Új hozzászólás Aktív témák

  • z123456789

    addikt

    Sziasztok!

    Nemrég vettünk barátnőmnek egy Puch Mistral bicajt. Korának megfelelő szép állapotban. Én magam, nagyon nem értek a bicajokhoz, szóval nézzétek el, ha baromságokat kérdezek. :B

    A kerekek elég vékony, 23-as gumival voltak szerelve. Ráadásul ragasztott gumi volt rajta, aminél a belső és külső egyben van. Pár napig használta, de tudtuk előre, hogy ez a gumi nem a mi barátunk lesz, és majd hamarosan ki kell cserélni, felnistül.
    Eljött a nap, bár a gumi nem lyukadt ki, hanem a felső réteg levált róla. Ilyesmi konstrukció volt, és a kora miatt a felső gumilap elkezdett leválni.
    Elvittük egy bringaszervízbe, mondtam, hogy szeretném ha ezt az űrtechnológiát egy hétköznapira cserélnék, hogy én is tudjak otthon külső, belső gumit cserélni alkalomadtán.
    Adtak két új felnit
    két külsőt 28-ast
    két belsőt
    két felni szalagot
    meg a hátsó fogaskerekek helyett adtak egy másikat, mert hogy kúpos (vagy nem) az eredeti tengely, és e miatt nem passzol össze.

    Mikor mentünk érte a két kerék is oda volt készítve, és láttuk, hogy a gyorskioldó sem maradt meg (nyilván mert komplett felnit cseréltek, de nekem ez így nem esett le elsőre, hogy ez lesz az eredménye), és elvileg így a cirka 20 éves (ezt egy haverom mondta, hogy kb annyi idősek lehetnek) agyakat is buktuk a felnikből.

    Iletve felajánlották, hogy a régi felniket, aggyal, tengellyel, gumival ott hagyhatjuk, mert elviszik nekik alumíniumba.

    Szintén az említett barát mondta nekem, hogy nem érti miért nem fűzték át az agyakat egy másik felnire, és miért cserélték azt ott kompletten, mikor a bringán levő szetthez tartoznak ezek az agyak is. Illetve azt sem értette, hogy a tökéletesen működő agyakat miért akarták, hogy ott hagyjam. :/

    A célom nem a gyanúsítgatás, mert abszolút hülye vagyok, de a csalódottságunkon szeretnék kicsit javítani, és megkérdezni tőletek, hogy milyen más módja van, lehetett volna még annak, hogy igazából minden marad, ami csak lehet, de egy olyan kerék lesz a bringán, ami külső - belső gumis, és én is tudom otthon cserélni? És lehetőség szerint marad a gyorskioldás is. A 28-as vastagságra azt mondta hogy azzal komfortosabb lesz, meg mivel külső belsőt akarok, a felnit úgyis cserélni kell, mert a jelenlegire csak ugyanilyen ragasztott gumit tudnánk venni, ami horror árú.

    A véleményekre is kíváncsi lennék, hogy ti mit tettetek volna?
    Később lesznek képek is, hogy milyen volt, és mire lett cserélve az a pár alkatrész.

    :R

Új hozzászólás Aktív témák