-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz Becenick #89047 üzenetére
Jó helyen kérdezed. Az ok vsz az előkészítés/kávémennyiség környékén keresendő, de a kotyogó nem egy precíziós eszköz. Néha nem sikerül nekem sem, de ha betartom a szokásos rutint akkor friss kávévaltöbbnyire ok.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
konzumpro
senior tag
válasz Becenick #89052 üzenetére
Hario mini tuningolva scotch szalaggal?
https://www.coffeebrewguides.com/hario-mini-mill-mod-guide/ -
konzumpro
senior tag
válasz Becenick #89058 üzenetére
Lehet hogy nem kell. Meg panaszkodnak is a műanyagdarabok miatt...
Nekem is ilyen a Brikka, minden ötödik sikerül. Teljesen kiszámíthatatlan. Mindent mérni kell, előre forralni nem szabad ha súlyszeleppel használod, aztán így kell kitapasztalni a megfelelő lángot, hőfokot, akkor lesz jó. (Minden ötödik.) -
Tomi_Sci
őstag
válasz Becenick #89052 üzenetére
Nekem olasz Brikkám van, IMS szűrővel, gyári tömítéssel (tehát nem az IMS átlátszó). Minden mosás után szétszedem és elmosom, a kávét mérem, CM802-vel vagy tuningolt Skertonnal őrlök, általában friss Pacific kávéval megy, és hideg Nordával indítok. A főzés elején a súlyszelepet megemelgetem, hogy biztosan szabadon mozog-e.
10/10 sikerességi ráta
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Becenick #89072 üzenetére
Az olasz csak régebbi gyártás, kint is románt lehet kapni.
Tömöríteni szoktad? Ha igen, akkor próbáld meg úgy, hogy csak megkocogtatott és lehúzod a tetejéről a felesleget.
Esetkeg próbáld szobahőmérsékletű vízzel.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz Becenick #89072 üzenetére
A kotyogó sem egy stabil eszköz (a Brikka meg kifejezetten nem az a súlyszeleppel), de ha méred a vized (grammra), méred a kávét (szintén), elég jó őrlőt használsz (a Mini Mill távolról sem az), és valahogy beszabályozod a lángot (én pl. fixen a legkiseeb rózsa minimál álláson) akkor lehet vele jó eredményt elérni. Anélkül meg igen, amit írsz, egyszer így-egyszer úgy.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Becenick #89077 üzenetére
Az olasz az üveg tetejű (illetve a második generációs olasz), a román a lyukas. Olasz Brikkát már nagyon nehéz szerezni, főleg újonnan. A minősége is sokkal jobb mint a román, illetve van benne egy extra tömítés a kosár körül.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
verti1
tag
válasz Becenick #89093 üzenetére
Nem kell brutálisan finomra, annyira kell finomra amennyire lehet, ahogy Sic.Transit is írta feljebb. Minden kávénál meg kell találnod ezt a pontot. Ha túl finom akkor gyorsan jön le és több helyen megreped a pogi. Persze ez a véglet, így lehet a maximumot kihozni. Lehet úgy is állítani az őrlőt, hogy kb. minden kávéhoz jó legyen. Olyasmi méret mint a bolti tégla. Valamint figyelj arra is ha ilyen gondosan előkészíted akkor óvatosan tekerd össze és ne vágjad hozzá a tűzhelyhez.
-
konzumpro
senior tag
válasz Becenick #89093 üzenetére
Egyébként IMS felsőszűrővel jóval engedékenyebb a szemcsemérettel, lassabb a lefolyás, könnyebben fanyar lesz a kávé, de nem akad el. A gyári felsőszűrő durvább őrleménnyel tényleg megbízható, de nem nagyon találok olcsó őrlőt ami jól csinálja a durva őrleményt, szerintem valami fém síktárcsás nagy őrlő tudhat ilyet. Egységes, szemcsés őrleményt.
-
mikromanus
veterán
válasz Becenick #89047 üzenetére
Ha egyik napról a másikra ugyanaz a kávé produkálja ezt, akkor nincs tippem. Egyébként lehet az, hogy friss pörkölésű kávét, vagy picit régebbit pakolsz bele. A friss pörkölés picit szénsavasabb-sistergősebb amikor kijön. Idővel ez csillapodik. (vagy ha darálás után közvetlen főzöd, akkor is "frissebb", mintha már állt egypár órát vagy napot az őrlemény).
Vagy esetleg eltérő mennyiség megy bele? Ki kell tesztelni mi a jó bele. Nálam a lazán pont perem magasságig töltött kávétárolóval főzés hozta a megfelelő minőséget. A túl sok kávé csak "kínozza" a gépet, de jobb nem lesz tőle. Meg kotyogósnál tilos a manuális "tömörítés". Annyi megy bele ami beletöltéskor épp elég.
A vízmennyiség is lehet számít. Van vízszint mérő h2o jelzés, de azért így is van mozgéstér. A jelzés felett ne legyen, de azon túl lehet tesztelgetni...
[ Szerkesztve ]
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Újabb Samsungok telepíthetik a Galaxy AI-t
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
- nVidia tulajok OFF topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Léghűtés topik
- Érkezik Magyarországa az LG szuper dizájnos hordozható projektora
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest