Új hozzászólás Aktív témák

  • Alex123

    senior tag

    válasz I02S3F #77800 üzenetére

    A grub nál gondolom arra gondoltál, hogy arra a partícióra kerüljön, ahonnan futtatva is lenne pl. ha külső hdd, akkor oda, és ne a win mellé az ssd-re?

    Cryptoval szeretnék elkezdeni kereskedni (hardveres tárcát már beszereztem) és ezért gondoltam az ubuntura, mert sok helyen olvastam, hogy a win alatt rengeteg a kém, trójai, stb. program, amit igen nehéz szűrni és javasolták pl. az ubuntu futtatását erre a célra.

    A biztonság alatt azt érteném, hogy mindenképp külső eszközön futna a rendszer - van egy kicsi 120-as hdd-m, arra gondoltam) és nem lenne állandóan a neten csak ha használnom kell. Vpn előfizetéssel futna és nem igen találtam, talán csak egy vírusírtót az ubuntura, ezért is kérdeztem, mert nem értek hozzá, hogy itt, ezen a rendszeren mivel lehetne még fokozni az online biztonságot (+tűzfal, stb...) vagy ez szinte teljesen felesleges, mert alapból már így is sokkal biztonságosabb, mint a win10?

    + kérdés: ha mégis a win mellé az ssd-re kerülne, akkor ha ubuntu-ról bootolok be és indítom, a win-es "jóságok" nem látják, nem tudják piszkálni az ubuntu fájlaimat, programokat, stb...?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák