Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz instantwater #24926 üzenetére

    Itt Munchen kornyeken nagyjabol mindegyik 20-25 km-es, HEV es/vagy vonat csatlakozassal rendelkezo varosban a nem bevandorlos reszeken ez az arkategoria van.

    A lakasok itt is olcsobbak. Mi biztosan nem veszunk, nekem nem eri meg, hogy a keco elvigye az osszes penzunket, es a mostani berleti dijunk 4-5x-et fizessuk torlesztore.

    Itt is van un. Erbpachtsrecht, ami a leashold nemet megfeleloje. A baj vele csak annyi, hogy nagyon sok a megkotes, amivel az allam vagy az egyhaz a telket berletbe adja, ill. az epitesi engedleyek nagyon sok es draga eloirast tartalmaznak, igy nagyon draga epiteni.

    Tovabba ami szerintem gaz hogy uj lakasok eseten, az epulet minimum 30%-at szocialisan raszoruloknak kell kiadni, tehat mondjuk a DAX30-as kozepvezeto megveszi 1 millioert a lakast, melle a frissen bevandorolt afrikai megkapja a szocialis lakast limitalt berleti dijert, a piaci aras berleti dijat fizetok meg keresztfinanszirozzak a szocialis berlakast. Ezert az onkori adott telket valami szar helyen.

    A berlakas szovetkezetek nalunk nem epitenek, mert az onkormanyzati eloirasok annyira szigoruak, hogy nem jon ki gazdasagosra egy uj ingatlan projekt.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák