Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz GreenGoblin #80719 üzenetére

    ;) inm

    XPS 13 9310 lett volna a tökéletes de nagyon sok panaszt olvasok róla és többen írják csak az Ubuntut szereti, másik disztrókkal baja van.

    Ez megfogott kicsit, enyhe marhabaromságnak gondolnám. Ha valami működik jól Ubuntu LTS -sel, akkor az működni fog kb minden Ubuntu alapú disztróval. Én két dologra figyelnék oda, ha most nagyon gépet kéne vennem. Ne legyen Ryzen, főleg nagyon friss Ryzen és ne legyen nVidia VGA-s. Innentől kezdve mindennek mennie kell rajta, főleg LTS-eknek, de miért ne menne rajtuk akármelyik Arch alapú kezdőknek való disztró. Azért is célszerű neked is a Mint Cinnamon, mert Ubuntu LTS alapú, de minden Ubuntus marhaság nélkül, semmit nem tol az arcodba, minden van benne alapból, van aki panaszkodik emiatt, de akkor rakjon fel mást, a Linux Mint kifejezetten azoknak a kezdőknek készült, akik konyhakész és gondozásmentes disztrót akarnak. 8. éve használom már, szóval gondolhatod, ha nem lenne valamiért jó, akkor már váltottam volna. Voltak más kedvenceim, amik vagy megszűntek vagy egyszerűen a gépemmel nem szeretik egymást. A poen az, hogy Mint Cinnamont (gyenge gépre XFCE-t)már kb 30 különböző gépre telepítettem és mind csak megerősíttette előbbi véleményemet.

    Ja és ezt nem szeretem, soha nem is mondom senkinek, de a Te eseted pont olyan, hogy egy normális webshopból kell megvenned mondjuk az XPS-t, egy bő hétig nyúzod és az online vásárlás 14 napos következmények nélküli visszaküldési lehetőséggel élsz, ha mégse jönne be.

    Szerintem az XPS-nél az van, hogy a Dell kicsit átalakított Ubuntuval árulja, de sokan azt leszedik és raknak rá vagy normál Ubuntut vaggy bármi mást, de ennek nem szabad felülni, hogy Ubuntun kívül mást nem szeret. A Bios/UEFI beállításokat gondolom az elején célszerű átnézni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák