Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Karima #33277 üzenetére

    Évek óta eBay-ezek, még nem jártam pórul vele. Védi elég komolyan a vevőt - hálistennek. Márpedig front/back fókuszos obinál (főleg Sigma) és hasonló minőségi ügyeknél azonnal visszaküldheted, persze nincs gari az EU-ban használt termékre priváttól privátnak, de az eBay jogi csomagja azért ott van mögötte.

    Sokszor én pl. írok az eladónak, hogy teszteljen ki nekem a terméken ezt-azt, ha olyan, hogy van rajta mit tesztelni (pl. egy obi esetén biztos kérném). Ha normális, megteszi és küldi az eredményt. Ha nem teszi meg, nem tőle veszek. A legtöbben azért kooperatívak ahogy tapasztaltam, procinál pl. azt is megnézte nekem a srác, meddig lehet húzni :D és elérem-e a lélektani határt (anno 3GHz), elérte, köszönöm, küldte, jött, betettem, csüsz.

    A németek normálisak (főleg eBay.de-t használom).

    Vannak persze rossz példák is, ahogy Te mondod, de nem az jellemző. Új, vagy 3 éven belüli Nikonnál pedig (ha papírjai megvannak) ott a gar ha mégis nagyon borulna a bili. De nem szokott. Egy régi haverom nagyon komolyan eBay-ezik erősítőkkel, audiofil cuccokkal, ő már szívott párszor, nem ment az erősítő, kimaradt 1-2 alkatrész vagy ilyenek, de minden esetben meg tudta oldani, 0 Ft bukóval. Pénz vissza és minden ilyesmi. Ezért jó az eBay jogi keretrendszere + a PayPal fizetés.

    Én nem félnék tőle. Főleg nem Nikkornál. ;)

    De amúgy ha kell nagyon valami a Müncheni reptérről, csak szóljatok. Havi 2x járok ott. Hatalmas reptér, klassz fotós bolttal. Mondjuk az argep.hu-n is hasonló árak vannak amúgy.. de ez már nagyon off.

Aktív témák