg még bontatlan gyári csomagolásban. Piddel, szűkítővel, felsőszűrő tuninggal fogom eladni, számlával, egy év garanciával.
Ára 180e. Ft, ingyen postával.
Most akkor szerinted ez a vétel ajánlott, vagy nem ajánlott? Mert hogy ez nem L.lit.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
soldier2 #47232 üzenetére
Igazad van sok mindenben, csak minden hsz-edben új gépként kizárólag a Lelitet ajánlod, ami még ok is, bár mértékadó emberektől származó referencia semmi nincs róluk és új gépből azért van még, ami ajánlható.
A másik, hogy nekem nincsenek termékeim, ezért nincs is miért megsértődnöm. Illetve van, F4E őrlőim vannak időnként, de többször ajánlom a G702-t, mint az F4E-t.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Gravity1234 #47238 üzenetére
Vannak emberek, akiknek iszom a szavait, ők azok, akiknek ismerem az igényszintjét, érzékszervi adottságait, esetleg személyesen is ismerem őket, vagy már valamilyen megmérettetésen bizonyítottak, elismeri őket a szakma. Őket hívom mértékadóknak.
Az kevés, hogy egy éve használok valamit. Én 10+ évig dolgoztam kereskedelemben és pocsék kereskedő voltam.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Gravity1234 #47248 üzenetére
Itt sok rutinos ember van, akikre érdemes odafigyelnünk, de ha valaki idejön a "tökéletes kávé"-val, azért ne már! Ilyennel simán félrevezeti az ide újonnan érkezőt. És attól semmi sem függ, hogy valaki hány éve csinál valamit. Inkább olvassunk és tanuljunk másoktól, mindig van mit és senki nem néz le senkit.
/a korrektség végett: tökéletes kávét nem írt./
[ Módosította: Parci ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
mdav88 #47293 üzenetére
A Silvia egy vastagabb anyagból hegesztett vázra épül, ellentétben pl. az Isomac, vagy Lelit gépekkel. Ettől sokkal stabilabb, robosztusabb a gép. A többi típusnál konkrétan csak a vékony rozsdamentes lemez egymáshoz szegecselése, ponthegesztése biztosítja a stabilitást.
Mivel közvetlenül a váz nincs kitéve víznek, ezért valószínűleg úgy gondolták, hogy elég lesz a porfestés is. Viszont a Silvia csepptálcája szerintem túl kicsi, és a 3járatú szelep is a tálcába fúj le, ami szintén kifröccsenhet a porfestett vázra. Szerintem is csinálhatnák rozsdamentesből a vázat, de valószínűleg az túl drága. Rozsdamentes vázzal egyébként én még csak a La Marzocconál találkoztam, minden más gép váza porfestett vagy galvanizált (általában kadmíniumozott) volt.
Szerintem a túl kicsi csepptálca miatt lehet a rozsdásodás, mert hamar megtelik és aláfolyik.
Pl. a Gaggia Baby csepptálcája porfestett alumínium, ami vfolyamatosan kitett a víznek, na annál garantáltan leválik a festés és korrodál az alu, de legalább nem rozsdásodik.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Isomac Venus I jó, műszailag megegyezik a Brasilia ladyvel, vagy a QM Silvanovan, vagyis ugyanaz a azán és fej van benne. Viszont pár átalakítást azon is meg kell csinálni, elég idióta megoldások vannak benne, pl. OPV csere, stb. Venus II-t nem ismerem.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Deadzone41 #47310 üzenetére
Szívesen eladnám, de a gazdája nem örülne neki.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Van még 2 db új Fiorenzato F4E őrlőm, gyöngyház szürke, új V2 verzió, eredeti bontatlan csomagolásban.
Ára 140e. Ft, számlával, 1 év garanciával.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035 #47390 üzenetére
Ezenkívül
Lucaffe Classic 700g 5200Ft
Hausbrandt Mattioni 1kg 4700Ft, automatába is kiváló, teszt a Korzón.
Lavazza elfogyott, de jövő héten újra lesz.
Foxpostba ingyen küldöm.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035 #47393 üzenetére
Aztán van még Mazzer Super Jolly, sok van belőle, jelenleg teljes felújítás alatt (metál fekete festés, csapágyazás, szabályozás, eredeti kés), kb. december közepére lesznek kész.
Lesznek még más jó cuccok is.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Láttam ezeket a Pavonikat a Cady-nél. Nagyon bazári, gyárilag pidelt, de szabványon kívüli szűrőméret, ráadásul nyomásfokozós műanyag karral, nem hiszem, hogy van ettől lejjebb.
Én úgy általában óvakodnék mindentől, ami Pavoni, egyetlen jól, stabilan használható terméküket sem ismerek.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Tegnap voltam dolgozni egy kávézóban Martonvásáron. Olyan érdekes dolgot láttam, hogy csokoládéból csinálták a forró csokit.
Nem porból, nem kakaóból, hanem csokiból, táblás csokiból. Én még ilyet nem láttam. És nem pudingos állagú volt, nem volt sűrű, mint a takony, hanem krémes-habos volt. Eddig még nekem se jutott eszembe, hogy csokiból kellene csinálni forró csokit.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
2 adaghoz valahogy így csinálta: 10 kocka Schogetten étcsokit tett a kancsóba, felöntötte tejjel és felgőzölte, aztán megkeverte, hogy a csoki elolvadjon és szétöntötte két 250 ml-es pohárba Majd újra felöntötte a kancsót tejjel és azt is felgőzölte, ez a tej már krémesebb baristahab volt, majd ezt is ráöntötte a a csokis tejre. Ennyi volt.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Nálam a french press a bolondbiztos eszköz. Ha egyes kávékkal Kalitán nem tudom hozni az ízeket, a FP általában akkor is hozza.
Mindig filterhez pörkölt, speciality kávét használok, pl. CasMo.
15/250g, vagy arányosan kevesebb, de legtöbbször 10/170-180. Mazzer SJ az összeéréstől 4-4.5 számnyit nyitva.
Norda víz 95-97 fok, egyből felöntöm az egészet és egyből megkeverem kissé. Utána már nem keverem.
4 perc körül megtöröm a habot, hogy lemerüljön az összes szemcse.
10 percig áztatom, majd ha túl sok a hab, akkor leszedem, ha kevés, akkor csak simán lenyomom a FP szűrőjével.
Egy éve filterezek, mára már szívesebben iszom filtert, mint presszót.
presszóhoz pörkölt kávéból nekem még nem sikerült értékelhető filtert készíteni, sem PY-ból, se semmilyenből.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Úgy néz ki, hogy mégis lesz 5-6 db Silviám 150-ért. Legalábbis azt ígérték, hogy ezen a héten küldik.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
soldier2 #48249 üzenetére
A Brikka egyébként nekem sem jött be, pedig próbáltam sokféle kávéval. Bár nekem nem volt savanyú, mint előttem a írták, hanem egyszerűen nekem nem jó az ízvilága. A hab pedig szerintem kifejezetten rossz ízű. Volt, hogy elvittem utazó kávéfőzőnek, egy hétig el lehet vele lenni, ha leszedtem a habját, de pl. szerintem egy Bialetti Mini klasszissal jobb.
Azt gondolom, hogy valameddig el lehet lenni a Brikkával, ha leszedem a habját és valamilyen világossal, CasMo vagy világos PY kávékkal használom, de a jóhoz azért igen messze van, főleg erősen classic robusztás kávéval rossz.
Én inkább Bialetti Minit ajánlanám, de van itthon egy sima olcsó kotyogóm, még az is jobb nekem a Brikkánál.
Bolti téglából a Lavazza Crema Gusto szerintem egészen jó kotyogóba.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
vicces #48471 üzenetére
Szerintem viszont már ők is elfelejtettek ezeket a régi szarokat
Minden terméknek van egy fejlődési útja. Ezért nem nevezném "szar"-nak. Ha így nézzük egy Ford T modell is egy "szar" volt a 3000 köbcentijével és a 20 lóerejével, a 70km/h végsebességgel és a 20 literes fogyasztással. De azért nem nevezném szarnak, valahonnan el kellett indulni.
Szerencsére mindig vannak elégedetlen, szélsőséges véleményű emberek, akik előre viszik a fejlődést, így egyre jobb kávékat ihatunk.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Az én rotopumpás nagygépemen is ilyen időzített mágnesszeleppel ki/beitatott opv van. Lehet ezt még fokozni pl. mint a San Marco fején lévő levegő puffertartály, ami a 9 bar rákapcsolásakor a levegő összenyomhatóságát kihasználva, a 9 bar-t is fokozatosan teszi a fejre.
Ulkás gépre azért jóval olcsóbb és egyszerűbb ezt megcsinálni.https://caffe35.webnode.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Master of Magic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- E-roller topik
- 700 dolláron kezdhet a Galaxy Watch Ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kés topik
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- További aktív témák...