Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Dare2Live #77653 üzenetére

    a pénzforgalomból kivehetőek/kikerülhetőek a bankok[...] Külön előnye, hogy nem lehet elvenni

    A valóságban szinte az összes crypto büfi tőzsdén/valami cloudos walletben tartja a zsozsót. Ezek nagyságrendekkel megbízhatatlanabbak, mint egy átlagos bank. Olyasmi, mint a BEVA még nyomokban se létezik. Ha úgy dönt a tulajdonosi kör, hogy kihúzza a dugót, így jártál. Mehetsz pereskedni évekig valami ázsiai országba.

    Normális lokális (főleg cold) wallet tartása többségnek rakétatudomány, de úgy se elhanyagolható a veszélye, hogy valami vírus lenyúlja a kulcsaidat, vagy éppen hogy a csodás cold walletedet 5-10 év múlva problémák nélkül be tudod izzítani.

    azt nem tudja elvenni se a Svájci bank, se a magyar állam.

    A felhasználását viszont simán tudják korlátozni/szarrá adóztatni/tiltani. Nem kisebb a kockázata ennek se, mint hogy "az állam lenyúlja a vagyonod".

    Felelőtlen pénznyomtatás helyett meg ott vannak a folyamatosan megjelenő alternatív crypto versenytársak meg a forkolás. Persze alapvetően másfajta problémát képviselnek, de ilyen kockázataid meg a fiat pénzeknél nincsenek.

    Aztán ott van az az előnye, hogy rakás crypto lekövethetetlen. Anonim pénztárca. Ezért is szidják, mert drog kereskedelemben egy pl monero lekövethetetlen. NAVse hinném rajongana érte, fogalma sincs róla ellenben a banki transzakciókkal.

    Ennek kivételes esetekben van valódi haszna (illegális termékek, mint pl. az említett drogok, vagy ha éppen menekülsz valami diktatúrából pl). Normális esetben amint "hagyományos" vagyonelemekre próbálnád cserélni a húdetitkos kripto vagyonod (fiatra váltás, lambo vétel, ingatlan, stb) arról a NAV értesülni fog már.

    Smart contractok jópofák és valóban innovatív dolgok, a hasznukat hosszútávon meglátjuk. Azért már jó pár éve elérhetők, de a crypto világon kívül nem sok mindenre használják továbbra se.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák