-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
vicces1
#141615
üzenetére
(rögzített hozzászólás)
"Nagyszerű ötlet, igyekszem ott lenni, remélem jön velem más is Fehérvárról.
Szerintem bekávézunk durván
hozz bőven babot!"Remekkk! Hátha még másnak is kedve szottyan... A sponzorok - nemcsak a kávésok - totál nagyvonalúak, gyakorlatilag nem fér föl már több belőlük az esemény cover fotójára :-).
De a lényeg - holnap posztolgatok erről majd -, az Acaia rárabolt a legőrültebb bringás kávés setup díjazására, és felajánlott egy Acaia Pearl-t. A Flair a legsúlyosabb kávés kit-et felcipelő kerekest fogja jutalmazni egy Flair Go-val. Kinu Christian pedig még fontolgatja, hogy lezúz ide Szászrégen-ből, hogy maga adja át az összes résztvevő közt kisorsolásra kerülő új Kinu Travelert.
Hab a kávén, hogy Dina Marci és Pelikán Jani (a regnáló országúti valamint az időfutambajnok) is bejelentkezett...
Itt van kedvcsinálónak egy három évvel ezelőtti tekerésünk Janival. Dobogókő jó hely.
Majdnem elfelejtettem, hogy bringával, saját erőből kéne feljutni, és legalább egy saját csészét mindenkinek magával hozni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
válasz
Zen42
#108545
üzenetére
Sajnos én nagyon nagyon ritkán tudok két pontosan ugyanolyan presszót készíteni egyazon kávéból, tehát eleve mindig különbséget érzek még egymást követő presszók között is...
De hogy még furábbat mondjak van hogy a fagyasztott jobban ízlik
amire persze egy csomó magyarázat lehet. Simán lehet hogy mivel én mindig fagyasztottat iszom (kivéve a 250es zacsik bontásánál az az 1-2 shot) lehet hogy én a hőfokokkal fejben a fagyasztottra vagyok beállva (leszámítva persze az eleve +/- 2C fok játékot) ami fagyasztott kávé esetében nem ugyanazt az extrakciós hőmérsékletet jelenti mint a szobahőmérsékletű kávé esetében, de állítólag az őrlemény szerkezete, szemcseformája is más lesz ugyanazon őrlőállás mellett a fagyasztott és a szobahőmérséklet esetében is és még biztos van egy csomó eltérés...Az oxigénabszorberes körön én is túlvagyok
Annyira tetszett ez a Kis Zoli féle ötlet a Holistik kezdésnél kb 2éve, hogy én is szereztem, de szerintem nem jó fajtát választottam... Pedig a Holistik kávéknál egyértelműen jól működhetett, mert bontásnál mindig szuperdurván arcontérdeltek az illatok, a kávékról nem is beszélve amiktől szinte mindig besírtam 
Amúgy Te milyen abszorbert és honnan szereztél?
És mit éreztél azokon a kávékon amiket elcseszettnek mondasz?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan DJI OSMO Mobile 6 - ez elbírja a 16 pro max-ot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
hozz bőven babot!"
amire persze egy csomó magyarázat lehet. Simán lehet hogy mivel én mindig fagyasztottat iszom (kivéve a 250es zacsik bontásánál az az 1-2 shot) lehet hogy én a hőfokokkal fejben a fagyasztottra vagyok beállva (leszámítva persze az eleve +/- 2C fok játékot) ami fagyasztott kávé esetében nem ugyanazt az extrakciós hőmérsékletet jelenti mint a szobahőmérsékletű kávé esetében, de állítólag az őrlemény szerkezete, szemcseformája is más lesz ugyanazon őrlőállás mellett a fagyasztott és a szobahőmérséklet esetében is és még biztos van egy csomó eltérés...
