Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Inkább a Sony...

-
Kis zöld izé
senior tag
Félreértettél. Nem arról volt szó, hogy szebb lesz-e vele a zene vagy sem.
Arról volt szó, hogy hallható-e a különbség avagy sem. Azt mondod, hogy nincs különbség optikai és optikai kimenet között. Ez valóban így van, leszámítva azt, hogy alaplapi és az X-Fi optikai kimenetéhez képest, a Crystalizer lévén van különbség, szerintem az X-Fi javára, ami nem mellesleg az adott hangrendszeren hallható. Ha marketing, ha nem.
Ez itt a lényeg, a kihallhatóság, a dinamika javítása, erre tudomásom szerint nem képes más kártya. Természetesen komolyabb erősítő esetében erre nincs is szükség. De az 5500-as azért szereti...
Amúgy pedig nem Audio karim, hanem Gamerem van,lassan már 5.éve. Tehát teljes értékű X-Fi. Ezért is írtam, hogy nem tudom az Audio támogatja-e, ezt a feature-t.
Viszont, ha már itt tartunk, akkor az 5500-as sem annyira jó rendszer, mint amilyennek reklámozzák = marketing = valahogy el kell adni a terméket. De ennyiért...
Nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt fogom mondani, de az idők változnak. Azért ne felejtsük el, hogy önálló rendszerként nem fog olyan teljesítményt és minőséget nyújtani az 5500-as mint X-Fi-vel, márpedig ez elvárható lenne ennyi pénzért. Ugye változnak a jel/zaj viszony szintek. Egyéni vélemény.
Ha neked bejött a hangja mp3-as lejátszóról, legyen úgy... Ízlések és pofonok.
3 és 1/2 évnyi tapasztalatom van a rendszerrel, ezért is adtam el. Volt már néhány házimozi rendszerem, de nincs akkora nagy különbség az 5500-as javára. (önálló rendszerként)
Nyilván nem egy gagyi 25k-s Orion házimozira gondolok. Szóval hasonló árban kapok olyan rendszert, ami igenis tisztességesen megállja a helyét önálló rendszerként és megbízhatóbb, strapabíróbb és funkcionálisan is jobban kihasználható, mellesleg nem kell neki Crystalizer sem. Ezen lehetne vitázni, csak nem érdemes.
Nem vagyok audiofil, viszont a saját pénztárcám barátja vagyok.
Anno az S750-es rendszerről is elmondtam a véleményemet. Amúgy pedig zenehallgatásra Envy24hf típusú karit használok (általában) nem pedig X-Fi-t, mert én viszont nem szeretem az eröltetett mélyeket. A telt dinamikus mélyeket szeretem.
Sőt megesik, hogy nem is használok Pc-t zenehallgatáshoz. Ennyit erről, ezért kár volt kiforgatnod a szavaimat...
Mondok még valamit, néhány napja nyílt egy pizzéria a környékünkön, rendeltünk is egy 55cm-es pizzát, de sajnos a fele ment a kutyának, mert közel sem volt annyira finom, mint amilyennek reklámozták. Az illata kellemes volt, de evés közben kiderült, hogy az íze kevésbé jó... Ennyi. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nono!
A crystalizert kiküldi optikaira az X-FI. Szóval azért hallható a különbség. 
Bár nem tudom, hogy az Audio esetében van-e Crystalizer...
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Pü ment!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Köszi a tippet, de ez nem olcsó játékos és mint mondtam nem igazán szeretnék 80k-nál többet költeni. Legalábbis most még nem. Maximum apránként. Inkább benevezek egy blu-ray felvevőbe.
Tudom, hogy pl. ez a yamaha nem fog olyan hangerővel szólni mint a logitech, de nem hinném, hogy kevés lenne. Egy kellemes mozizásra biztosan elég és valszeg a hangja is más lenne.
Ami szerintem nem egyenlő a gyenge, illetve rossz hangképpel. Más kategória.
Mindenesetre nem fogom elkapkodni a vásárlást.szaszapi:
Köszi szépen.

Természetesen amint sikerült jutnom valamire, megosztom a nagyérdeművel.
xlitee:
Te most annak örülsz, hogy megvetted anno teljes áron a rendszeredet mondjuk 70k körül és a gari lejárta után 53k-ba kaptál egy újat? Ez nem olyan jó biznisz szerintem.
De újonnan valóban ennyi lenne a reális ára, 55k. Többet is érhetne, ha nem lennének ennyire instabil rendszerek.
Egyébként a stand by nélküli dolog, jól érted nincs rajta stand by gomb csak főkapcsoló. Ez sem kóser, de a törvény az törvény...
Amúgy, sorry, ha valamit félreértettem.
-
Kis zöld izé
senior tag
Igen igényli a minőségi forrást, de sajnos, önálló rendszerként nem voltam maradéktalanul megelégedve vele. Sok fejtörést okozott nekem, amíg meghoztam a döntésemet. A körülményeim kívánják, hogy külön rendszerbe fektessek egy kisebb összeget. Szóval egy olyan rendszer kell, amit nem PC-hez "optimalizáltak". Ezt most inkább nem taglalnám.
Amúgy a kategóriájában verhetetlen, de 90k az nonszensz... 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
120k lenne a teljes keretem, de 80k-nál nem szeretnék többet költeni az egész cuccra, ha nem muszáj. Inkább gyűjtök még egy kis dellát és beruházok egy blu-ray felvevőre.
Mindenképp 5.1-es erősítő + szettben gondolkodom. Esetleg valami tipp?
szaszapi:
Értem, hogy mit szeretnél mondani. Pont én vagyok az aki nem fogja elvitatni a Logi érdemeit.

Volt időm kitapasztalni a tudását, beleértve a pozitív és negatív tulajdonságait egyaránt.
A Yamaha más kategória. Én nem mondanám, hogy az erősítője nem tud többet mint a Logié.
A gyenge láncszem ez esetben sem az erősítő, hanem a hozzá kapott szett. Esetleg...
Mondjuk a Logitech produkál 115dB hangnyomást, addig a Yamaha kis szettje kb. 86dB-t.
Szóval nekem nem a hangnyomás a fontos, hanem a megbízhatóság és "egyenletes" hangkép.
Sajnos nem lehet mindig csúcsminőségű dvd audio felvételekkel etetni a rendszert, mert igazán akkor jön elő az ereje. Mp3-as zenéknél sem mindig voltam megelégedve a hangjával.
Sok függ a studiózástól is, van néhány befolyásoló tényező...
Véleményem szerint a Logit is felesleges 70-75% hangerő felett használni.
Nem félek attól, hogy a Yamahával nem fogok tudni megnézni egy HD filmet dts-ben.
Egyébként pedig nem mondtam, hogy ezt a yamit fogom megvenni, csak szimpatizálok vele.
Végülis pont erről beszélek, hogy 86-90k-ért van más alternatíva is, én ennyit már nem adnék érte.A Logi reális ára, kb. 55k lenne újonnan, pláne a mostani stand by nélküli szériák.
Pedig hidd el, hogy tudom mire képes a Logi, ha működik és valószínű, hogy megérdemelte a THX minősítést is.
Szerettem ezt a rendszert, de összeségében nem éri meg az árát.
Szvsz...
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nos több dolgot kellett figyelembe vennem mielőtt meghoztam a döntésemet. Az első okom, hogy kinőttem az 5500-as cumómat. Szereztem egy Orion 66cm-es Full HD tv-t, amelyen van hdmi kimenet. Szeretném a tv-t hdmi kimeneten keresztül összekötni az erősítővel és a későbbiekben szeretnék egy blu-ray lejátszót szintén hdmi kimeneten keresztül használni. Valamint elsődleges szempont a megbízhatóság és ezzel együtt az ár/érték arány. Bár működik a mai napig is az 5500-as, de sajnos nem lehet tudni, hogy melyik nap adja be a kulcsot. Én ezt is mondtam a barátomnak mielőtt eladtam neki. Cserébe viszont baráti alapon 40k-ért váltam meg tőle. Nekem 73k-ba volt anno. Amit várok az új rendszertől, az a megbízhatóság, rádiós erősítő, dts 96/24, bőséges ki/illetve bemenetek valamint még az, hogy 15 nm-es helységben is dinamikusan szóljon. Szerintem nem lőhetek mellé vele. Ha másért nem, hát azért, mert a későbbiekben még mindig akad egy olyan lehetőségem, hogy az erősítőhöz találjak nagyobb teljesítményű hangfalakat. Bár szerintem erre nem lesz szükség.
Az én igényeim szerint. A Logit sem tudtam kihasználni...speter33:
Valószínű, hogy nem szól akkorát mint az 5500-as, de nem hinném, hogy szégyenben maradna, valamint ár/érték/minőség szempontjából sem éri meg megvenni a Logit. 86-90k-ért felejtős...

Azért ne felejtsük el, hogy a Yamaha egy igen nagy zenei múlttal rendelkezik.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Kb. 3 hete adtam el szóval még nincs helyette semmi.

Nagy valószínűséggel egy yamaha yht-292 lesz helyette.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
szimcsi
üzenetére
Semmit nem csinálsz rosszul. Amikor fülessel használtam nekem is maxra kellett tekernem a hangerőt + még a boostot is
Viszont nem torzított egyáltalán és a hangerő is megfelelő lett. 
Az x-230-as Logival meg leszedte a fejemet. A füles egy Creative Fatality Gamer.
Én már eladtam a rendszeremet egy barátomnak, de őt a mai napig is hűségesen szolgálja, annyi változott, hogy a kijelző bal felső sarkában elszállt 2db led, de még így is látható az egész kijelző.Még azzal a biztivel megy amit már több mint 3 éve tettem bele.
Amúgy mostanra már 3 és 1/2 éves. PID R740 a sorozatszáma.
Szerettem ezt a rendszert, de nem bánom, hogy eladtam. Ilyen 80-90 ezreket biztosan nem adnék érte, pláne a mostani szériákért.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
<.RicHarD.>
üzenetére
Ha már teljesen elment a világítás, akkor baxhatod a rezet. Valahol linkelve volt a megoldás a topicban lépésről lépésre. Szakértelemet igényel! A biztosíték pedig nem a ST-ban van, hanem a mélynyomó hátuljában helyezkedik el.
Néha nem ártana visszaolvasni, mert rengeteg építő jellegű hsz. található a topicban! -
Kis zöld izé
senior tag
Nekem is villódzott, csak nem vártam meg, hogy teljesen kiégjenek a ledek... Ha értesz a forrasztáshoz, akkor könnyedén megoldhatod a dolgot. Be kell szerezned pár darab kék vagy egyéb színű ledet és vissza kell forrasztani. Szakértelmet igényel! Pár oldalt olvass vissza, valaki linkelte már a megoldást. Lépésről lépésre, illusztrált képekkel.
Amúgy örülök, hogy legalább működik a cucc.
Én már annyira megismertem, hogy háttérvilágítás nélkül is tudnám a beállításokat. 
-
Kis zöld izé
senior tag
Bocsi, jogos az álláspont, de balika linkelte a lényeget. Viszont apró megjegyzésként annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy már ezerszer le lett írva a topicban. Néha illene egy picit visszaolvasni, mert rengeteg hasznos infó megtalálható itt. Rá kell szentelni egy kis időt.

Amúgy érdemes 3,15A üveghengeres biztosítékot belerakni, 20mm hosszúságú szabvány méretű. Ebben láthatod a szálat is. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Regirck
üzenetére
Ha filmet nézel és zenét hallgatsz akkor állítsd a kártyát Entertainment módba. Master volume 75%,Bass 50%,Treble 65-70%(ha szereted a cicergést is) Cristalyzer 75%, foobar,kmplayer,powerdvd hangereje szintén 75%, feltéve, hogy ezeket a progikat használod.Én mindig minden lejátszónak 75%-ra állítom a hangerejét, mert így nagyobb hangerő mellett is dinamikusabban fog szólni és nem torzít. Egyéni vélemény. Ennyi elég ha optikai kábellel kötöd össze. EQ-ba is bele lehet nyúlni attól függ te miként érzed/hallod. Analóg csatlakozásnál más a helyzet, ott több dolgot kell/lehet állítani. Hangfalak közti távolság, szög, hangerő stb(sokat javíthat a térhangzásban, ha megfelelően beállítod). Valamint ott már be kell kapcsolni a cmss3d-t is(stereo surround vagy xpand). Ezen belül is be tudsz állítani pár dolgot. Minden a körülményeidtől,szoba felépítése stb.. függ. El lehet bíbelődni vele. Én egyszer belőttem, azóta sem kellett hozzányúlnom. Találd meg azokat a beállításokat amelyek neked a leginkább megfelelnek és ennyi.

Amúgy üdv a klubban!
-
Kis zöld izé
senior tag
Szeretnék minden kedves fórumtársamnak boldog karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánni!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
dontaxis
üzenetére
Megpróbálom lefordítani az irományodat. Bár nem lesz könnyű...

"Ne kétségeld meg a tehetségem csicska gyerek vagy vagy 17 éves biztos meg ilyen haverom tugyad már hogy kivagy..."
Örülnék, ha nem kételkednél a tehetségemben. Valószínűleg a fiatalabb korosztályhoz tartozol, ezért szeretnélek megkérni arra, hogy egy picit kulturáltabb hangnemet használj velem szemben. Köszi.
Valahogy így kellene fogalmaznod, ha szeretnél beilleszkedni ebbe a netes közösségbe, ha nem akkor pedig semmi keresni valód nincs itt!
Ellenkező esetben lehet, hogy nem leszel túl népszerű és mindenki úgy le fog oltani, mint annak a rendje, vagy bannolnak. Valamint megjegyezném, hogy ez még mindig nem a HI-FI topic. Senki nem vonta kétségbe a mondandód tartalmát, de egy kicsit vissza kellene fognod magadat és mellesleg sürgősen be kellene fejezned az általános iskola 8. osztályát.
Ha az életben is ilyen stílust engedsz meg magadnak, akkor biztosan rossz lesz neked.
De addig is kevés leszel ilyen hozzáállással, mint erdő tűzhöz a vízipisztoly.
Remélem, hogy nem vetted sértésnek a véleményemet, nem annak szántam.
Üdv!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
üzenetére
Teljesen igazad van, felsőBB kategóriát akartam írni, ha meg tudom venni a szettet, akkor én már összeteszem két kezem. Sajnos anyagilag nem vagyok a toppon, de majd kiokosdok valamit.
A Logival is meg vagyok elégedve, de gondolom, hogy a Yamival sem lenne ez másként, szóval nekem ez már felső kategória.
Teljesen feleslegesnek tartom, hogy több százezret kiadjak egy HM szettért. Értsd 200k+. De egyébként érthető amit írsz. Ugyanakkor nem biztos, hogy az a szett lesz amit mutattam. Még körbenézek a piacon. De mint mondottam, nem hiszem, hogy külön komponensekből fogok összeépíteni egy cuccot. Ez a te mániád!
Kösz az infókat! 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Összefoglalva toflehi kolléga hozzászólását, ez felesleges fröcsögés a részedről. Ha te annyira értesz hozzá, akkor miért ezt a szettet vetted, mikor köztudott, sok fórumon olvasható, hogy ennyi pénzből sokkal jobbat lehet összehozni külön komponensekből.
Akkor miért nem hoztál össze jobbat? Tényleg nem értelek.
Valamint hogy lehet az, hogy egyik embernél tökéletesen működik, a másiknál meg nem. Passz, ezt én sem tudom, ezért is tartom felesleges fröcsögésnek ezt az egész témát. Lejárt lemez már ez, megvitattuk már párszor.
Felőlem nyomathatod tovább a szöveget, engem már nem hoz lázba semmi ilyen jellegű "vita", csak elmondtam a véleményemet. Remélem azért nem vetted zokon? 
-
Kis zöld izé
senior tag
Megkérdezhetem, hogy az általad említett hangfal zörgésének ideje alatt milyen hangforrást használtál a szetthez? Gondolok itt a hangkártya vagy egyéb külső jelforrásra. Csak azért kérdezem, mert a gagyi Orion DVD5000M típusú DVD lejátszómnál én is tapasztaltam ilyesmit kb. 60%-os hangerőnél, de akkor is csak mp3-nál, a center hangszórón, coaxiális csatlakozásnál, analóg módban nem volt ilyen jelenség! Ugyanakkor DVD filmnél nem tapasztaltam ilyesmit! Egyébként egyszerű volt a megoldás, mert lejjebb vettem a center hangerejéből és ennyi. Én biztosan nem szedtem volna szét. Kontárság... Viszont PC-nél egyáltalán nem tapasztaltam ilyesmit még 75%-os hangerő felett sem! (X-FI Gamer) Szóval, ha nálad ilyesmit csinál akkor valami nem okés a szettel, vagy alacsony jelforrást használsz. De ez csak egy gondolat, meg az is, hogy a több mint 2 év használat után kitapasztaltam a szettet, szóval újat nekem nem igazán tudsz mondani ezzel kapcsolatban. Valamint legyen szó bármilyen tesztről, nem a youtube-on fogom tesztelni. Vannak referencia hanganyagaim (DD5.1,DTS,THX) minőségben, sőt THX minősített filmjeim is vannak, jó mennyiségű FLAC is, szóval hidd el nekem, hogy nem egy youtubbe-os teszt lesz számomra a mérvadó.

Mindezek ellenére nemsokára meg fogok válni a drágaságomtól (nem azért, mert csalódtam benne ez idő alatt, SŐT) hanem, mert egy felső kategóriás HM rendszerbe fogok benevezni.
Azért sajnálom, hogy neked nem vált be a rendszer.
-
Kis zöld izé
senior tag
Akkor a te rendszereddel valami irtó nagy gáz lehet, ha rezonálnak a hangszórók.
A Genius 6000-es rendszerrel pedig nem lehet összehasonlítani.
Azért, ha nem véres a torka az 5500-as rendszerednek, akkor én tutira nem cserélném le a 6000-re.
Az, hogy melyik képes nagyobb dB produkálni az nem kérdéses.
Csak járj utána a specifikációknak és hamar rájössz. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Vortex07
üzenetére
A sorozatszám általában a hangfalak alján található meg. Pl: PID R740 (nekem is ilyen van) ilyen számot kell keresned. De az a legegyszerűbb ha megkérdezed a tulajt.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a PID R6.xx és ez alatt, vagy a 7.xx sorozatszámmal ellátott rendszerek a leginkább megbízhatóak. De ezek régi széria darabok, tehát legfeljebb használtan tudsz hozzájutni. Feltéve, hogy találsz...
Hibajelenségek a következők lehetnek: A vezérlő egység nagyon forró és elmegy a háttér világítás vagy villódzik, gyenge mély, gyakran kimegy a bizti (bár ennek számtalan oka lehet) nem biztos, hogy a készülék a hibás. Dióhéjban ezek a hibák szoktak leginkább előfordulni. A PID R8.xx és felette sorozatszámmal ellátott rendszerek közül kerültek le a szalagról sokak szerint hibás darabok. Tehát ha még 1 év gari van a szettre, akkor valószínű, hogy az általad említett szett is az utóbbi szériából való, ami természetesen nem azt jelenti, hogy hibás. Meg kell hallgatni. Biztosan van némi alapja, mert aránylag sok panasz volt olvasható a topicban. Érdemes visszaolvasnod, ha ilyen rendszeren gondolkozol. Többet sajnos én sem tudok mondani, ezeket a dolgokat ki kell tapasztalni. 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Hedgehog87
üzenetére
Itt nézz körül!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Vortex07
üzenetére
Ha csak halkan hallgatod és nem hiányzik a dekóder, akkor nem érdemes lecserélned.
Azonban ha mégis vennél egyet, akkor figyelj a sorozatszámra, hallgasd meg, nézd meg a rendszer állapotát. Nem melegszik-e a vezérlőegység stb... A biztosítékcsere nem jár garanciavesztéssel, sok minden lehet a háttérben amitől elszáll a bizti. -
Kis zöld izé
senior tag
A lényeg, hogy helyesen látod a dolgokat!
A Crystalizer funkció kihatással van a digit kimenetre is. Én is előszeretettel használom, mert jó. A Stereo Xpand és Surround funkcióknak nincs szerepük a digit használat esetén csak és kizárólag analóg módban. Még ami használható digit módban az a CMSS3D, de ez is csak akkor, ha sztereó módban hallgatsz zenét. Szélesíti a hangteret. Legalábbis amennyire én tapasztaltam. A Realtek HD audio topicban volt is egy kis eszmecsere ezzel kapcsolatban. Még talán a THX beállítások panelen hasznát veheted a hangfal szögeinek illetve távolságának beállításait is. De szerintem a legfontosabb, hogy a Crystalizer jól használható digiten is, mivel ez különbözteti meg hangminőségben egy alaplapi digit kimenetétől. 
-
Kis zöld izé
senior tag
Még egy kérdés. Az alaplapi chipped le van tiltva? Minden beállítást jól nézz meg, elképzelhető, hogy a Biosban valami beállítás Auto módban maradt. Érdemes lehet áttúrni a Bios beállításokat, pláne a PCI-os dolgok környékén. Adj neki egy default beállítást és ez után csak a hangot tiltsd le. Csak egy ötlet.
Ha végképp nem segít semmi, akkor ki kellene próbálnod egy másik gépen szintén XP-vel, de a gyári driverrel. Vagy ha erre nincs lehetőséged, akkor esetleg egy formatot tolni annak a fránya c-nek és újrahúzni mindent, de csak az eredeti drivert használd első körben! Több ötletem nekem sincs. Látatlanban olyan ez mint halottnak a csók. 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
üzenetére
Tisztában vagyok azzal, hogy ez a kártya is a PCI slotból nyeri a feszültséget.
De mint minden egyes áramkörre az alaplapon, többek közt a PCI slotra is kihatással van a táp minden egyes elektromos impulzusa. De gondolom ezt te is tudod.
Csak arra akartam célozni, hogy egy táphibától kezdve, egészen a szoftveres problémákig mindenféle dolog közrejátszhat egy ilyen és hasonló hibaforrásnál. Ezért is javasoltam, hogy próbálja meg ezeket a dolgokat is. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Ha egy jó darabot fogsz ki, akkor garantált, hogy meg leszel elégedve vele.
Csak sajna nagy a rizikó... Amúgy én 18nm-en használom és tökéletesen elég. Én szeretem a hangját is, főként azt, hogy van benne tartalék. Persze, ha ésszerűen használod, amúgy ami a csövön kifér azt bírja,
arányaiban véve. Hiába mondják sokan, hogy nem alkalmas zenére. Ez nem így van, csak mint minden ilyen eszköz igényli a minőséget, de ha ez megvan akkor hálásan szól. Egy ratyi mp3-tól nem is kell csodákat várni, akár milyen Xonar vagy X-FI. Legyen az rock, pop, progressive akármi... simán jó bármilyen műfajra. Persze nem audiofil cucc, de jó, már ha nem hibás maga szett.
Ez a tré első sorban.
Én hiányolom belőle pl. a rádiót, a 6500-ban már biztosan lesz.
Szóval én imádom, csak utólag belegondolva hiányzik egy kompakt rendszer. Fejegység, RDS Tuner, stb.. Így külön kell mindent "megvenni" hozzá. DVD, rádió stb.. Ha bátor vagy akkor bátran ajánlom, ha minden okés a cuccal akkor mint mondottam biztosan nem fogsz csalódni benne. -
Kis zöld izé
senior tag
Értem amit mondasz, de azért nem teljesen értek egyet. Kivételesen.
Egy és ugyan az célból készült a Sony is mint a Logi, ami nem más mint az otthoni házimozi. Ebben a kategóriában nem hinném, hogy rosszabb, minőséget produkálna mint a Logi, mellesleg többet is tud. De mindenképpen meg kell hallgatni, ha van rá lehetőség. Egy biztos, időt állóbb mint a Logi. Ne érts félre, én nagyon szeretem a 5500-as cuccomat, de mostanság nem ezt venném meg. Viszont amikor én vettem akkor még 73k volt, ennyiért ebben a kategóriában nincs jobb az biztos. 
Integra: Ahogy érzed!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Pl. ez a Sony DAV-DZ660 típusú rendszer, már nem lehet annyira rossz 90k-ért.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kis zöld izé
senior tag
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Számomra is világos.
Azért, ha lehet akkor a saját pénztárcám barátja vagyok. Mivel ellened sem vagyok, ezért nem javasolnám neked, hogy mostanság ilyen szetted vegyél.
Ha mégis megveszed, akkor már azelőtt elkezdhetnél idegeskedni, hogy kézhez kapod.
Majd pedig az ezt követő 2 évről nem is beszélek. Ugyanis 2 év teljes körű garancia van a szettre. Szerintem kompakt HM fronton nézelődj. Ez csak egy jótanács. Rajtad áll, hogy megfogadod-e. Ha én most állnék vásárlás előtt, akkor már nem ezt venném. 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Hmm...
Érdekes felfogás. Azért ezzel nem teljesen értek egyet. Mégsem egy 1500ft-os egérről van szó, vagy nem? Én például nem örülnék neki, ha 2-3 évente 80-90k-t kellene kiadnom új hangcuccra. Ennyiért azért illene minimum 5 évet szolgálnia. Persze kultúrált használat mellett. Volt egy Samsung HT UP-30R típusú HM rendszerem kb. 2 évig, majd eladtam és azóta is teljesen jól működik. Mostanra már 5 éves múlt. Asszem 55k-volt +15 a mély. Úgyhogy ez szerintem rossz felfogás.
De persze aki megteheti.

-
Kis zöld izé
senior tag
Komolyan mondom kezdek félni.
Nekem még csak most lesz 2 éves a cucc novemberben. Viszont nincs agyonhajtva, sem éjjel-nappal használva így talán még 2 évet kibír. Feltéve, hogy nem jön valami kósza villám vagy ilyesmi.
De viccet félretéve:
-
Kis zöld izé
senior tag
Szívemből szólsz!
Csak az előre programozott DIGITALIS gondolkodású emberek, akik tele vannak ZSÉ-vel, azok mondják, hogy szar. Pedig közel sem az. Szerintem te tudod, hogy miről beszélek.
A régi szép "flamek".
Az ára sajnos nagyon felment, én anno 73k-ért vettem a CHS-nél, azóta sem hagyott cserben. PID R740-es széria. A mostani szériákról sajnos tényleg sok rosszat lehet hallani. 
-
Kis zöld izé
senior tag
Neked nincs is szükséged az analóg 6 csatornás kimenetre. Maximum egy Genius 5.1-nél lenne. Bármilyen asztali DVD-re csatlakoztathatod, amelyen van optikai illetve coaxiális kimenet. Természetesen a DTS is menni fog. Célszerű, ha ez esetben a ST hátulján lévő kapcsolót 2ch állásba kapcsolod és akkor további analóg bemeneteket nyerhetsz, amire TV-t rádiót stb... köthetsz.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Természetesen ez is lehet egy hibalehetőség mint azt fentebb írtam, de akkor nekem marha nagy szerencsém van, mert egyáltalán nem melegszik. Persze nincs is bekapcsolva éjjel-nappal, sem pedig "agyonhajszolva."

szimcsi:
Logi Ldt.
Kelenhegyi út 43. A/5
HU – 1118 BUDAPEST
Telefon: +36-1-485-06-48
Fax +36-1-266-14-88Szerintem először próbáld meg a boltban ahol vásároltad, talán gyorsabb az ügyintézés, talán nem...

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
szimcsi
üzenetére
Nem elképzelhetetlen, hogy kontaktos lett a Jog. Esetleg megpróbálhatod, hogy párszor jól odatekersz neki le és fel egyaránt, ha lehet kikapcsolt állapotban.
Ha ez sem oldja meg a gondot és mondjuk mégsem kontakt hiba lenne,akkor még megpróbálkozhatsz egy firmware resettel is vagy mélynyomó kikapcs, bizti kiszed, kicserél majd visszakapcs. Ez csak egy ötlet.. Ha ezek közül semmi sem segít, akkor szakszervíz. Azt nem javaslom, hogy te szedd szét, még akkor sem, ha már nincs rá gari. Fel kell kell keresni az általad megbízhatónak tartott szakembert illetve szakszervízt és talán ők majd megoldják a gondot. Mindenestre érdekes... 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Azt elfelejtettem mondani, hogy a Speaker Connection Wizard-ban digitre kell állítani a kimenetet, különben tutira nem fogja kijelezni ezt a kis ablakocskát. Analóg módban természetesen ezt nem jelzi.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Tehát, akkor neked két konfigod van, az egyiken Win7 64bit és a másikon pedig SP3-as XP?
XP alatt normálisan működik minden? Amúgy az érdekes, hogy nálad nem jön fel az a kis ablak. Kis fekete ablak fehér betúkkel.
Én a gyári drivert használom, abból is a legfrisebb változatot, nem pedig Daniel K vagy Pax féle drivert. XP alatt felesleges ilyen moddolt drivert használni, többet árthat mint javíthat. Szerintem. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Bár nem tudom, hogy Win7 alatt mi a módi, de XP alatt, ha valami digit anyagot kap a kártya, akkor a képernyő jobb alsó sarkában feldob egy kis ablakot amelyen vagy Dolby Digital Bitstream Out, vagy pedig DTS bitstream out üzenet jelenik meg. Mindenesetre én ebből tudom, hogy minden okés, másrészről pedig onnan, hogy ezt követően az ST a megfelelő formátumra kapcsol és ezt természetesen jelzi a kijelzőn.
-
Kis zöld izé
senior tag
"Ui: csak nem keveri senki sem a coax-ot az RCA-val."
Ezt reméltem is, de int azt tudjuk, kivételek mindig vannak.
raskolnikoff: Esetleg próbálj meg minden codecet leszedni, majd egy velős regisztráció pucolás, megint vissza a codec packot és az AC3 beállításoknál ne PCM 16bit legyen, hanem nyers jelet küldjön ki. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Mondok két dolgot. Ha nem tudod belőni az MPC-t, akkor két alap programot tudok ajánlani. Ezekre sokan azt mondják, hogy szarok, de szerintem megér egy próbát.
Az egyik progi a Nero Showtime (nero 7.10), a másik pedig a PowerDVD 8.x. Ezeknél a progiknál nincs más dolgot mint beállítani, hogy SPDIf-en küldje ki a jelet oszt csókolom. Legalábbis nálam tök jól műxik-működött. Amióta az eszemet tudom mindig ezeket a programokat használom. Nem kinlódok ezekkel a codec csodákkal. Csak DivX-nél veszem hasznát, HD-t meg úgysem nézek. Nem bírná a csodakonfigom, legalábbis a nagyobb felbontásúakat...
Ugyanakkor kihangsúlyoznám, hogy XP SP3-as rendszerem van, ami megint csak nem mindegy. Szóval esetedben nem biztos, hogy a várt eredményt fogod kapni. 
Furky: Én például az asztali DVD-nél úgy vettem észre, hogy jobban szól Coaxon mint optikain.
Viszont PC-nél nem vettem észre különbséget, pláne, ha egy X-FI van alatta.
Amúgy remélem, hogy egyikőtök sem keveri az RCA-t a Coaxiális kábellel, mert akkor ejnye-bejnye-...
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
bluobluo
üzenetére
Figyu, ha nem csak és kifejezetten játékra szeretnél hangafalat venni, hanem mondjuk univerzális használatra, akkor ne ilyen helyen keresgélj. Nézz körül a piacon, akad alternatíva elég. Leginkább célszerű valami kompakt házimoziban gondolkodni. Amúgy azt én is figyeltem, hogy a gyártó levette az oldalukról. Ez van. Ha 22k környékén hozzá tudsz jutni, akkor még érdemes lehet benevezni rá, de amúgy nem. Nézz körül az aprók között hátha találsz valami kincset jó áron. A Geniusokat csak azért nem ajánlom, mert elég sok hulladék van közöttük, búg súg meg minden finomság. Nézelődj Google a barátod.

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
bluobluo
üzenetére
Szerintem jelenleg nem éri meg az 5500-as, én még 73k-ért vettem. De ugyanakkor a G51-sem éri meg a 35- 40k-t. 40ropiért már egyszerűbb Sony DAV kompakt házimozi rendszert vagy egy Panasonicot tudsz venni. Ami szintén nem szól rosszabbul, mint a G51. Sőt!
Tudom volt nekem is.
Utóbbin szintén van AUX bemenet, DTS, RDS tuner stb... -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Igen ez a híres neves flexiJack opció... Azt nézd meg, hogy esetleg a karidon van-e előlapi kivezetés amivel vagy az X-FI-hez való előlapot tudod csatlakoztatni és abba a mikrofont, vagy egyből azt a kábelt amelyik az előlapi mikrofon bemeneti csatijához megy. Én nem néztem az én kártyámat, mert már régen nem az 5500-as van a gépen, hanem a Z-2300, tehát nekem így szabad marad a a mikrofon csati. Esetleg még megpróbálhatod azt, hogy az integrált hangkarit beizzítod és azzal használod a mikrofont. Persze csak akkor ha a kettő nem ütközik egymással.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
bluobluo
üzenetére
Na várj! Akkor én félreértettelek. Én úgy vettem észre, hogy ha a Dolby AC3-as 5.1-es jelet analógon viszel ki, akkor az dinamikusabban fog szólni mint digiten(relatív), itt is közrejátszik a hangrendszer, viszont a zajszintje feltételezhetően nagyobb lesz. Nem valószínű, hogy ezt észreveszed a G51-el, de ettől még így van. Viszont, DTS-t csak digiten tudsz küldeni, tehát ezt buktad a G51-el. Elméletileg mindenféle codec buzerálással meg lehet oldani a DTS-t analógon is, de az már nem ugyan az. Én nem tudom, hogy így van-e, mert nem próbáltam, de az okosok ezt állítják...
Egyébként az állításod helytálló, tehát minél minőségibb hangrendszered van, annál inkább észrevehetőek ezek a hibák. Ez természetes. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Da amúgy ha csak optikai kimeneted van, akkor lehet hozzá venni egy mono 3,5-es jack-Coax átalakítót.
-
Kis zöld izé
senior tag
Amúgy pedig a meghibásodásokkal kapcsolatban azon gondolkodtam éppen, hogy akiknek meghibásodott a rendszerük azok közül valószínűleg legtöbben a PC-vel használták a cuccukat. Ebben nincs is semmi meglepő PC-s hangrendszer lévén. Én ennyire nem akarok belemászni a témába, mert nem értek hozzá, de azon gondolkodtam, hogy nem-e esetleg az lehet sok esetben a gond, mondjuk a háttér világításos történetnél, hogy valami úton módon az analóg csatlakoztatás következtében valami feszültség ingadozás melegíti fel nagyon a ledeket esetleg és azért kezd el villódzni a kijelző. Lehetséges esetleg, hogy összefüggés lehet a dolgok között. Milyen táp van a gépben, milyen alaplap, milyen hangkártya, esetleg az, hogy egy konnektoron van a szett és a PC is. Esetleg még az sem mindegy, hogy az adott régióban éppen mi játszódik le az elektromos hálózaton belül. Ki tudja...
De létezik, hogy ennyire érzékeny lenne az ST? Mert hát mégis csak itt található az egész rendszer elektronikai vezérlése.
Mindenesetre érdemes lehet az ilyen dolgokon is elgondolkodni. De mondom nem akarok hülyeséget mondani, csak egy ötlet. Még a legelső hónapban tapasztaltam ilyen villódzást én is, de aztán bizti csere és utána semmi gondom nem volt vele többet. Valamint amíg a PC-vel használtam a cuccost, addig is többnyire optikain keresztül. Ezt követően el is különítettem a géptől és azóta is külön van. Jóformán csak házimozi funkciót lát el, végülis erre rendeltetett, szóval nincs éjjel nappal bekapcsolva (kímélem). Nem is hajtom szana szét, tudni és érezni kell, hogy mennyi az annyi. Egy coaxal van összekötve az asztali DVD-vel. A mély probléma pedig megint csak szubjektív lehet, ki mekkora helyiségben használja, milyen beállításokkal, milyen minőségű hanganyaggal és hardverekkel. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet gyártási hiba. Csak rossz ennyi negatív véleményt olvasni, mert ha a saját tapasztalataimból indulok ki, akkor mondhatni, hogy makulátlanul működik. Se pattogás, sem pedig egyéb rendellenesnek tűnő dolog. Biztosan van itt még pár fórumtárs akik osztják a véleményemet. Asszem így hirtelen ennyi. 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Time-port
üzenetére
Jó dolog ez a teljeskörű garancia. Legalább ha mostanság sok a szériahibás darab, akkor készségesek. Ez a minimum. Nekem már sajna nincs rá semmilyen garancia, de hála égnek a mai napig sincs gondom vele. Imádom is a picikémet, remélem, hogy még sokáig kitart mellettem.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Ez a természetes működés része. Nem hiába Stereo x2 a funkció neve. Ilyenkor csak az első és hátsó csatornák szólnak. Ha azt szeretnéd, hogy 5.1-ben szóljon akkor állítsd a dekódert PLII Music vagy Movie módra és mindjárt szólni fog a centered is. Én nem tudok róla, hogy a Logitech a közeljövőben tervezne újabb rendszert kiadni, mint az 5500-as.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Én a PS2-vel használtam optikain keresztül egy ideig, az első típusú kábellel 800ft-os darabra gondolok, majd lecseréltem egy picivel vastagabbra, de én nem vettem észre semmi különbséget. Az a 800ft-os kábel is elég vastag, szerintem annál drágábbat felesleges venned, mert nem hallod a különbséget. Egyéni vélemény. Coaxnál inkább számít, hogy milyen a kábel árnyékolása és csatija, de az optikainál szerintem nem. Legalábbis az 5500-as rendszer esetében. Esetleg akkor számít, ha több mint 2 méter távolság van az ST és a PC között.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Termi16
üzenetére
Jó. Akkor próbálj ki egy PowerDVD-t, minimum a 7-es verziót. Ott teljesen függetlenül dolgozik a progi kodekek nélkül. Az audio out-ot SPDIF-re kell állítani és úgy elviekben működnie kellene. Igazából ez a kártya inkább XP-hez való. Ha ez sem oldja meg a gondodat, akkor sajnos nem tudok többet segíteni. Nevezz be egy korszerűbb kártyába, ha lehetőség adódik rá.
Viszont a PowerDVD-t próbáld ki. Megér egy próbát!
Még esetleg annyit, hogy leszeded a codec packot, majd regisztráció pucolás és megint telepít úgy,hogy minden beállítás alapon marad. Csak egy ötlet...hátha.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Termi16
üzenetére
Még esetleg a Master Clock opciót megpróbálhatod External-ra állítani. Ha ez sem segít, akkor pedig Digital in helyett állítsd át Wave-re. Valamint a lejátszó program sem mindegy, hogy milyet használsz, meg az oprendszer sem elhanyagolható, pláne egy ilyen öreg kártyánál.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Termi16
üzenetére
Olvasd el a fentebb említett kártyák specifikációját, utána majd rájössz, hogy miben nyilvánul meg. Természetesen nem abban, hogy digit kimeneten kersztül nézel filmet.

Próbáld meg, hogy kikapcsolod az ST-t, majd újra bekapcs. Nálam a fos orion DVD lejátszóval csinálja ezt Coaxon. Elsőre is veszi a jelet, csak az ST-n nem írja hogy dolby digital. Nem tudom, hogy milyen a kártyád szoftvere, ezért nehéz segítséget nyújtani. Arra ügyelj, hogy egyszerre ne legyen bepipálva az SPDIF in és out. Csak az out.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Boldog születésnapot kívánok!

-
Kis zöld izé
senior tag
Az is jó, ha a füles csatira kötöd rá. A TV-n belövöd a hangerőt kb. 75%-ra és így még jobb dinamikát tudsz kihozni a cuccosból. 3,5 jack - RCA átalakítóval. Az 5.1 csak dekóder használatával fog menni (DPLII Movie) de menni fog. Feltéve, hogy a füles csati sztereó. Próbáld ki! Én is így használom HBO-nál tuti a hatás!

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
maxymillion
üzenetére
Ezzel hasonlóképpen vagyok én is.

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
maxymillion
üzenetére
Epekedve várjuk!

-
Kis zöld izé
senior tag
Oda sehogy sem lehet, illetve sehogy nem kell kapcsolni, mivel az egy közvetlen bemenet. Tehát ha rácsatlakoztatsz valami eszközt ami ad jelet, akkor azonnal szólni fog. A lényeg, hogy egy időben csak egy forrás szóljon, tehát jelen esetben az amit oldalra csatlakoztatsz.

-
Kis zöld izé
senior tag
Bazz! Olyan hibákat írkáltok, hogy eldobom az agyamat!
Biztosan csak én vagyok ekkora mázlista, de a 2 év alatt mióta megvan egy biztosíték cserén kívül más baja nem volt. Kopp-Kopp! Ez már számomra hihetetlen komolyan mondom! 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
<.RicHarD.>
üzenetére
Nekem Pid R740-es van és szerencsére semmi gondom nincs vele a mai napig sem, pedig elmúlt már 2 éves. KOPP-KOPP!

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Kifejtenéd az álláspontodat, egy kicsit bővebben?
Állítod, hogy egy HM erősítő nem jó zenére. Miért is nem jó? Pláne ha valami jó kis "zenei" hangfal van rákötve. Az erősítőt sztereó módba állítod és nagyjából ennyi. Már ez esetben is inkább elérsz valamiféle "HI-FI feelinget", mint mondjuk az 5500-as rendszerrel.
De javíts ki, ha netán tévednék! Amúgy nem kötözködésnek szántam.
Az, hogy ebben a dologban nem értek egyet veled, még nem számít kötözködésnek.
Mindjárt jön Bacylus, ő majd megmondja a frankót!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Miért lenne ritka?
Van egy rakat belőlük és ahogy elnézem, nem is olyan borsos az áruk...
[Házimozi erősítők]
Biztosan lehetne találni még egy jó pár darabot...
-
Kis zöld izé
senior tag
Ez függ attól is, hogy milyen oprendszer alá tennéd a karit meg sok egyéb dologtól is! Nézz körül itt: [olcsóbbat.hu]. Esetleg érdemes lehet megnézned még az aprók között!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 15 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A crystalizert kiküldi optikaira az X-FI. Szóval azért hallható a különbség. 

Szerettem ezt a rendszert, de összeségében nem éri meg az árát.
Viszont nem torzított egyáltalán és a hangerő is megfelelő lett. 
Csak járj utána a specifikációknak és hamar rájössz.

Nekem még csak most lesz 2 éves a cucc novemberben. Viszont nincs agyonhajtva, sem éjjel-nappal használva így talán még 2 évet kibír. Feltéve, hogy nem jön valami kósza villám vagy ilyesmi.
Biztosan csak én vagyok ekkora mázlista, de a 2 év alatt mióta megvan egy biztosíték cserén kívül más baja nem volt. Kopp-Kopp! Ez már számomra hihetetlen komolyan mondom!