Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz scorpfrase #49157 üzenetére

    Mondjuk ez a partícionálás rész érdekes, mert ha már a Windows lesz elsőnek telepítve, akkor az annak való részt lehetne akár azzal is partícionálni. Korábban belefutottam olyan hibába, hogy telepítésnél problémázott a más OS / program által partícionált lemeznél. De egy külső merevlemezre történő telepítésnél ugyanúgy a Linux is, ha Windows alatt volt partícionálva... :D

    Illetve itt a Legacy / UEFI boot, illetve az MBR / GPT is fontos. MBR esetén eleve csak 4 db elsődleges partíciót lehet létrehozni a lemezen, bár logikai partícióból lehet több is. Valamint, ha dual-boot lesz és mindkét OS alól el akarod érni pl. az adatoknak szánt partíció tartalmát, akkor célszerű olyan fájlrendszert tenni rá, amit mindkettő tud kezelni = NTFS. Persze az Ext4 kezelése akár Windows alatt is megoldható —► Ext2Fsd | Paragon ExtFS.

    A DVD-t esetleg meg lehet nézni másik gépen, másik optikai meghajtóval. Valamint, ha úgyis lesz fent Windows, akkor ott az ImgBurn programmal célszerű törölni. Ha az sem boldogul vele és nem az optikai meghajtó xar, akkor vsz a lemez kuka.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák