-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz Toobee #122919 üzenetére
Mi az a "kis gömböc"?
Más.
Csinált valaki olyat roboton, hogy átrakta a manométert úgy, ahogy Kalmár is tette?, (de Ő persze egy saját Naked mérőt tett a gyári helyett oda). Nekem jó a gyári, így kvázi csak valami tartó kéne, amit fel tudok csavarozni középre. Tehát ez érdekelne, hogy ha valaki megtette, honnan szerzett, csináltatott tartót és milyen anyagból.[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz nate82 #122975 üzenetére
Jóval kevesebb állítási lehetőség. Illetve a linkelt típushoz semmi leírás nincs, hogy milyen szenzorral működik (K, J, PT100, NTC). Nekem volt egy ilyen a QM Silvano gépemben. Tulajdonképpen jól működött, de a fentiek miatt eszembe sem jutott ilyet venni a tuning gépekbe. (a linkelt típus is konkrétan egy adott gépbe lett tervezve)
Az omronok sem olyan nagyok mélységre (~75mm), vagy az XMT7100 is csak ilyen mély kb és még lapos is.[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz nate82 #122985 üzenetére
Hát ebből nem derül ki sok minden. Meg úgy tűnik, hogy nem egy konkrét típusra írja, hanem általános leírás ezekre a vezérlőkre..
Viszont, ha tényleg 3 SSR-t képes külön-külön vezérelni, akkor minek kéne 2 pid. Akkor elvileg elég lenne egy és ahhoz két ssr. De őszintén szkeptikus vagyok, hogy ez így működik. Attól még lehet. Külföldi fórumokon nem próbáltál utánajárni, hátha ott vki kísérletezett vele?[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz Botivagyok #123071 üzenetére
Szia. Bár a két kávégéped árából már kijött volna egy tartósabb gép, igaz inkább használtan, a probléma valószínű nem a gépnél lesz.
Nem írtad, milyen kávéval próbáltad, csak hogy többféle. Ha régi a kávé, az okozhatja ezt. Az őrlőt nem ismerem, de a megérzésed szintén helyes lehet, hogy nem tud elèg finomra őrölni.
Ha valami bolti kávét próbáltál, akkor én tennék egy próbát valamelyik kisüzemi pörkölő kávéjával (lásd összefoglaló). Ha ezzel a kávéval is ugyanez a helyzet, lehet tovább keresni a problémát. Az lenne a legjobb, ga találnák valakit, ahova el tudnád vinni a géped és kizárnátok a problémákat. -
zolnagy
őstag
Úgy tudom, az újba nem fér el a nyomásmérő az izzók elhelyezése miatt. Én eddig csak olyan megoldást láttam, ahol egy külső dobozba helyezték el. Ilyennel tele van a fácsés GC csoport (nekem speciel nem tetszik)
Szerk: egy helyre tudom elképzelni, oldalra beszerelve, de lehet valakinek meg ez nem tetszik, na és nem mindegy, melyik oldal, nehogy takarásban legyen.[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Igen, én is oda tenném.
Én a pidet mindig beépítettem a gépbe, de persze nem a kazán mellé, hanem hátulra a vízbetöltő feláldozásával. Eddig nem ment tönkre egyik pidem se így. A leghosszabb, amiről tudok, a négy éve üzemelő űr gc (omron e5cc)Szerk: bár van egy brasilia lady, ami szintén üzemel ugyanígy beépítve, az még több ideje
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Hát, szerintem egyik se
De ott hátrébb nincs olyan meleg.
Xmt 7100-t én eddig csak egy korábbi másik brasiliába építettem kívűlre (de nem oldalt, hanem alulra a gőzcsőhöz egy dobozba)
Belülre többnyire ezek az omronok voltak, meg még vagy 8-10 éve rex, ill, sestos( Gaggia Baby és GC) -
zolnagy
őstag
válasz Serpenthelm #123226 üzenetére
Én robotot használok. Volt nálam 9b is, zseniális gép. Mindegyikkel lehet jó kávét készíteni, mindegyik másért jó. Ezeket már leírták előttem, én is csak ugyanazt tudnám írni. Neked kell eldönteni, hogy illene be a napi rutinba.
A kettőn én is vacilláltam anno, de mindkettő jó a maga nemében.@Parci, nocsak. De azért az eszpresszo is megmaradt, ugye?
Mini Gaggia megvan még? -
zolnagy
őstag
válasz Parci #123233 üzenetére
Épp ma beszéltem egyik ismerősömmel, hogy arra, hogy zsinórban húzzál kávékat (pl mert vendégek jöttek) otthoni kisgépből talán a miniG az egyetlen, ami ezt hőstabilan tudja. Maradva persze ebben a max 250 e-s kategóriában.
Neki egyébként Flair 58 van. De ha belegondolok az is tudja ugyanezt, mert nem kell várni vele. Vagy? Flair 58 tulajok, nyilatkozzatok.
@koxx, villanykapcsolóból sosem elég [link]
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz vendingo #123473 üzenetére
Mérni nem mértem, de kb 5 perc, a 7 percbe biztos beleférek.
Általában elektromossal őrlök, de próbáltam kézivel is.
A vizet én egy fém melegítőben a gáztűzhelyen melegítem, amibe praktikusan pont elfér a szűrőtartó is, így az is melegszik/gőzölődik közben. A szűrőt én nem melegítem, sztem felesleges. -
zolnagy
őstag
válasz Tomace91 #123574 üzenetére
Loxeal 15-36, nekem ez van évek óta, bevált. Az 55-03 is jó lehet, itt páran azt is használták.
Ha nem remeg a mutató, elég lehet a beépített manométer. Én azért biztos, ami tuti alapon mindig megnéztem a karra szerelt mérővel is, mert nálam az volt az etalon.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz Parci #123663 üzenetére
Szerintem 1 hónap alatt a kevert vízben sem lesz több baktérium. A DM-ben is állhat több hónapot.
Mindegy, mindenki azt használ, amit akar.
Ha nagyobb lenne a vízfogyasztásom, elgondolkodnék a BWT-n, valószínűleg meg is lépném, de ilyen fogyasztás mellett nekem nem éri meg anyagilag. -
zolnagy
őstag
válasz p.lac #123735 üzenetére
Köszi!
Én egyébként is 100 fokos vízzel öntöm fel. Nincs vízforralóm, hanem egy vízmelegítő fémedény, amit a gáztűzhelyen melegítek forrásig és amiben praktikusan elfér a szűrőtartó kar. Ezt a vízzel együtt melegítem és pont jó lesz. A szűrő melegítésnek őszintén nem látom értelmét, mert melegítem, aztán kiveszem, beleteszem az őrleményt, wdtzek, tamperolok és a végére már semmi nem marad az előmelegítésből.
A dugattyúnak látom értelmét, csak hajlandó nem vagyok már azt megtenni. A flairnél sem tetszett a sok pepecselés, itt már egyszerűsíteni akartam.
Én is úgy gondolom, mindenki annyi energiát fektessen bele, amitől még nem lesz teher a kávékészítés. -
zolnagy
őstag
válasz #98690560 #123865 üzenetére
Azért 1 és 3 perc között rengeteg különbség van. Nekem a C40-en 18g letekerése eszpresszóra standard 1:10 1:15 között van. Ha ez az idő nem stimmel (több, kevesebb), akkor már tudom, hogy nem sikerült jól beállítani a finomságot.
A K4 pár napig nálam volt, azzal ugyanaz 30-35 s volt, de sokkal jobban bele kellett kapaszkodni. Többször próbálva ugyanazzal a kávéval, ízre nekem a C40 jobb volt, de nem volt olyan egetverő a különbség, meg a K4 még új volt, Nem tudom, más lesz-e bejáratással, lehet el is tűnne a különbség. -
zolnagy
őstag
válasz bacsi2 #123936 üzenetére
Ez sztem tök normális. Gondolj bele, az opvbe gyengébb rugó került. Ez által, ha 9 bar fölé menne a nyomás, akkor nyit, és itt dobja el a vizet. Ha megfelelő az őrleményed, az sose pont 9 bart produkálna, hanem többet (ha nem lenne opv). A gyári tizenx baros rugóval nem érte el így sem a nyitási nyomást, itt igen. Ez így jó.
Vissza az egész, most nézem a képedet, te nem az opv-ről beszéltél, ami a víztartályba vezet vissza tiszta vizet, hanem a 3járatú lefuvatóról. Na az viszont tök nem normális, hogy ott csapolás közben bármi is follyon.
Biztos, hogy ott folyik a víz folyamatosan? Nem a víztartályba?
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz bacsi2 #123950 üzenetére
Vagy úgy, szóval ebben az új verzióban van olyan is, ami nem a víztartályba vezeti vissza az OPV eldobott vizét? Akkor hova, a csepptálcába?
Fragola bemutatóján azon úgy látszik, hogy a víztartályba vezeti vissza: [link]
De akkor amúgy hogy jön ide a 3járatú lefúvató csöve? -
zolnagy
őstag
válasz hoffman_ #124004 üzenetére
Ha ezt úgy kell értelmezni, hogy 0-nál ér össze a kés és 0,5-1 között állítod, akkor az a késtartó nem elég pontos, vagy rosszul van beletéve a kés(nem lett alatta kitisztítva pl)..stb.
Az eredeti oldalsó rovátkákat (ricniket) nézve, van, hogy 4-5 ricnire kell állítani, ha jól értem. Ott nálam már púdert őröl.Állítókar: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz hoffman_ #124012 üzenetére
A felszabályozás a késtartó megmunkálását jelenti, nem a késekét. A késtartót ugye nem szedted le, amikor tisztítottad (lásd itt a képen)?
Még egy kérdés, milyen kés van most benne, mert pl SSP késeknél módosulhat az eszpresszo tartomány, de eredeti mazzer késeknél úgy van, ahogy sz.zs. is írja.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Robothoz nekem még mindig a gyári tamperem van, amire hát nagyon kell figyelni, hogy ne tamperoljon félre az ember. Ezért elkezdtem nézegetni a megoldásokat. Van ugye a jó drágán adott "leveling tamper": [link] amihez vannak 3D nyomtatható másolatok, de a napokban találtam egy szintén elég jónak tűnő, de más megoldást: [link] Itt csak az a baj, hogy az .stl fájl letöltéséhez mindenre is fel kéne iratkoznom, úgyhogy hagytam.
Gondolkodom egy teljesen új tamperben is. Van bevált ehhez?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Diablo IV
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Sorozatok
- Milyen légtisztítót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- IGAZI RITKASÁG: Számozott, limitált kiadású Assassin's Creed Valhalla Orlog Deluxe Edition
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón +Garancia +Care Refresh +ND Filterek
- DJI Air 3 Fly more Combo FMC drón +Garancia +Care Refresh biztosítás 2025.09.03-ig
- Fossil FS5459 karóra
- DJI Air 3 FMC RC2 drón +Garancia +Care Refresh +ND Filterek +USB töltő