-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
Én minden hónapban két kg-ot rendelek, hol onnan, hol Paljoctól, hol máshonnan. Néha még az is kevés! Például most is... Tegnap elfogyott a malabar és bótit' kellett vennem. Az Aldi arabikájából vettem egy fél kilót. Összeszorított szemmel, mint a gyerek az orvosságot, úgy nyomom. 😁 Mondjuk talán ilyen vészkávénak' elmegy.
Így ez a határ nekem egyáltalán nem okoz gondot. Ráadásul máshol még ennyit sem kapsz.
Igyál több kávét, vagy fogjál össze valakivel. 😁[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #46145 üzenetére
Na vazze!
Az indexre berakhattad volna valamelyik nap.
Egy srác mit össze nem problémázott pont ezen. Úgy csinálta, mintha legalább egy NASA űrhajót kéne össze rakni... -
SierraFox
tag
válasz vicces #46144 üzenetére
Én is gondolkoztam ilyenen a hariomhoz, de letettem róla, mert azt olvastam, hogy veszítettem volna a maximális örlési finomságból.
@adp: Engem is meglepett, hogy a Pacificnél 10 ezerre ment fel az ingyen szállítás határa. Másfél hete rendeltem tőlük egy kiló malabart (hadd pihenjen amíg a velencei gondolás elfogy) 5500-ért és azt még ingyen hozták. Szerencsém volt.
-
Bazsee71
őstag
válasz vicces #46150 üzenetére
Hadd védjem meg, mert azért elég erős a Graef-et espressora alkalmatlannak nevezni. Főleg, hogy ezt a fórumot sokan olvassák, és egy ilyen felelőtlen kijelentéssel teljesen félrevezeted őket. Pláne egy Skertonnal szemben, ami viszont tényleg alkalmatlan.
Több, mint fél évig használtam egy 702-est, ami már egy éve szolgált, mire hozzám került. Továbbá vannak itt is és Kávéológián is jópáran, akik megelégedéssel használják.
Szerintem nézesd meg egy hozzáértő személlyel is, mert nagyon kicsi az esélye, hogy kétszer is hibás terméket kapsz. -
Alvarez81
csendes tag
válasz Alvarez81 #46082 üzenetére
Érdekes ez a Kapucziner Skybury. Kimentem a szélsőértékekre, és 94 fokon érezhetően keserű lett, megégett, de lenyeléskor megjött megint ez erőteljes citromlé íz. 84 fokon meg szimplán ízetlenebb, savanyúbb lett. 88-90 fokon viszont nagyon kellemes csokis íze van, és sehol a korábban is említett citrom. Nagyon kevés tejjel elépesztően tejcsokis. Viszont eléggé kényes a tömörítésre, nem sikerül mindig kihoznom a legjobbat belőle. Egy fokozattal kell finomabbra őrölnöm, mint szoktam, viszont nem kell 8.5, elég a 7.5-8g is. Duplaszűrös teszt később jön. Spóroltam, és inkább kis adagokkal próbáltam ki a hőfok igényt.
-
vicces
addikt
válasz Bazsee71 #46154 üzenetére
kávé bele, aztán őrlés. a végén paskolás. annyi van hogy én még úgy paskolom sokszor, hogy nyomom még a motornak. lehet ez a baj? a többiek hogy szedik ki a pangó őrleményt belőle?
a harióról nekem nagyon jó a benyomásom. minden kávét órával húzok mióta eszpressozok és nem mondanám, hogy nem alkalmas erre a feladatra. az is igaz, hogy eddig maximum 10x őröltem vele 15-16 grammokat. lehet nincs még el vagy bekopva. de nagyon tetszik. a teteje is már az újabb fajta szilikontető ami nem fog tönkremenni.
különben a 702-est lehet alátétezni, ezt a 800-ast nem. legalábbis nem találtam sehol erről irást. persze szerintem lehetne. megvárom a következő kofiváltást vagy esetleg tényleg levadászok valami pár napos pörit itt minálunk és persze kap még esélyt, de nem reménykedem már. ha továbbra sem lesz jó, akkor eladó lesz féláron. ajánlom figyelmetekbe!
esetleg még a szűrőm lehet ami miatt nem jó nekem ez a daráló. valaki irta már itt, hogy cserélt szűrőt és az őrleményt feljebb kellett csavarni durvább irányba. én még mindig a gyári dupla ranchiliot használom. eddig ez is megtette. mint ahogy a kávégép is. egy rossz szót nem tudok rá mondani, főleg mióta megkapta az extra "beültetéseit" fragolától. hibátlan a gép, nem is kell jobb[ Szerkesztve ]
:)
-
t-bali3
senior tag
válasz Bazsee71 #46154 üzenetére
Én is elég sokat szenvedtem a 800-zal. Rendszerint azok mondják az ellenkezőjét, akiknek 702-je volt/van... Ha én tudom előre, hogy nem egyszerű alátétekkel működik, tuti a 702-t veszem..még olcsóbb is lett volna..
(#46155) Alvarez81
Szerintem próbálkozz majd duplákkal, én már csak azt iszom. Kicsit dupla ristrettós lefolyásban. -
Surda-
őstag
Még sosem kóstoltam Casino Mokka kávét, Baby+graef cm70 párosítással készíthető valamelyikből értékelhető? Ha igen,akkor szerintetek melyiket kóstoljam és hol vegyem?
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
vikla007
aktív tag
válasz Surda- #46158 üzenetére
Nekem most Kiambu van, imádom, de sajnos nem lesz mindig "tökéletes"... nem sikerül csak gyümisre készíteni...
A kelet kávézóban(Bp. XI. Bartók B. út) is lehet venni, 3000.-más,
Pacificaffé-hez betársul valaki rendelésre? Én 4 db 1575 huf -ot rendelnék, de 7-et nem szeretnék egyszerre...
Budai átadás/átvétel -
Peti...(16v)
tag
válasz soldier2 #46125 üzenetére
Adagonkénti tároláshoz: írtam valamelyik nap, hogy múlt pénteken kiporcióztam friss, néhány órás pörkölést kis üvegekbe 16 grammonként. Az adag nagyobbik felét még hétvégén megittuk, tehát nem volt ideje pihenni. Ezek minden nyitásnál szisszentek, tehát még dolgozott a babokban a szén-dioxid, viszont azok az üvegek, amik bekerültek a mélyhűtőbe, majd ma elő, mind hang nélkül nyíltak. Ebből számomra az látszik, hogy a fagyasztás leállítja a babokban egyébként lezajló folyamatokat (logikus, hiszen épp ezért fagyasztunk bármit, nem?) tehát a ún. pihentetési időt vagy fagyasztás előtt kell neki megadni, vagy utána, de szerintem az a rosszabb megoldás.
Egyelőre bejön ez az adagonkénti tárolás, csak a pulton és a hűtőben is nagyon sok helyet foglal. -
Bazsee71
őstag
válasz Deadzone41 #46166 üzenetére
Azért amíg az alapok sem mennek, addig bátor dolog CM-val próbálkozni.
-
soldier2
őstag
válasz Peti...(16v) #46160 üzenetére
A fagyasztást nem próbáltam, vsz azért mert hosszú távon nincs annyi hely a fagyasztóban, hogy az üvegcséim beférjenek. Egyelőre szoba(pince)hőmérsékleten tartom, hogy lássam mikor ideális kiporciózni. Ha egy hét pihenés után a CasMo is a végére nyílik ki, akkor már vsz nem véletlen, és picit normál nyomáson a zacsiban kell tartani porciózás előtt (vagy szelepet kell szerelni a fedőre). De kicsit sok a feltételezés még. Az biztos, volt egy üveg ami ledobta a gumidugót, és szabad levegőn volt a kávé két hétig, az teljesen más daráló beállítást igényelt volna, mint a többi, az ízét nem tudom, annyira gyorsan átszaladt meg sem kóstoltam
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
verti1
tag
Nálam nem spriccel a Kapucziner Yirga...nagyon pöpec! Isteni ez a kávé!
-
-
soldier2
őstag
válasz jveres #46175 üzenetére
Ez a gond nálam is, hogy 13 adag jön ki a 200g-ból, 3 elmegy a daráló beállításra, mire megvan az optimális hőfok is már elfogyott. Nincs mese két egyforma zacskót kell venni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vikla007
aktív tag
Ma reggeli CM Kiambu maga volt a tökéletesség ízre, vékony tejjel...
pedig a lefolyás már nem szép, kicsit fröcskölt és rángatózva jött ki.
Mézes üveges fagyasztás 10.17-ei pörkölés, 22-én raktam a fagyiba -
Daneeka
senior tag
válasz t-bali3 #46164 üzenetére
Én durvább irányba állítottam filterhez és működött, igaz egyből 10 lépést állítottam mert szerintem az ilyen 1-2 szinte hatástalan lehet.
Látszik a képen, hogy 10 lépés hatására mennyit magasodik a cucc (beszerelve süllyed). (a feljebb menő lyukon látszik, ez a valóságban nincs 2mm emelkedés)
(bal gyári, jobb +10 durvább)
-
demars
addikt
Sziasztok!
Karácsonyra, vagy még előbb vennék automata kávéfőzőt. Itthonra kell, nem irodai, kocsmai használatra.
Rengeteg típus van, elveszek köztük. Az áruk horror. Agyalok a használt de felújított gépen. Ami számomra lényeges: őrlés finomságon kívül állítható legyen a kv mennyisége, víz mennyiség és ha lehet tudjon szemes kv -n kívül őrölt kv-t is használni.
Ezt néztem ki!
Vélemények?Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Toobee
veterán
válasz demars #46183 üzenetére
Vegyel inkabb egy szepen felujitott Talea Giro-t, vagy ha van kedved tomiteseket cserelni (mast ugy se csinalnak vele sehol), akkor egy mukodo gepet jofogasrol. Szuleim nyuzzak mar jo ideje, jobb kavet foz, mint az Odea szeria es viszonylag jol birja az otthoni hasznalatot.
https://barbieripnk.hu/
-
soldier2
őstag
válasz demars #46183 üzenetére
Kavekorzo.hu -n találsz külön automatákról szóló fórumot. Azt azért hozzá kell tennem, hogy egy automata árából sokkal jobb kávé is kihozható, ha hajlandó vagy kicsit megdolgozni érte (kb 5 perc/kávé). Ha nem a gombnyomásra kávé a cél, akkor olvasd el az összefoglalót.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
demars
addikt
Köszi a reakciókat!
Olvasgatom az avx oldalát, tudom, hogy jobb lenne más irányba elindulni de most erre van igény. Szüleimnek lesz a masina ami egy saeco vienna -t vált (eléggé leharcolt darab már, a darálója behalt). Amit az főzött az elfogadható volt, igaz sokat játszottam a víz mennyiség és őrlés finomsággal. Meg ugye a kv minöséggel, fajtával. Annál a karaván íze jött be.
Kotyogós üzemel most de valami förtelmes rossz lé amit ad. Inkább egy automata ismét, azzal faterom is tud főzniAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
vTamas35
csendes tag
Hát az tény, hogy az automata gépek minősége nem közelíti meg a karos gépeinkét, de nem mindenki keresi ezt a minőséget, időráfordítast stb. Mielőtt én is megőrültem és beszerztem az alábbi szettet, addig pont egy ilyen gépet használtam 2 évig (most az asszony használja) és imádtam Kényelmes, gyors, tudsz állítani rajta minden értéket amit szeretnél (őrlőt lehet finomabbra tuningolni, vagy cserélni spéci saeco késekre). Szűrővel használtam, így szervízben egyszer járt egy műanyag vacak kopása miatt, pár ezer ft volt... Vannak az automatánál sokkal jobb opciók, de ha már ez a választás, akkor a kategóriában azért nem egy rossz gép ez (bolti őröt téglát azért neeee)
O1G
-
demars
addikt
válasz vTamas35 #46189 üzenetére
Végre valaki jót is írt automata gépről
Tény, hogy a kv kultúra mást jelent egy földi halandónak és mást egy hozzáértő személynek. Ha lenne pénzem lóvéra én is mást néznék. AVX -en nézegetem a remek főzőket és én is vágyom egy jó szettre, de idősödő szüleim tuti nem fognak darálni, pont ezért jó az automata nekik.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
pacuha69
csendes tag
válasz jveres #46175 üzenetére
Én most Kalmárnak egy világos pörkölésű Guatemelai kávéjával csinálom ezt a kettős tesztet, annyi különbséggel, hogy én az elején belőttem a darálót, és a hőfokot. Lehet, hogy majd még állítani kell kicsit, de talán sikeres lesz. Október 19.-i pörkölés, és 23.-i lezárás (fagyasztás).
Soldier2: kiválóak az üvegcsék . Nem tölti ki a 20 gramm, de hát az LWW-s csoda csöveket sem tölt ki egyformán mindenféle pörkölésű kávé. Lehet, hogy az meg 20 gramm Malabar-ral szenvedne meg. . A lényeg úgyis az adagonkénti tárolás.
-
vTamas35
csendes tag
válasz demars #46191 üzenetére
Na ja. Szerintem a társadalom 99%-a tökéletesen elégedett a bolti kávéjával és esze ágában sincs többet költeni, nagyobb energiát ráfordítani mint amit muszály. Én is ezért tartottam meg a Jurát. Az asszony kávékultúrája addig terjed, hogy lefőz egy espressot, kiveszi a hűtőből a tejet és felönti vele hidegen... pont hidegen hagyja a speciality kávém (ami belakta a konyhapultját ). Persze ezek az emberek nem is nézegetik ezt a fórumot
pacuha69: nálam is fut a teszt egy hete, kb egy hónap múlva lesznek "részeredmények"... Egy kérdés van még bennem, egyszerre kb 4 zacsit szoktam rendelni, de csak egyet fagyasztok adagonként. Mennyire lehet probléma a kondenzáció, amikor kinyitom a már fagyasztott zacsit és kiméregetem, újrafagyasztom?
[ Szerkesztve ]
O1G
-
pacuha69
csendes tag
válasz vTamas35 #46193 üzenetére
Ezt úgy érted, hogy a maradék három zacsit is fagyasztod, csak a saját zacskójában? És utána minden alkalommal előveszed, kimérsz, majd visszateszed? Emlékeim szerint ez nem a legjobb megoldás. Amiket olvastam erről anno, azok pont a páralecsapódás káros hatásairól számoltak be. Sehol nem támogatták a komplett zacskós fagyasztást, így én sem próbáltam. Tehát saját tapasztalatom nincs ebben.
-
Bazsee71
őstag
Pacific koffeinmentessel van valakinek tapasztalata? Lassan fogy, de kipróbálnám rajta a fagyasztást.
Illetve még Costa Rica Tarrazút és Malabart tettem a kosárba, jókat olvasni róluk, és két különböző világ. Esetleg van még valami ami kimondottan ajánlott onnan? Bár többet nagyon nem kellene rendelni, mert elhal mire elfogyasztjuk...a fagyasztó meg kicsi.
-
HÁZIGAZDA
gyerekek, ti milyen megszűnő kedvezményekről beszéltetek a pacificaffénál? a szállítás egy dolog, de most is csomó kofi 20% akcióban van...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Horgász topik
- Május 7-én bulit tart a Huawei
- OLED TV topic
- Aliexpress tapasztalatok
- Házi hangfal építés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elite: Dangerous
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...