Új hozzászólás Aktív témák

  • gorgo

    őstag

    húha úgy látom ma többek birkózószart ettek! :)
    Amúgy mindenkinek van igazsága, sőt, tkp. mind az is, jól megférnek egymás mellett a vélemények.
    Én is idő- és eseménynevű könyvtárszerkezetet használok. Nem használok katalogizáló szoftvert. Használok Adobe-t (Bridge+ACR). És már igen ritkán mentek el RAW(o)t...

    Hogy ki mit használ (és hogy szereti-e) az erősen szubjektív. Tény, hogy az Adobe fél éve rommászopatja a Bridge használókat. Én decemberben megfogadtam, hogy leszokom az adobe szofverekről. Részben kényszerből, mivel már SEMMI nem futott a gépemen konfigurációs ballépések után (nem volt kedvem 10 hónapot időutazni vissza). Lényeg, hogy 2 hónapig szoptam alternatív, kicsi (PhotoNinja, Photomatrix) RAW hívókkal... Aztán megelégeltem. 20 perc alatt sem tudtam közel olyan végeredményt sem előállítani mással, mint az ACR-rel 2 perc alatt. Szóval amíg van, addig ez lesz. És ugye a Bridge nem katalogizáltat kötelezően, ámde tud olyat ha kell. Cserébe mivel túl jó volt, már nem alkalmas önállóan kötegelt munkára (csak ezért kell felrakni a PS-t, hogy image processor legyen mellé kötegelt melóhoz! :W ).

    Nem húzom: 50 évre is lehet tervezni úgy hogy ne függj szoftvertől: .jpeg; .png; .tiff.

    Újévi fogadalmam (tervem) meg elég extrém: megtanulni eléggé jól fotózni ahhoz, hogy számítógépen már ne kelljen utómunkázni. Ebben nagy segítség a Fuji, és hogy tud gépen belüli raw konverziót... (sajnos az EM5 nem tudja).

    [ Szerkesztve ]

    "Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

Új hozzászólás Aktív témák