Új hozzászólás Aktív témák
-
Henryk
aktív tag
válasz
Hooper
üzenetére
Én a gyári kábelekkel használom, szerintem ennél a rendszernél nem hozna annyi különbséget, hogy érdemes lenne foglalkozni a cserével, meg elég ritkán használom.
D1-el sincs semmi baj, teljesen megfelel a Z-5500-hoz, én is ezt használom optikain összekötve.
A rendes optikai és a mikrofon átalakítós ugyanazt tudja, a koax a hifi-sek szerint jobb, de nem hiszem hogy ezzel a rendszerrel bármi különbséget hallanánk két digitális összekötés között. -
Henryk
aktív tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Páldául egy ilyen.
Erre optikán és analógon is rá lehet kötni a Z5500-at, és megy az 5.1 is. -
Henryk
aktív tag
Vezérlőn csak annak kell lennie, de boltilag adnak hozzá még 3 jack dugós kábelt is.
Hangszórókábelnek nekem eddig legjobban az OBI-s MTK falikábel jött be. Nagy hangfalaimhoz szép ujjnyi vastag 2x 5 mm2-nyi van bekötve
Mivel neked csak a szatelitekhez kell azokhoz elég valami vékony változat, párszáz forint métere.
Talán lehet kapni ott tápkábelt is. -
Henryk
aktív tag
válasz
Crank822
üzenetére
Gyakran szokták ajánlani a JBL SCS178-at, 40-50k körül pedig lehet kapni egész jó használt erősítőket hozzá.
Ezek jobbak mint a Z-5500 ez nem kérdés, de csak használtban éri meg.(#10343) mijos:
Lehet, mivel nekem van így nem nézegetem az árát, Ő mondta hogy annyi, de azért a 90 se kevés, a kiindulásái árát nézve.
-
Henryk
aktív tag
válasz
Crank822
üzenetére
Mindig elfelejtem mennyire felment az ára.. 110-nél tart már? azigen..
Én anno 60 körül vettem zsír újan, azon az áron best buy, a mostani árakat nézve én már inkább egy használt házimozi erősítőt + 5.1 hangfalszettet vennék.
Vagy ha ragaszkodsz ehhez akkor szintén használtba valami kitesztelt, szériahibától mentes darabot.
Ha van a hangkaridon DD vagy DTS kódoló akkor jó lesz.
-
-
Henryk
aktív tag
Igen nekem is újat küldtek első alkalommal, ezt előre tudva, ki is használtam az alkalmat, és kivittük a telekre jól megdöngettem, boost-ot rányomtam, ami a csövön kifér alapon..

Viszont másodjára ha újat küldenek 4 hét alatt se érdekel, mert minden tökéletes volt a világításon kívül, és nem volt kedvem megint leszerelni, és nélkülözni. Egyszerűbb ha házhoz hozzák ami hibás, és addigis tudod hallgatni.
Nyilván ha valakinek nem tetszik/ széthajtotta, és full cserét akar, az boltban intézi. -
Henryk
aktív tag
válasz
willturner
üzenetére
Ha teheted kerüld a bolton át történő ügyintézést.
2x kellett vezérlőt cserélni az enyémben mire sikerült egy stabilat szerezni.
Első alkalommal bolttal intézve le kellett szerelni a falról, és felvinni pestre az egészet.. majd bő 1 hónap volt garanciális csere.
Másodjára már sikerült a Logi supporttal megegyezni, pedig még volt bolti garancia rá. Kértek egy PID számot, név, cím, és pár nap múlva itt volt az új vezérlő, ami egy fillérbe sem került. -
Henryk
aktív tag
válasz
Jimy83
üzenetére
Minden USB-s headset tudja ezt, mivel egyiket sem a hangkártyára kötöd, hanem külön hangeszközként működnek.
Szóval ki tudod választani TS-en hogy kimenet USB eszköz, winben/játékban pedig alapértelmezett a rendes hangkari a Logival.
Így a TS-t csak a fejesen hallod, a játékot meg csak a Login. -
Henryk
aktív tag
válasz
Tuco78
üzenetére
Ahhoz hogy beszéljen nem kell 5.1-es fejest vennie, bármelyik olcsó USB-s fejes megteszi, menni fog egyszerre a Logival.
Jimy83 (#10246):
Nyugodtan mehet közben is a hangfal, at tudod iranyitani hogy ott csak a jatek, fejesen pedig csak a TS szóljon, és ha betolod a TS-ben a zajszuroket akkor nem fog behallatszodni a hangfal sem ha dumalsz. -
Henryk
aktív tag
Omg.. X-Fi-ék megint a helyzet magaslatán..
Az adatlap szerint DD Live-ot tud, de hogy hol kell bekapcsolni fogalmam sincs.
Viszont, ha felmész a gyártó oldalára, tudsz leszedni egy kiegészítőt, amivel DTS-be tud konvertálni..
DTS Connect Pack for Sound Blaster X-Fi Titanium series 1.03.08Ha ezt felteszed, működésre bírod, be tudod kapcsolni, és még esetleg működik is, akkor játék közben DTS fog megjelenni, és minden onnal szól ahonnal kell. elvileg.

-
Henryk
aktív tag
Játéknál ha nem tud a hangkártyád DD Live-ot, akkor csak stereo,
a nagyobb X-fi-k elvileg már tudják, ha azt megtalálod, és bekapcsolod, akkor DD-ben 5.1-ben fog szólni a játék.Az hogy movie-ra teszed az effektet, nem valtoztatja meg, hogy stereo jelet kap, csak annyit tesz, hogy felkeveri 5.1-be, de attól még nem fog külön szólni.
Filmnél mennie kell a DTS/DD-nek 5.1-ben, játéknál a hangkártyádtól függ.
-
Henryk
aktív tag
Na várj, most már bekapcsolom..

Na szóval:
Ha nem szól semmi azt írja ki hogy:input: optical
no digital dataBetolok egy nem DTS filmet, és kiválasztom kimenetnek az S/PDIF-et a lejátszóban:
input: optical
effect:stereoHangkarin bekapcsolva a DD Live-ot:
effect: DD DigitalBetolok egy DTS filmet:
effect: dts Digitalszóval addig ne keress rajta DTS-t, amíg nem küldesz rá DTS-t, automatán át kell váltania, ha kapja a jelet. Ha nem írja ki, akkor nem azt kap, szóval lejátszóprogi, hangkártyabeállítással kell próbálkozni.
-
Henryk
aktív tag
Hamarabb láttam a privid mint ezt, így nem is igazán értettem mi a kérdés.

Ha csak eza baj, akkor ajánlom az effect gomb helyett a távon az optical, vagy a kezelőn az input gomb nyomkodását, amint átkapcsolsz optikára menni fog a DTS

Analógon hiába várod a digitális jelet akármilyen effektet nyomsz be.
-
Henryk
aktív tag
válasz
Satyricon
üzenetére
A 6ch direkt pont arra való, hogy direkt-be azt játsza le, amit kap.
Játékhoz ajánlatos leginkább, ahol fontos mi merről jön.Zenénél, ha mindenképp azt akarod hogy hátul is szóljon, és nem akarod elrontani nagyon a hangot akkor használd a stereo x2-t, az simán hátratükrözi a frontokat, és nem szól bele a hangzásba.
-
-
Henryk
aktív tag
válasz
Tuco78
üzenetére
Nekem átmenetileg kb egy hétig ezek voltak berakva a logi 2 frontja helyett
, amíg nem érkezett meg az erősítőm, és le kellett tesztelni őket.Tudom "Overkill", egyáltalán nem a logi súlycsoportja, és ez hallatszódott is rajta, közel sem volt ahhoz az erőhöz amit a H/K erősítővel produkálnak most, de tisztán hallható volt a pozitív különbség a gyárihoz képest, szóval valamennyi javulást el lehet érni, ezért le is húztam az összes többi gyári hangszórót, valamint letekertem a mélyet, hogy ne rontsanak bele az "új" szépségeim hangjába.
Az már más kérdés, hogy hiába volt rákötve a 4x20-as sub is a frontok helyére azok köszönték szépen, eszük ágában sem volt komolyabban megmozdulni, mert az erősítő csak olyan hangot küld ki a satelitekre, ami a gyári darabok teljesítményéhez illik, szóval hiába fogsz rákötni rendes polcsugárzókat a satok helyére, ugyanazt a vékony hangot kapják, csak egy kicsit többet tudnak kihozni belőle, és ez a kicsi pozitív változás nem éri meg a belefektetett pénzt, szerintem ezért beszélnek le róla a többiek.
Ha olcsón meg tudod úszni, esetleg kipróbálni őket vásárlás előtt, akkor megérheti, de komolyabb cuccot max átmenetileg amíg szerzel egy igazi erősítőt.
-
Henryk
aktív tag
-
Henryk
aktív tag
válasz
Regirck
üzenetére
Nálam eléggé fel volt tolva, hogy ne küldjön mélyet a satelitekre, szegények nem arra lettek tervezve.
Elvileg úgy kell belőni, hogy folytonos legyen a hang, vagyis ne legyen olyan tartomány ami kiesik. Ezt meg tudod nézni pl. egy 0-20khz-es hanggal, és akkor hallod mikor megy a sub, és mikor tér át a hang a satelitekre, ha nagyon lehúzod, akkor a sub után nem hallasz semmit, mert a satok nem tudnak olyan mélyre lemenni. -
Henryk
aktív tag
-
Henryk
aktív tag
válasz
Tuco78
üzenetére
Hívd csak őket nyugodtan, azért vannak hogy segítsenek.
Nekem is 2x kellett már vezérlőt cserélni világítás miatt, meg elment vagy 5 biztosíték is, igaz ez már régebben volt, azóta semmi baja, bár a stereo mellett csak nagyon ritkán használom.
Ez egy ilyen rendszer, vannak hibái, de szerintem ennek ellenére megéri az árát. -
Henryk
aktív tag
Na emberek!
Ma jött egy csomagküldő, aláírtam a kis készülékét kezembe nyomott egy dobozt és elszelelt.
Bizony megjött az új ST, ha jól láttam németből valami Waalwijk nevű helyről.
Már kezdtem megörülni neki, de mikor feltettem a másik mellé az asztalra lefagyott a mosoly az arcomról, a talpát valami igen nagyon elnézhették, mert durván bedőlt az egész cucc, de aztán sikerült átoperálni a másikról a talpat, és így szuper.
Remélem ez már valami stabilabb változat és megmarad a fénye, meg most már rendes bizti is van benne.Volt még itt valaki akinek ugyanez a baja volt, most nem keresem vissza, de hívd fel őket újra, megkapták a szállítmányt, nem kell várni szeptemberig.
-
Henryk
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Megtörtént.
Valami csoda történhetett, vagy csak túl sok volt a panasz, hogy a bolti garancia mellett van lehetőség rajtuk keresztül is intézkedni.
Bár próbáltak rábeszélni hogy amíg van garancia a boltban hamarabb elintézik, de türelmes vagyok, kivárom én is a szeptembert amíg lesz csere ST, addig is ugyanúgy tudom hallgatni, és nem kell bontani a berendezést. Inkább 1 hónap fény nélkül mint 1 hónap zene nélkül... -
Henryk
aktív tag
Sziasztok!
Gondolom pár ember még emlékezik rám, nekem volt már bajom a háttérvilágítással, és egy körülményes garis csere lett belőle.
Azóta semmi gondom nem volt az új rendszerrel, egészen mostanáig, ugyanis újra behalt a világítás a kicsikén.
Az egészben az a furcsa, hogy most is pont ugyanakkor, nyaralásból visszatérve történt az eset, mint az előző.
Mielőtt elmentem szépen lekapcsoltam st-n, utána a hátsó gombjával, majd a szünetmentest, és kihúztam az elosztót. Ma ugyanezt fordítva, és elkezdett hunyorogni a kijelző, gyorsan elmentem beszerezni egy másik biztit, meg is lett, de sajnos nem tudtam megmenteni vele, sötétbe borult a kijelző. Úgy látszik nem bírta a hosszú csendet..Szeretném elkerülni a múltkori macerás gariztatást, hogy le kelljen bontani a falról és felcuccolni pestre az egészet.
Van valami fejlemény azóta a gariztatással? Sajnos 2 év garit adott rá a bolt, és még nem telt le, meg lehet így oldani a Loginál hogy küldjenek egy másikat? -
Henryk
aktív tag
válasz
lolman99
üzenetére
Az XP-t én már rég elfelejtettem, de most 1év Vista után ma raktam fel a Windows 7-et.. és azt hiszem fent is marad már.. volt már egy próbálkozásom de akkor szinte semmi se ment még rajta, most viszont update-ről rögtön lejött az nvidia driver is, sőt találtam az X-FI karimhoz is béta drivert, és MŰKÖDIK!
feltettem hozzá a vistás consol launcher-t és semmi probléma a hanggal, egész nap nyúztam, optikán, analógon, mellette játék stb és teljesen okés, mind játékra, gyorsaságra, hangra.
A Z-5500 még mindig tökéletesen működik, most már remélem így is marad..

-
Henryk
aktív tag
Hali!
nézte már valaki mennyit fogyaszt ez a szörnyeteg?
apám beállított pár napja egy új fogyasztásmérővel, hogy majd mérjük le a berendezéseimet, mert 15k-s a villanyszamla..
rádugtam a logit..
ha levan kapcsolva a mélyláda akkor ugye 0W
ha csak készenlétben van akkor olyan ~10-12w körül
bekapcsolva hang nelkul ~30-35w
most 2.5kockán DD musicban minden normálon, optikai bemenet maxon, ~45w néha felugrik 50re is, de azt érezni oylankor az asztalon..
vagy 2napja van radugva, es mivel vizsgaszünet, én itthon, szomszédok dolgozni.. kivan használva. most tart 25 forintnál..
-
Henryk
aktív tag
Hali!
Találtam 2 Tiesto koncertfelvételt...
1080p-es kép, és "DTS-HD MA 5.1 Lossless 4.5mbps"
hanggal..2 kb 23gigás lemez..
ezzel hogy birkózik meg? próbált már valaki hasonló cuccot lejátszani rajta? még pár nap lesz mire lejon.. kivancsian varom milesz belole. -
Henryk
aktív tag
Mágneses dologhoz.. Nekem a subládán van a laptop és szinte megállás nélkül megy rajta, akkoris ha alatta dolgozik a kicsike, semmi baja tőle(eddig legalábbis)
más: látott már olyat valaki hogy a ST kijelzőjén a főhangerőnél egy csomó 6-os meg 2-es jelent meg?
mikor tekertem lefele egyszer akkor villantak fel a bűvös számok, következő fokozatnál helyreálltak a kockák. -
Henryk
aktív tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Én biza tekerném amíg tudnám.. kint telken is fullra tekert mélyláda a háttámaszom mindig...
csask itthon szomszédok.. 
Gamer nekem úgy van most belőve hogy gaming módban stereo xpand be, koppanasig le(hatra), meg a kristály kütyü felesen. netrádió így egész jól szól, de mély az nem egetrengető, pedig beállítgattam a thx pulton is mindent, sőt még a hangszórók távolságát és szögeit is..
Ha nincsenek szomszédok és mélyet akarok akkor pedig optikán át és rányomom a DD music-ot login. kisebb hangerőn mélyet fel csutkára, nagyobbon(~3kocka) meg felesleges érezni azt rendesen. -
Henryk
aktív tag
Nekem nincs koaxon rákötve semmi, csak optikán, meg analógon. optikát filmeknél, meg zenére játék közben, hogy ne keveredjen a kettő, amúgy analógban megy minden más.
optika és koax között szerintem nincs hallható különbség, hisz ugyanazok a digitális jelek mennek. esetleg ha nagyon sok a kábel az egyszerű koaxot könnyebb zavarni, mert a fényre tudtommal nincs hatása semminek ami a szomszédos kábelekben mehet, de ennek sincs nagy jelentősége. hosszabb, 10 méter fölötti kábeleknél már lehet esetleg nagyobb jelentősége a kábel minőségének. nálam elég volt egy 2m-es darab, asszem 3.2k volt átalakítóval együtt helyi audioboltban. de ezekben annyira nem vagyok biztos, mert csak optikaim van.
különbség megfelelő hangkártyával alig hallható. annyi hogy ha csutkára tekerem +boost-ot is maxra a login akkor analógban közelről hallható egy kis zaj, optikán semmi.
filmeknél mindigis a digitálist használtam, mert jobban érzem magam ha kiírja hogy ez biza DTS.. nem csak 6ch valami, hagy dolgozzon kicsit
zenénél ha jó minőségű cucc akkor simán optikán, stereo x2 vagy DD music, mert joban adja a mélyet úgy, de sokszor hallgatok netrádiót, ami nem erről híres, így azt rábízom a hangkártyára hogy kicsit feljavítsa, és egész jól csinálja. -
Henryk
aktív tag
Távirányító?
Nekem az asztalon tőlem kb 40centire van a vezérlő, előtte 10centire a távirányító, de még ilyenkor is inkább azt használom, hogy ne maszatoljam össze a vezérlőt. Elég ha a távot odaviszed mindent tud amire szükséged lehet zenehallgatásnál is. Csak akkor nyúlok a tekerőhöz ha véletlenül "kicsit" fentebb tekerve hagytam (pl éjszaka rádugom a fülest és felnyomom a hangot) és rám akar szakadni a plafon mikor benyomom a zenét
na ilyenkor jó hogy ha közel van és egy laza mozdulatal meg lehet előzni a szomszédok tömeges felvonulását az ajtó előtt. 
-
Henryk
aktív tag
Szia!
Igen van rajta optikai, koax, és 3jack+1oldalt.
Nyugodtan lehet használni minden bemenetet egyszerre, a vezérlőn és a távirányítón is van forrás választó gomb(a távon mindegyikhez külön gomb).
A subtól 2 méter a vezérlő kábele.Nem érdemes a legolcsóbb helyről venni, ami ha jól tudom a Pixmania, mert sok gondod lehet ha esetleg garanciális ügyed lenne. Inkább valami hozzád közeli,vagy megbízható bolttól vedd.
Itt találsz pár boltot ahol van. -
Henryk
aktív tag
válasz
szaszapi
üzenetére
Én úgy állítom be, hogy addig kapcsolgatok, nyomkodok mindent amíg meg nem szólal a hangszóró, és akkor jó
Amúgy semmi extrát nem szoktam állítgatni, csak benyomom ac3at is spdifre, meg kimenetet is, általában elég ennyi, ha nem akkor az előző verzió
de ha tudsz mutatani gyorsba barmilyen linket valami kis dts mintához megnézem neked, hogy mivel tudom lejátszani, meg beállítások hozzá ami kellhet.
-
Henryk
aktív tag
válasz
szaszapi
üzenetére
Én foobart használok, nekem bejön. DTS hangot asszem csak valami kiegészítővel visz.
a KMPlayer viszont viszi a dts-t is a saját kodekjeivel. (egy blue-ray film 1.3 gigás külön dts hangját is lazán elindította külön) meg asszem VLC player is, meg media player classic is vitte nekem a dts-t.
ja és ezeknél mindnél kijelzi a DTS-t, csak bekell lőni kimenetnek az spdif-et meg kodekbeállítások stb. -
-
Henryk
aktív tag
Jöhet link ide is!

Ja meg ígértem pár képet mára a rendszerről:
Nem pakoltam el, már jó régóta, így kéretik nem a sok kacatot nézni
Az én kis birodalmam. (igen jól látjátok egy 19" és egy 26"-os csak kicsit torzulnak az arányok ekkora gép mellett)
Az egyik hátsó.
És az én kicsikém.
És a gép belülről, a valaki bele akar kukkantani.. (ez telós kép mert a fényképezőm sajna nem bírja az UV-t
)Ha még valakit valami érdekel, csak nyugodtan.

-
Henryk
aktív tag
Na összejött a film, bár még csak 1-2 részt néztem meg, egyéb elfoglaltság miatt.
Képeket viszont ma nem tudok feldobni, mert a fényképező megette az elemeket..holnapra feltöltök párat aztán töltök fel képeket. -
Henryk
aktív tag
Áhhh nemigaz..
nem akaródzik összeállni ez a film teszt..
van egy 7.7gigás mkv-m meg egy 1.3-as 1536kbps DTS fájlom mellé, de nem tudom egyszerre lejátszani, hiába húzom be mindkettőt kmplayerbe, meg töltöm be külső audiónak nem megy, csak az alap magyar DD hang, vagy csak külön a DTS...
valakinek valami gyors megoldása esetleg? -
Henryk
aktív tag
Köszi!
Akkor majd holnap dobok pár képet, úgyis ráérek majd napközben is.
Összeállt a rendszer, minden a helyén, most még csendesen hallgatgatom, majd holnap ha elmennek a szomszédok rákapcsolok.
Holnap meglesz az első film próba is: Iron Man 1080p angol DTS
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Remélem ez a darab már sokáig megmarad, mert nem bírnék ki megint 1-2 hónapot nélküle.
-
Henryk
aktív tag
Na megvan az új cucc, ez PID R817-es, a mély az tökéletes, a többit még most csomagolom ki meg csavarozom falra. a világítás is jó (még)
ma már nem karom a szomszédokat zavarni, de holnap kipróbálom rendesen, meg teszek fel képet ha érdekel valakit. -
Henryk
aktív tag
válasz
XFreedy
üzenetére
Az én voltam.
Az boost 11en volt, de mp3 lejátszóról, ami fele olyan hangos mint az itthoni X-FI kari. és center maxra nyomva ST-on. Tehát egy jó hangkarival max hangerőn már rendesen meg kéne dolgoztatnia a kicsiket is. itthon nem hallgatom csak max 3-4 kockán, úgy hogy minden más maxra van húzva(mármint hangkari, lejátszó, stb) ilyenkor is kell érezni azért, de nem látni annyira. -
Henryk
aktív tag
jah.. mikor kivittem a telekre gariztatás előtt.. boost 11en minden fullra, ha felküldtem a centert ST-on maxra majd kiugrott a helyéről. az elsők is szépen mozogtak, de a hátsók max sorrounddal se szóltak annyira, igaz nem stereox2 volt hanem DD music, a mély miatt. de én azokból mélyet nem hallottam, mert elnyomta a láda

-
Henryk
aktív tag
válasz
XFreedy
üzenetére
Gondolom valami határa van ahol levan vágva, hogy hol nemtom, de ha mély jönne a szatelitből akkor az már feles hangerőn is szétszakadna, elég a mélyláda, még sok is, nemkell itt a kis szateliteket kínozni.
Igen de a 3ezer forintos kis sztereohoz nincs mélyláda, a logihoz meg van, tehát szétválasztja mi hol szóljon. minél kevesebb mély jön a szatelitből annál nagyobb hangerőt bír, és a loginak van is hangja..
-
Henryk
aktív tag
válasz
Játékos
üzenetére
Ismerős oldal..
régebben napokig olvasgattam, nagyon hasznos dolgok vannak rajta, nyugtató hatású
De biza már felküldtem az egészet. viszont ha még egyszer baja lesz élni fogok a lehetőséggel. igaz ezt a fuvart ingyen megúsztam de a futár 6-7 ezer lenne.
végülis nem kéne itt nagy küldözgetés, csak egy futár lehozna egy zsír új ST-ot, és elvinné tőlem a rosszat. de az ilyen lehetőségekről mélyen lapítanak a boltosok.Viktor26 :
ezzel csak aza baj hogy nem túl olcsó aza szállítás.. nyilván egyszerűbb lenne egy helyi boltból megvenni, és oda visszivinni 3 napon belül. a mélyhiba ezzel kiszűrhető lenne, a világítást meg gariban lehetne intézni, és a boltos küldözgetné helyetted -
Henryk
aktív tag
válasz
Játékos
üzenetére
Erről a 20kilós határról még nem hallottam, de a boltos sem nagyon kapkodott hogy majd küld érte futárt, pedig váltottam vele jópár emailt, pedig sokkal kényelmesebb lenne úgy. (persze ez nézőpont kérdése)
Köszi!
Csak hadd láthassam újra azt a szakadt dobozát amiben felküldtem, akkor gond nemlehet.
-
Henryk
aktív tag
válasz
Játékos
üzenetére
A boltból ahonnal veszed általában kisker, amit beviszel azt felküldik a nagykerbe, ottmeg vagy próbálkoznak, vagy cserélik az egészet. de igen az a boltnak rossz, mert neki kell állnia a cucc szállítását, ami ilyen esetben nem kis pénz.
igazán kiváncsi vagyok az enyémmel mit fognak művelni, mert csak a ST-ot kéne cserélniük, de ha nekem kicserélik az egészet egy mélyhibásra felrobbanok.
-
Henryk
aktív tag
válasz
audi100td
üzenetére
A gyártói akkor érvényes, ha már lejárt a bolti, nekem most úgy tűnik mintha jobban járna aki minél kevesebb garival, vagy anélkül tud hozzájutni, mert a gyártóval könnyebb elintézni, nemkell felküldeni az egészet. persze aki a bolthoz közel lakik annak mindegy, de nekem vidékről bajos felhúzni pestre az egészet.
-
Henryk
aktív tag
Kezdek gondolkodóba esni.. már minden új darab mélyhibás? vagy mi?
Lehet jobban járok ha visszahozom a mostanit én szarok a kijelző világításra? Végülis ettől eltekintve semmi baja, mély is tökéletes. Lehet ki kéne várnom így amíg lejár az 1 év bolti gari aztán majd a logitól kérni új vezérlőt. -
Henryk
aktív tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Lehet valami vézna fickót küldtek és megvárja amíg kap erősítést
Aztán ne sajnáld ha megjött![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Henryk
aktív tag
Az analóg is ugyanolyan jó, ha rendes hangkari van alatta, meg játékokban kell az 5.1hez.
Optikai/koax meg ha azt akarod hogy hogy a logi dekódere dolgozzon, és kiírja a DTS/DD stb-ket, meg a digitális jel miatt nem lesz zaj benne, de jó hangkarival analógba sincs annyi.
szerintemlegjobb ha mindkettővel rákötöd, és játéknál váltasz analógra (én így használtam, meg fogom ha visszajön gariból)
de ez csak magánvélemyény, van aki szerint a zenének is jobb hangja van analógról, én nem vettem észre. optikáról hallgatok zenét a login music moddal, így jobban adja a mélyet.
De majd kipróbálgatod hogy a te hallásodhoz hogy igazodik jobban. -
Henryk
aktív tag
A reset szerintem nem igen szól bele a háttérvilágításba, csak pont jó napja van. várd meg amíg teljesen kimegy, nehogy mikor odakerül hozzájuk pont jó legyen és visszaküldjék
nekem teljesen kiment rajta 1-2 hét után. próbáltam alkudozni hogy ne kelljen már lebontani a falról meg a mélyet is felküldeni, de mondta hogy ha olyan kedvük van akor az egészet kicserélik és legyen ott minden... hát remélem nem az egészet cserélik, vagy ha mégis akkor legalább jóra. gáz lenne ha most meg egy mély hibásat küldenének vissza..
-
Henryk
aktív tag
Igen. Nekem is így kezdődött, hogy hunyorgott a kijelző, majd teljesen kiment a világítás. garis az ügy. ha van rá bolti garanciád 1-2 év, akkor oda KELL vinni az egész cuccot, amíg nem jár le a bolti garancia. az új küldözgetős módszer a logitól csak akkor megy ha nincs rá bolti garanciád, vagy lejárt.
sajna ezvan, megkell válni tőle kb 2 hétre amíg "intézkednek" énis így jártam, de mostmár nem bánom, mert alaplapom is garizni van, tehát amugyse tudnám miről hallgatni

-
Henryk
aktív tag
válasz
üzenetére
Volt, kijelző háttérvilágítása ment el sajna. remélem megmarad ugyanez a teljesítménye ha újat adnak annak is.
Nekem optikán meg analógba is az X-fi van rákötve, koaxom nincs semmi.
optikán flm, zene, analógba játék. Veled ellentétben én a kisebb monitort használom tv-nek.
-
Henryk
aktív tag
nem volt nálam még teló se, pedig azt a munkát amit a mély csinált felkellett volna venni.. úgy mozgott hogy már szinte a rácsot verte, szaga nem volt, csak igen forró levegő szállt fel a bordáról, megfogni pedig nem lehetett, mert égetett. de semmi baja nem lett, ment volna tovább is csak idő kellett mire becsomagoltam meg hagytam lehűlni kicsit, de legközelebb azért bekészítek egy szobaventit mögé, ha kivinném
szerintem egy ventivel lazán végigbírna egy egész napos házibulit is maxon.lehet legközelebb rádugom a kinti p1esre, hátha erősebb az integrált sztereó hangja mint az mp3as

-
Henryk
aktív tag
ÁÁÁ Ez valami brutális milyen erő van ebben a kis dobozban!
Most hogy a gari miatt le kellett bontani a falról és becsomagolni gondoltam kiviszem a telekre...
van kint egy hifi autós hangfalakkal, meg egy SAL autós mélyláda, amin szoktam nyomatni ott a zenét, ami a csövön kifér. Namost kicuccoltam a Z-5500-at, nem hittem volna hogy ezek a kis hangszórók esetleg megközelítik a kinti berendezés hangerejét, a mélyre számítottam hogy hozza azt a szintet.
a kinti 3/4 után már csak püffön, recseg, a Logi viszont szépen nyomta, így adtam rá kakaót még és felnyomtam Boost 11es fokozatig, meg 10esre a Bass-t
hát igencsak elcsodálkoztam
Olyat szólt..
remegett alattam a padló, a gyomromban éreztem a mélyet, az egész házon lehetett érezni kintről hogy rezeg, még a pincében is. olyan huzatot csinált a mély hogy a gatyaszárat verte a lábamhoz.
ahogy elnéztem legalább 5 centis kitérése volt munka közben.
dolgoztak a kicsik is rendesen, és sokkal szebb hangjuk volt, vagy 100 méterre a háztól is tisztán lehetett hallani nyitott ablaknál, ez gondolom a magasabb hangtartományuk miatt. és mindezt egy kis mp3 lejátszóról művelte, aminél az itthoni X-FI 2x hangosabb. vagy 3 órát járt így boost 11en max méllyel, nagyon jól bírta, bár szétszedéskor megégette a kezem a borda a hátán.
viszont most gariztatás miatt adok pár hét pihenőt a szomszédoknak. majdcsak kibírom valahogy

-
Henryk
aktív tag
válasz
Varesz_86
üzenetére
Nekem akkor jött elő ez az "eszköz használatban" stb, mikor feltettem a legújabb X-FI drivert a régire. nem ment semmi. aztán lepucoltam és újra feltettem az újat. így most nagyon fasza. Vistán a consol progiban nekem sincs DD, DTS , de optikán ettől még működik, és ki is írja.
-
Henryk
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Tehát akkor a boltot ahonnal rendeltem? és akkor elég csak a ST-ot elküldeni?
Nem tudom mi ez az új őrület hogy halk a mély, nálam semmi baja. panelben hallgatom átlag 2 kockán, de ha a mélyet feltekerem normálról maxra már rohan át a szomszéd...
-
Henryk
aktív tag
Hali!
egy hét nyaralás után visszatérve első dolgom volt egy kis zenét benyomni, de kb 5 perc után elment a világítás a ST-on. ezelőtt csak hunyorgott, most viszont teljesen kiment.
mielőtt szólnátok, igen már visszaolvastam, de csak annyit találtam hogy biztosítékcsere.
ilyenekhez annyira nem értek, hogy milyen, mekkora stb kell.
namost mit is kéne csinálni? garancia van rá bőven, de nem szivesen küldözgetném, cipelném.
hogy lehet megoldani? vagy ha tényleg megoldja a bizticsrre akkor milyen, hova, stb és ha én cserélném azzal megszűnik-e a garancia? vagy ha gari akkor inkább a logit keressem ne a boltot ahonnal rendeltem?ja és mégvalami: az számít valamit hosszútávon ha szünetmentesre kötöm rá? vagy felesleges?
-
Henryk
aktív tag
Szerintem ugyanolyan jó a hangja kis szobában is, és halkan is, én csak így tudom hallgatni 2-3 kockán mert ha fentebbmegy dörömbölnek a szobám falán a szomszédok. 5kockánál még nemis volt hangosabbra véve, kivéve mikor csak a mélyet teszteltem, akkor megmozgattam mindent vele a szobában.
Nekem is tök fölösleges volt ekkorát venni, de amint mondtam nem azért vettem hogy szétszedjem vele a házat, hanem mert szép hangja van, jól néz ki mellé, meg van mit mutogatni a haveroknak
-
Henryk
aktív tag
Miért lenne baj hogy régi kiadású? Szerintem a ma kiadott hasonló rendszereket is veri hangzásban és kinézetre is, és elég modern kinézetre is. egy percig nem foglalkoztam vele hogy mikor adták ki, mert jól néz ki és jól is szól. én utódról nem tudok, de nemis kerestem, nem szándékozom lecserélni az elkövetkezö pár tíz évben
szerintem megállja a helyét buliban is, bár én még nem próbáltam. hallottam viszont hogy ha sokáig nagyon megterheled felforrósodhat, és kikapcsolja magát, de ha melegszik max egy ventit bedobsz a mélyláda mögé, nemhiszem hogy gond lenne vele.Termi16:
a hely nem probléma, jó ez mindenhol, ha jól van beállítva. a kicsi hangszórók miatt hangzása is másabb, ugye erősebb a mély, meg a magas, de szerintem jó az átfedés köztük. hangerővel otthoni használat mellett gond nemlehet. nekem nagyon bejön a hangzása, mivel inkább a mély hangokat szeretem, és az van bőven. -
Henryk
aktív tag
hát igen.. a hely.. mivel társasházban lakunk, így egy 16nm-es szoba jutott, viszont szépen kivan méregetve, fel van furkálva a falra, hogy a gép előtt ülve a középpontban legyek. szerintem ilyen kis helyen is nagyon faszán szól, térhatás is nagyon előjön filmeknél, csak jól kell feltenni.
az más hogy a 20 kockából ha már 2-3asra veszem és fullra mélyt már mozognak a bútorok és dörömböl a falon a szomszéd. else merem képzelni milyen full hangerőn. de nem azért vettem ekkorát hogy kiűzzek mindenkit a házból, hanem mert szép hangja van. mióta megvan minden nap megy végig ha itthonvagyok. és olyan megnyugtató, hogy tudom, hogy ha tovább tekerem nem recseg, nem kínlódik mint az előző kicsi, mert ez még éppenhogy alapjáraton szól, de a szomszédok szerint már hangos
persze amint nagyobb hely lesz adom neki a kakaót, addigmeg bejáratom.
szóval van benne tartalék bőven, megéri azt amibe kerül. -
Henryk
aktív tag
Én is így voltam vele, mikor át kellett utalni 25k-t az x52ért.. dehát itthon 30+fuvar lett volna..
pénz átment 2-3 nap alatt, aztán nézegettem a DPD-n a csomagkövetést hogy ugyan mikor tűnik el, de megjött
nincs velük gond, max annyi hogy nincs itt másnapra a cucc.
viszont rádsóznak egy 2k-s szerződést, +a szállítás, tehát a bruttó árhoz átlag egy 5k jár pluszba, viszont még így is olcsóbb
-
Henryk
aktív tag
optikai kábelből bármilyen jó, lehet 2-3 ezertől 10ig is, toslink tipusu, csak a kezembenyomta, mondtam olcsó legyen és optikai

az átalakító meg amilyet mutattam.nekem ugyvolt hogy a szerelt kábel volt 3200ft, de azt visszafizette, és ugyanannyiért adott aztán optikait meg átalakítót. 2800volt a kábel meg 400 kb az átalakító, csak azt külün rendelte mert nemvolt nála
na szóval a toslink a csatlakozó tipus már ránéztem jobban. az átalakító neve Toslink to 3.5 mini optical
-
Henryk
aktív tag
-
Henryk
aktív tag
jah hoppá most nézem koax kábelt írsz... azzal lehet hogy nemis fog összejönni, én úgy tudom hogy a gamer flexijack-je az csak optikai.
én csináltattam koax rca-mono jack kábelt itteni boltban, de nemment vele. rendes volt a csávó visszaadta a teljes árát, és elhoztam egy optikai kábelt meg egy olyan kis pöcköt a végére, hogy be lehessen dugni.
tehát amit leírtam az jó, csak koaxal nemhiszem hogy mennifog -
Henryk
aktív tag
van hangkártyád, vagy integráltra?
na akkor ugyanaz a helyzet mint nálam, csak nekem vista alól.
hangbeállításoknál lejátszóeszközökben kell lennie egy spdif out nevű cuccnak, azt nézd meg, és engedélyezd benne a DTS, DD, meg a frekiket is állítgasd be mindet amit kezelni tud, nálam az összes, meg a végén 24bit/96khz, a 2 kocka kipipálva. nálam így működik, valamint a lejátszóprogiban ha speakerre van állítva tedd át spdifre. nálam úgy műxik hogy a zene, film csak a hangszórón szól, optikán. a fülesben meg minden más. -
Henryk
aktív tag
Lejátszóhoz vagy PC-hez kötötted? gépnél engedélyezni a kimenetben a digitális kimenetet, meg lejátszóprogiknál is. ha lejátszóhoz akkor a menüjében lesz valami beállítás szerintem
FefeeX: igaz jóval többe is kerül, de szerintem megéri az árát aza házimozi szett, nekemis teccik, bár én még a Z-5500 at se tudom kihasználni teljesen, annyi erő van benne, de ha van hova tenned, és használod is sűrűn megéri aza szett.
-
Henryk
aktív tag
Emberek tapasztalt valaki olyat hogy a ST kijelzője "hunyorog" néha? játék közben vettem észre mikor direktbe volt kapcsolva, hogy néha elhalványult, de csak nagyon kicsiket, tizedmásodpercekre. ez mitől lehet? mert most optikán megy a zene lesem vagy 10perce szemem kifolyik de megse rezzent. lehet hogy az analog bemeno jelek zavarjak ha erosebb lokest kap? vagy nemtom.
mod: erősebb lökés alatt olyat értek mikor én is érzem azt, pl robbanás, meg ilyesmik.
-
Henryk
aktív tag
válasz
kisszatya
üzenetére
A módszert youtube-on mutogatják, nem túl bonyolult, de annál brutálisabb
annyi hogy fogsz egy nagy széles csavarhuzot es a rács szélén benyomva lefeszegeted,
a 4 csavarnak semmi köze hozzá. ha elég széles, lapos a csavarhuzo akkor nem hagy nyomot a peremen.
itten van [link] -
Henryk
aktív tag
válasz
üzenetére
Köszi a segitseget!
Akkor zsinór kb mindeggy...
Közben megint olvastam egykét érdekes dolgot, pl. az oké hogy filmekhez DTS digitális kell, de hogy zenehallgatásnál jobb az analóg az X-FI effektek miatt? Vagy ez csak alacsonyabb minosegnel erezhető? Pl. egy FLAC zenénél is tud rajta hozni valamit a kártya direktben? vagy ittmár nincs értelme a kártyának és digitálissal van szebb hangja? -
Henryk
aktív tag
válasz
üzenetére
Köszi a tanácsokat!
Akkor ugynézki lebontom a polcrendszert a falrol hogy feltudjam tenni jó helyre a hangszórót..
de aza pár órás munka lazán megéri ha utána még ennél is jobban szól majd.A kábelnek valami jol szigetelt koaxnak kell lennie ugye? aranyozott csati akkor számít itt valamit vagy fölösleges?
ésha összedugtam miket kell átálligatni hogy mennyen rajta a jel? vagy magátol megy? -
Henryk
aktív tag
Hali!
Tegnap jött meg a Z-5500 egy X-FI Xtreme Gamer-el. Nagyon szép hangjuk van így együtt, kitűnő párosítás szerintem, eddig alaplapirol toltam egy Logitech X-140 el, tehát hangban tudtam mire számítsak, de ez még annál is jobb lett, majd összekötöm digitálisan is.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon jó vétel (csiptetős verzió, 62k volt+a futár)Na az érdekelne hogy falra aki feltette, milyen magasságban van? vagy mi az ideális? hosszú szoba(vagy vékony?
), előttem mögöttem kb 1,5m van hatul nemgond szabad a fal viszont elol csak a plafontol lefele fél méter üres. az ugy baj ha ilyen kis helyen nagyon fentvan? vagy inkább leszedjem majd a polcokoat és tegyem lentebb?a mélyládánál fél méteren belül van 2 szünetmentes táp, az zavarhatja?( bár eddig vagy 2 éve ment mellettük egy autós mélyláda, nemvolt gond, de sosem lehet tudni...)
összekötéshez akkor kell egy mono 3.5 jack->RCA meg egy RCA kábel ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Trollok komolyan
- gerner1
- E-roller topik
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- iPhone gyári/emelt kapacitású akkumulátor csere 6 HÓNAP GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hogy repülnek az árak.. mikor én vettem még 62k volt.. ehhez képest úgy látom még most is vannak hibás darabok bőven.

valakinek valami gyors megoldása esetleg?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mármint a ház