Új hozzászólás Aktív témák

  • hdman

    őstag

    Srácok, beszart a kocsim :(

    Bocs, kicsit hosszú lesz, akit érdekel olvassa, akit nem az görgesse át :)

    Szombat kora délután mentem fel sopronból pestre, legénybúcsúra. Kapuváron kigyulladt az akku ikon a műszerfalon, félre álltam és megnéztem, hogy biztos legyek abban amit gondoltam: megszünt a tőltés, vagyis vlsz. beszart a generátor... Gondoltam a következő opel szerviz ugyis közel van, google, megkerestem a számot, hivtam, senki nem vette fel, a másik számukat sem. Mondjuk gondoltam, hogy a hosszu hétvége miatt nem dolgoznak, de azért egy kis halvány remény pislákolt. Közben odaértem, senki nem volt ott, na mondom fasza. Akkor három dolgot tehettem:
    a, leteszem a kocsit, és vonattal megyek tovább
    b, visszamegyek, és intézek kölcsönkocsit
    c, folytatom az utat, és zabszemmel a seggemben imádkozok, hogy ne álljon meg pestig (kb. 180km)

    Szerintem sejtitek mi volt a választás, hát persze, hogy továbbmentem :) Igy utólag kicsit felelőtlenség volt, 2005ös gyári opel akksi 60AH-s, ami kb egy hónapja totál lemerült mert bekapcsolva hagytam a mélynyomót 2 napig, és azóta csak 2 órát volt töltve :)

    Lekapcsoltam minden fogyasztót, klimát, ventit, lámpát, rádiót, de még a fényerőt is lehuztam, és biztam a sikerben. Úgy látszik elég is volt, mert felértem pestre végig 140-150nél, ugy hogy közben egy kezemen meg tudnám számolni hányszor fékeztem, ill indexeltem.. (utólag is bocsi mindenkitől)

    Az utolsó 5 km-en már 3 lámpa égett, az akku, az abs, és az esp. Kicsit nehéz volt tekerni a kormányt is, de odaértem. Gyorsan felhivtam egy 0-24 autómentőt, azt mondta, ha ugy van reggel érte jön, 20k a bevontatás, 70k a szerelés. Mondom ez picit sok, átgondolom, és hivom ha érdekel. Hát nem hivtam...

    A buli alatt nem is foglalkoztam vele, de reggel ment az agyalás, hogy akkor mi legyen.
    A variációk a következők voltak:

    1, otthagyom a kocsit, hazamegyek vonattal, és amint lemennek az ünnepek, akkor az ünnepelt beviszi a kocsit, megcsináltatja, és visszavonatozok érte. (ennek nem akartam kitenni a srácot, leégett volna a képemről a bőr)

    2, mégis megcsináltatom a szerelő hiénával

    3, veszek egy akkutöltőt, feltöltöm, és szintén sűrű imák közepette elindulok haza.

    Hosszas tanakodás után úgy gondoltam, hogy elbírok még egy kis izgalmat, úgyhogy a 3. megoldást választottam, annak tudatában, hogy az egyik srác mesélte, hogy felrobbant a turbo a sharanjában az m3-on és 60k-ból vitték haza. :)

    11kor felkeltem, zuhany,készülődés, leugrottam a fogarasi tescoba, ott egészen pontosan 2 töltő volt. Egy 4k-ért, ami ugy nézett ki mint egy gagyi kinai gyerekjáték, a másik pedig egy 10k-s ami azért kcsit komolyabban nézett ki, és legalább tudott 60Ah kocsit tölteni.

    Megvettem a komolyabbat, átcsengettünk a szomszéd bácsihoz szerszámért, kivettük az akkut, felvittem, töltőre fel, aztán irány kajálni. Fél 1-től 4-ig töltöttem gyorstöltő módban, kb. feléig ment fel. Visszaraktuk, fél 5kor indultam vissza sopronba. Hála Istennek nem volt nagy forgalom, mindenhol nyomtam neki, irány az M1. Nem is volt gond, végig csapattam, aztán Tatánál beértem egy rendőrkocsit, aki 120-szal poroszkált, na mondom itt gáz lesz, se lámpám ne volt kapcsolva, se indexelni nem akartam nagyon, de nem volt gáz :) Ott viszont muszáj volt egyszer rányomnom az indexre, ami kb 100 értékes méterrel csökkentette a hatótávom :)

    Elhagytam győrt, már lassan lementem volna a pályáról, 5km volt a soproni lehajtó, amikor kigyulladt az ABS visszajelző... Itt már tudtam, hogy gáz lesz, hivtam is a menyasszonyom, hogy ne várjon időben, mert kaka van. Még kb. 10-15 km-t tudtam menni az új elkerülőn, abban bizva, hogy elérem csornát, az első települést ami következik, hogy becsövezhessek valami benzinkútra akkut tölteni 1-2 órát.

    Hát ez sajna nem sikerült, ismét egyesével jöttek a lámpák, megvolt mind az 5, leesett a gázolajmutató is, aztán hörgött kettőt és megállt. Annyi erő volt még benne, hogy ki tudjak menni az oldalsó sáv szélére.

    2 nagy levegő és egy hangos röhögés után google, és rákerestem a csornai autómentőkre. 2 találat, remek. Az egyik lerázott, a másik mondta, hogy jön semmi gáz. Huhhh, azért itt megnyugodtam. Fél óra múlva kiért, teljesen korrekt volt, és elhúzta a kocsit egy szervizbe. Szerdán felhivnak, miután kiszerelték a generátort, és mondanak egy árat, aztán, ha minden jó lesz, akkor csütörtökre készen lesz...

    p.s. A legénybúcsú is q jó volt, pl 7 személyes taxiban 11en :D

    Sopron city :)

Új hozzászólás Aktív témák