Új hozzászólás Aktív témák

  • mclord

    aktív tag

    válasz paljoc #47391 üzenetére

    Szerintem meg kell nézni mi az ami bejön, én pl az aeropress, kalitát nem kedvelem a batch brewt meg kifejezetten utálom :). Ezzel ellentétben a Chemex, v60, clever drippert szeretem, persze itt jön elő milyen stílus. Tehát elsőnek meg kell nézni filteres oké, de melyik is ?. Én kedvelem a gyengén savas gericcel nagy gyümölccsel rendelkezőt is, ám párom inkább a britt stílusú specialtyt hajlandó megkóstolni. Sőt volt olyan is ami neki is ízlett, ő pedig alapból utálja a filterest.

    Én maximálisan ketté választanám a filtert, az úgy mond gyümölcsös(itt ha rosszul készül az ecet is finomabb tud lenni),és a "száraz vörösbor" stílusú ízek ahol a savak lágyan észre se vehető -hogy párom idézzem "ennek olyan íze van mint a kávénak ez nekem is ízlik" :D, ezt jobban kedvelem idáig csak gardelli - geshai tudták nekem hozni (160-240 eur /kg).

    Plussz találj olyan helyet , ahol jól készítik el, én nekem csak a mantra tudta idáig az állandó minőséget hozni és hozzá a nagy kávé választékkal. Embassyba pl csak a casino mocca és abból is yirga állandósága nekem baromira uncsi , és nem is az a szint (persze kinek mi ízlik :) ).

    ui: Párom a klasszikus eszpresszó vonalon fut pl: Paljoc: Choco madness

    [ Szerkesztve ]

    ''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''

Új hozzászólás Aktív témák