Új hozzászólás Aktív témák

  • urdongo

    tag

    Sziasztok!

    Már lassan 1 éve büszke tulaja vagyok egy E-PL1-nek, egy alap 14-42-es objektívvel. Egyelőre nem volt pénzem kibővíteni az objektív parkot, majd később szeretnék hozzá venni egy kisebb gyújtávú fix Panacake-t.

    Most viszont az olcsóbban megszerezhető makró és tele konvertereken gondolkodom. Az egyik a Raynox 250DCR lenne a másik pedig az OLYtól egy PEN-ekhez készített nagylátószög konverter.
    Viszont már a vásárlás előtt akadályba ütköztem, hiszen a vázamon az első szériás 14-42 F3.5/f5.6 található, melynek a szűrő átmérője 40,5 mm. A Raynox makró konverter pedig 43mm-es átmérővel valamint a kiegészítő csíptetővel 52-67-ig bármivel kompatibilis csak az én obimmal nem. Ugyan ez van a nagylátószögnél.. az Olympus valamit variálhatott házon belül a m4/3-os obikkal, mert a konverterei csak az újabb objektívekkel kompatibilisek....tehát az enyémmel nem. :(

    A kérdésem az volna, hogy itthon lehet-e kapni valahol olyan szűrő adaptert/adaptereket az E-PL1-hez , amikkel kompatibilissé tudnám tenni a fent említett konverterekkel?

Új hozzászólás Aktív témák