Új hozzászólás Aktív témák

  • Topiccsendőr

    addikt

    válasz norbert1998 #131495 üzenetére

    Willhaben az egy szimpla aprohirdetesi oldal, olyan, mintha nemetorszagban az ebaykleinanzeigen-t nezned. Feltetelezem, ausztriaban is nagyjabol az a rendszer, mint nemetoban. Ugyanazok a motorok a mobile.de-n megtalalhatoak, mert a mobile automatan kirakja az aprohirdeto oldalra az osszes jarmuhirdetest. Viszont. Nemetorszagban aki csak aprohirdetesben arulja a jarmuvet, de mobile-n nem, ott arra megy ki a dolog, hogy ne kelljen a torvenyben meghatarozott garanciat (vagy szavatossagot, fogalmam sincs hogy hivjak, a lenyeg ha szart adsz el visszahozzak neked) vallalnod.
    Altalaban exportra szant, kerdeses allapotu, regi motorok vannak fent, akar cegektol, (szalonoknak is van "fake" profilja, ahol nem mondod meg, hogy melyik kereskedes arulja ezeket a motorokat) kulon kiemelve, hogy semmilyen felelosseget nem vallal az elado, holott ez teljesen illegalis, ilyet szalon nem csinalhat, de maganszemely sem nagyon, vagy kulon szerzodesben kell irni, hogy alkatresznek adja el. (Bar a vfr-t en is igy vettem, de azon lattam, hogy minden jo, es olcso plusz vegig vezetett szervizkonyv. Erted. 97 es motorhoz, osszes szamlaval. Ilyet szabad venni)
    Evszaktol fuggetlenul, ami jo, az nem lesz olcsobb, vagy nem annyival. Szezon vegen alkudozni tudsz, mondjuk 7-8000€ motor eseteben kb 2-300 € rol beszelunk, ami nem vmi sok. Ha nagyon meg akar szabadulni vki vmitol, becsereli szalonban egy ujra. Teljesen mas itt a piac, es az eladas oka.
    Tehat aki normalisan karbantartja a motorjat, az altalaban becsereli ujra. Ha nem, akkor kirak ra egy tablat, es kirakja az utcara. nemigen kerul ki maganszemelytol az apro oldalra, mert nem akar bolgarokkal, romanokkal, magyarokkal beszelni, ugy, hogy azok azonnal alkudoznak telefonban, nem beszelnek nyelveket, stb.
    Csak felvasarlo vagy szalon rakja ki ezeket a regi motorokat, es megprobal kibujni a torvenyben foglalt kotelezettsegei alol. Termeszetesen kivetelek vannak, csak keves.

    [ Szerkesztve ]

    Nem menekülsz a csendőrség elől.

Új hozzászólás Aktív témák