Új hozzászólás Aktív témák

  • #26097408

    törölt tag

    Na elkezdtem hasznalni es belakni a Manjaro XFCE-t. A Plasma-t kicsit tul soknak ereztem volna. Ez egyszreubb, letisztultabb.
    Elso benyomasok Mint Cinnanom utan:
    - Nem gyorsabb es nem fogyaszt kevesebbet. Az en felhasznalasommal kb.ugyanott vagyok.
    - Telepites is hosszabb volt, nem mintha szamitana csak megjegyeztem
    - Bekapcsolasi ido egy kicsit hosszabb amin meglepodtem
    - Alapbol egy csomo mindent be kell allitani. Pl. window tiling-ra nem voltak billentyu kombok, drop down terminal nem tetszett meg kellett csinalnom, hogy kulon ablakos legyen, a tapipadon nem mukodott az ujjal valo kattintas es is kulon be kellett allitani, stb.
    - Vegre a hangero hiba itt nincs. Ez annyit jelentett, hogy mikor emeltem a hangot a laptopomon levo gyorskapcsolo gombbal fokozatosan, akkor neha fogta magat es maxra ugrott. Eleg idegesito volt.
    - A ket ujjas gorgetes itt pont a masik iranyba mukodik. Ha lefele suhintok lefele gorget. Mint-en meg Windows-on is forditva volt.
    - A Software Update nem olyan latvanyos, mint a Mint-nel volt de itt olyan alkalmazasokat is megtalalok amit Mint-en nem adott be. Viszont lasabb is es nem is olyan latvanyos.
    - Software Sources itt nincs de gondolom azert nem mert a Software Update sokretu itt.
    - Sok mindenben lasabbnak is talalom, mint a Mint-et. Pl. Lasabban toltodnek be az appok, vagy a windows key megnyomasara a menu lassabban jon fel. Nem is ertem.
    Osszessegeben tetszik es szerintem maradok, de kicsit porgosebb rendszerre szamitottam az az igazsag.
    Par kerdes a vegere:
    1. Logout hatteret hol tudom modositani? Illetve a login ablak-ot lehet temazni? Mindenhol sotet temat hasznalok de az a vilagos ablakjaval nem illik a kepbe. :DDD
    2. Pineltem par appot a panelra de ha azok kozul valamelyiket megnyitom akkor az odakerul a manjaro ikon melle. Most peldaul ketto Firefox ikon van ott. Nyilvan amint bezarom eltunik az egyik. De ezt valahol ki lehet kapcsolni? Nem tudom mi ez.
    3. Applets-ek vagy Desklets-ek vannak itt?
    4. Hogy tudok tobb plugin-eket hozzaadni a panelhez? A valasztek ami van nem valami sok. Idojarast es akkut adtam hozza. Akkut muszaj volt, mert anelkul csak egy ikon van es szazalekot nem ir ki.

Új hozzászólás Aktív témák