-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozaik11
csendes tag
Kíváncsi vagyok a Nepal Mt. Everestre! A Himalayan Espresso nekem nagyon bejött.
Azóta kaptam még két negyed kilós csomag kávét Nepálból. A fekete zacsis van kibontva. Kezdetben az "iható" kategóriát képviselte nálam, de egyre jobban ízlik. Az olaszosnál árnyalatnyival világosabb pörkölés, szerintem magas hőmérsékleten elkészítve (QM első felfűtést követő hűtőcsapolás után) a legjobb. -
BlacKSouL
addikt
Régen a szarvasis főzéseket ittam, bármiből, aztán otthon már olcsó karossal kommersz olasz gyártók termékeit, egyre jobban kitapasztalva, most melóban 2 hónapja T. Espresso Sicilia van, de eddig ettől sem volt bajom.
Viszont 2 hónap Sicilia után nevetségesen nagy felüdülésnek tűnik a Milano style Komolyan, rendesen élvezem magában espressoként is A Sicilia már annyira durván van pörkölve, hogy már magában csak akkor ittam, ha állva elaludtam. Inkább beleszórtam a port meg a cukrot. Most nézem is a tartályt, hogy ez nem a csepegősen olajos cucc, mint eddig. Nézem a szekrényt, Milano, lefőztem egyet, hát már az illata, a cremája is más, az íze meg mintha chillipaprika után tejszínhabot nyalogatnék Az is sokat elmond, hogy ha az asztalomon hagyom a kiürült csészét, akkor a megszáradt pár csepp kávémaradéknak pl. milyen illata van. Ennek pl. meleg karamell. Amannak meg nem is tudom. Frissen aszfaltozott harmadrendű mellékút 3 db kiürítésre váró kommunális hulladéktároló konténerrel..
Pedig tudjuk hogy ugyanazon kommersz gyártó 2 kommersz terméke.Azt tudom, hogy saját célszerszáma van, amit sajnos nem tudom hol van, de mégis kéne állítani az őrlési finomságon, mert egy espresso lejön 10 s alatt. Ami szerintem rettenet gyors. Ahogy látom, már csak 1 egységet lehetne állítani, tehát majdnem jó, de nagyon hígnak találom a lefolyását. Tudom, automata, ne várjak csodát, de lehet, hogy a "tökéleteshez" már csak az az egy pici kattintás hiányzik azon az 1 centis kis fekete pöckön a tartály tetejében.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
ronin s8
senior tag
Nem voltak annyira közlékenyek, hogy ez kiderüljön. Udvarias kiszolgálás volt, teljesen rendben voltak a sütik is, bár nem extrák. Meg is jegyezte a srác, hogy "ő nem rajong ezekért a paleo dolgokért". akkor minek árulja...? Szóval nem egy Espresso Embassy, ami a dizájn alapján akár lehetne is. Az elhivatottságnak lehetnének kicsit agresszívabb jelei is.
Mindegy, jó hely, kifejezetten jó kávéval, nagyon kedves szegediekkel , és a hétvégi Depardieu-s Háry miatt sok turistával, akik jobban járnak a Dock Caféval, mint a szomszédos Acapellával (vagy mivel?).
Legközelebb sem hagyjuk ki.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
WiZARD
addikt
Hasonlót írtam múltkoriban, melóhelyen automatából löttyöt inkább nem is iszok.
Egyéb helyen is nagyon meggondolom hogy igyak-e kávét, vagy inkább ne.Kívülállókkal ha szóba kerül a kv, akkor inkább bele se megyek, csak "kösz, most nem kérek" szintig
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
BlacKSouL
addikt
"...addig egyszerűen nem tudja, hogy miről van szó és ezáltal kb. joggal néz hülyének, amikor perceket beszélek a kávézásról mindig..."
Munkatársak ebédidőben néha mikor nincs jó téma, feldobják a kávét, mert tudják, hogy akkor 10-15 perces kiselőadást tudok spontán lenyomni, aminek a 2. percénél már elvesztik a fonalat, és ezt látom a szemükön is. Értik amit mondok, de fel nem nagyon tudják dolgozni Aki később jön be, az ránk néz: "kávé?" És mindenki röhög.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Hoek
tag
Nálam is ez van. Kevés kávét rakok bele, egyrészt hogy ne legyen levegőn, másrészt amikor elfogy akkor kipucolom az őrlőt is. Megvan gyorsan, elég a felső kést kikapni és az aljáról leütögetni a rátapadt kávét. Általában ki is szoktam ütögetni belőle a bent maradt őrleményt is. Egy idő után automatikusan tekerek egyet a finomabb őrlés felé, még egyet nem kell, addigra elfogy a tartályból a kávé.
Ez nem megoldás, de a hiba okára nem jöttem rá. Takarítani kell ezt is nem csak a kávégépet.''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
adpeter
tag
A Puly grind nem csodaszer, de teljesen jól használható ha épp nincs kedved szétkapni a darálót a tisztításhoz. Némi kompromisszummal teljesen jól működik.
Bizonyos dolgokat szem előtt tartva kell használni.
A darálót teljesen üresre kell járatni. Átdarálod a tisztítókristályt akár többször is.
Majd mondjuk egy régebbi ledöglött kávéval, ha van otthon, át kell darálni a gépet.
A legjobb ha ki is porszívózód a darálót,így nem marad sehol a cuccból.Ha jól tudom,ROCKETeer például kávéval együtt darálja át a Puly-t. Így még nem próbáltam
de így is működhet.Nekem semmi gondom vele.
[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
fragola.6035
aktív tag
Ezek a bazár darálók ennyit tudnak. Mivel nincs csapágyazva és tele van műanyag alkatrésszel igen pontatlanok, ezt próbálják javítani a kúpos késsel. A kúpos kést jobban össze lehet húzni, mint a sík késeket, de ettől jobb minőségű nem lesz az őrlemény, csak több lesz benne a por, így "kamu eszpresszóképes" lesz a daráló.
Minél többször szeditek szét és takarítjátok, annál gyorsabban pontatlanodik. Ezek a darálók nem GC-hoz valóak. Szerintem nem kell a darálókat állandóan takarítani, mert nincs miért. Havonta egy alul-felül porszívózás is elég.https://caffe35.webnode.hu/
-
Eyesis
őstag
1. csinálsz pár rövid videót
2. megnyitod a fotós gyári alkalmazást (ilyen szines szögletes virág szerű az ikonja)
3. felül van egy + jel, azt megbököd és kiválasztod a Film-et
4. itt van pár javasolt film, de az nem mindig jó, inkább nyomd, hogy + új film és válogassad ki az összeset, amit szeretnél. aztán a kiválasztás jobb fent.
5. amikor kész a videó, jobb felül tudod még szerkeszteniEyesis
-
HÁZIGAZDA
citromsav, egy evőkanál a 2/3-ig töltött tartályba, amit a gaggián átnyomatsz, majd rögtön cseréled sima vízre, majd azt is átnyomatod (csapolsz is, vakszűrőzöl is, gőzcsapon is engedsz ki). ne hagyd állni benne, mert megtámadja a bojlert.
egyébként meg "tagged, you're it", azaz a következő usernek, aki a citromsavazást kérdezi, majd te írod meg ugyanezen infókat
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
Nekem a borkősav nem jött be. A vízforraló fűtőszáláról semmit nem hozott le.
A citromsavból egy jó púpos evőkanálnyit teszek egy tartályni vízbe. Előtte jól összekavarom, aztán öntöm bele.
A pidet leveszem 45 fokra és három részletben 2-3 perc pihenőkkel átengedem a főzőn. A gőzcsövön is és a fejen is.
A fejet érdemes előtte tersonetezni ( én hidegzsíroldózom ), mert, ha véletlenül a fejen maradna belőle cucc, akkor ezzel lemosod.
Aztán tiszta vízzel megismétled ezt a folyamatot, hogy savanyát kimosda a gépből.Szerk.:
Parci megelőzött...[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Toobee
veterán
Gazdabolt, kilós kiszerelés, vagy Lidl Lucullus, vagy mi a bánat, 50 grammosba, de az sokkal drágábbra jön ki. Egy kis melegedés nem árthat neki, de rögtön bekapcsolás után is engedj át 1,5 dl vizet, hogy az oldat kerüljön a rendszerbe. Aztán 2-3 perces turnusokba engeded ki a genyós vizet. Arra figyelj, hogy órákat ne álljon benne, mert megmarja az alut.
https://barbieripnk.hu/
-
bl4ze
veterán
a nagy gond az, hogy ezt egy "Frei" nem engedhetné meg magának.
nem a trendi, szép belső és a csili-vili sasos Elektra a fontos : maga a termék amit árulnak.
az pedig csapnivaló volt.üzletvezető nincsen alap dolgokkal tisztában, hogy arabica-robuszta meg koffein, meg ilyenek.
kérdem én : hogyan lehet egy kávézó üzletvezetője? oké, hogy nem barista, nem áll a pultban de alap dolgokat tudnia kéne - szerintem.a lányok a pultban pedig tudniuk kell mit csinálnak és nem csodálkozni azon, hogy egy 3-4mp-es kávét a vendég "visszadob"
ez igénytelenség a magad munkája, a termék iránt is. tudom én, hogy fizetni kell a számlákat, de akkor is.
kávét - élelmiszert árul. tegye már úgy, hogy legalább megfelelő legyen ha nem is jó vagy tökéletes.a 3-4mp-es kávé egy vízizű fekete lötty az nem ristretto, nem espresso.
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
Fene tudja.
Az Arcaffés ember (forgalmazó) nagyon állította, hogy nem olyan a kávéja, de 5 ember érezte úgy, hogy full döglött volt - ebből volt is egy kis csörte.
Ahogy nézem nem olcsó, cserébe jó drága - szóval dönts. Lehet érdemes kipróbálni.A MOAK szicíliai kávé, jó sötét pörkölés - ezt érdemes azért tudni.
Ha teheted mindkettőt próbáld ki. Az Arcaffé-nak vannak fél kilós cuccai is.
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vicces képek
- Musk átirányította a Teslának szánt AI-chipeket
- Ukrajnai háború
- Milyen okostelefont vegyek?
- Computex 2024: a jövőt vázolta fel az NVIDIA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpársportok
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- PlayStation 5
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen