Új hozzászólás Aktív témák

  • D@ve89

    tag

    Sziasztok!

    Előzőekben taglalt fék kérdéshez térnék még vissza. Szeretnék egy kicsit normálisabb, komolyabb féket a bringámra. Maga a kerékpár csak egy alsókategóriás (Kellys cliff 90), de már pár dolgot az elmúlt másfél évében cseréltem rajta alsóbb kategóriás shimano cuccokra, hogy kicsit élhetőbb legyen. Jelenleg a legolcsóbb shimano M315-ös hidraulikus fékek vannak rajta. Ezek lennének váltva valamire. Ami szóba jöhet: SLX, XT, esetleg a ZEE.

    Kérdés a következő: Melyiket kellene vegyem? Érdemes-e beruháznom a ZEE-be, egyáltalán az XT-be, vagy elég az SLX?

    Alapvetően városi közlekedésre, munkába járásra használom a bringát. A jelenlegi fékek jók, csak lehetnének jóval erősebbek is, :) néha alakulhatnak ki érdekes szituk, amikor nem árt lehető legrövidebb féktávon megállni. Hétvégente szoktam menni kirándulni, túrázni itt Budapest környékén, fel Normafára vagy ilyesmi, lejtőkön lefele bizonyos határok között ha lehet, szeretem kicsit megengedni gyorsabban. Ilyenkor azért a mostani fékek bőven kevesek és félek mindig, hogy gyorsan túlmelegednek.

    SLX-ről túl sokat nem tudok, csak hogy azért elmarad az XT-től fékerőben.

    Elsőnek XT-t akartam venni mindenáron, de olvastam a problémáiról, ami elbizonytalanított. Plusz a felhasználói kézikönyvében olyan érdekesség van, hogy ne használjuk 160mm-nél nagyobb tárcsával, mert akkor túl erős lehet a fékhatás és elveszthetjük a kontrollt. :F (Első tárcsának 180-asat tennék, most is az.)

    A ZEE biztos nagyon jó, viszont annak a kézikönyvében azt írják, hogy utcai használatra nem ajánlott, mert annyira erős.

    Ezek alapján tudnátok okosat mondani? Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák