Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Bici #133516 üzenetére

    Azt nem tudom milyen a hidrós féked (típus), így néhány információt megosztok veled, amit ha akarsz figyelembe veszel a döntésednél.
    A mechás tárcsafék fékereje nem igazán nagy, egy jó V fék nagyobb fékerőre képes. A BB7 is olyan, hogy csak az egyik fékbetét mozog (ha olajosra fogalmazod át, akkor 1 dugattyús, de itt ugye nincsen dugattyú) és a betét amikor hozzáért a tárcsához azt meghajlítva préseli neki a másik oldali fékbetéthez és így áll elő a fékhatás. Ez két dolgot vetít előre: olyan tárcsa kell, ami elviseli és hatékonyan tud együttműködni az állandó üzemszerű hajlítgatással, másrészt a betét kopásával együtt folyamatosan állítgatni kell majd befelé a betétek pozícióját, hogy fogjon. Illetve jó sokat nyekeregnek a fékhatás kifejtése helyett.
    Ellenben egy mezei 2 dugattyús hidrós fék az önbeállítás szinte gondozás mentes, 2 évente új fékfolyadék, ha elkopik a betét akkor meg csere. Fékerőre a legalapabb hidrós fék is erősebb szokott lenni, ha jól van beállítva.

    Ha nagyon nem jó a féked, először érdemes lenne megvizsgáltatni, légteleníteni, jól beállítani. Ha utána se vagy elégedett, szerintem érdemesebb venni egy ismert és megbízható típusú hidrós fékszettet (ha nagyon árérzékeny vagy használtan).

    Ezek után kíváncsi vagyok merre mész tovább :)

Új hozzászólás Aktív témák