Új hozzászólás Aktív témák

  • Ph895

    csendes tag

    válasz 1 among many #22705 üzenetére

    Na, a Mint több eszközt támogat mint az Ubuntu, mivel zárt driverek is vannak benne, de úgy tűnik akkor, hogy a savage-t ez sem. Sajnálom.
    Figyi, vedd meg a legelső számtechboltban a legolcsóbb vga-t amit kapsz: a gép teljesítménye megsokszorozódik, és még mindig olcsóbb mintha windowst vennél.

    Amúgy én nem lepődöm meg, hogy egy ennyire régi karit nem támogat a legtöbb distro, hiszen ez a kártya nem csak régi, hanem még fénykorában (ha lett volna neki) is egy teljesen marginális kártya volt. A közhiedelemmel ellentéteben viszont a linux (nagy általánosságban) modernebb mint a windowsok, épp az miatt amit írtál: nem a piac diktál. Lásd windows: ha az ősi start menüért könyörög a fél világ (amúgy megértem) akkor nem fogsz modern dolgot fejleszteni, mert ha igen akkor belebuksz és ha pénzről van szó, akkor az nem mindegy. Ellenben a linux nincs rákényszerítve a Krisztus előtti cuccok támogatására.

    A másik meg, hogy írtad, hogy talán a steamOS-el majd még elterjedtebb lesz... nem tudom, azt már az Android elérte, hogy az emberek nem ilyednek meg, ha nincs kiterjesztése egy file-nak, stb... több ennél nem biztos hogy kéne, mivel az csak akkor valósulhatna meg, ha tömegesen elterjednének a zárt kódú (pl.: AAA játékok) linuxon, ami viszont a linux halálát jelentené... Jelenleg tart ott a linux, hogy desktop oprendszernek bárkinek ideális (OK, kivéve, ha savaged van ;) )

Új hozzászólás Aktív témák