Új hozzászólás Aktív témák

  • duni84

    aktív tag

    válasz Oppenheimer #138402 üzenetére

    én az első fagyokig szoktam használni az utcait ingázásra, amikor be kell mennem bármi miatt a munkahelyre. HA 100% biztos, hogy száraz az idő, akkor a fagyok idején is nyugodtan bemegyek, habár ilyenkor azért odafigyelek rá, hogy ne sötétben induljak vagy érjek haza, mert nappal messzebbről meglátom, ha valahol mégis jég van. főleg ebben az időszakban hatalmas a menetidő különbség autó és motor között egy vidéki város - bp belváros távon.

    angliában ez a 3-5 fok környéki idő még esőben is kvázi "sztenderd motoros idő", mert a városokban és a főbb útvonalakon elég megbízhatóan szórják az utakat. itt a hideg takonyban már nem feltétlenül bízok. nyilván ilyenkor az élvezeti értéknek az marad, hogy visszakap az ember napi 2*70-80 percet.

    ha nagyon nerd vagy, akkor hőmérős tpms szenzort is felrakhatsz a motorra és a gyakorlatban irreleváns gumi hőmérsékletet is látsz menet közben. meglepően hamar felmelegednek télen is a túra gumik, mert az úttest attól még fel lehet fagyva.

    szóval ha van olyan ruhád, ami megvéd a hidegtől és nem érzed magad michelin babának, akkor nem ördögtől való télen sem a motor. ha elég idős vagy és már leszarod hogy néz ki, akkor meg aztán bármire fel lehet tenni kézvédőt, hogy elterelje a szelet :D naked bike-on mondjuk nem szívesen darálnék le napi 200 km-t, szóval az sem árt, ha van előtted valami plexi, ami eldobja a fejed fölött a menetszelet

    #metszéspontok

Új hozzászólás Aktív témák