Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz atok666 #35933 üzenetére

    Feltekertem volna, még egy pár perces AF finomhangolást is csináltam volna vele. Nagyon izgat (nem a nemi szervemre gondolok most) :U Fehérben, pfff ... :R

    Majd legközelebb, lesz még tali sztem. Apropó, tali: a következőt nincs kedve a kedves utazóközönségnek máshol megtartani ?

    Javaslatom: Zakopane, magas Tátra. Nagyapám idegenvezető volt 20-25 évig ide, évente 3x jött alsóhangon, volt alkalmam megismerni a terepet kisgyerekként. Szeretnék újra kijutni. No de ami a lényeg: a szállás egy vendégház lenne, ismerősé (ott kint). Kb. 3-4 család elfér benne, lent konyha, olyan "menzás" pulttal, de gyönyörű terméskő alapú félig tégla félig rönk házzal, fa nyílászárók, kandalló, stb. Csodás már ez is, és a tejleves reggel..

    .. viszont ! Van egy szoba, pont ott aludtam unokatesómmal anno. Agyamba égett a kép, ahogy reggel a napsütésben kinyitom a kétszárnyú ablakot és előttem az aromás, zöld, irdatlan nagy többhektáros réten 3-4 tarka tehén legel lustán és körbe csippcsiripp. A legelő végén pedig 90 fokban (!) emelkedik egy irdatlan sziklafal, pont keresztbe húzódik a hegység.. az előttem levő hegycsúcson pedig a kereszt.

    Hát paff a látvány.

    Aztán a székes libegő, majd fülkés libegő (lubanofka és lanofka, vmi ilyesmi nevük van), utóbbi ha olyan az idő, felvisz a felhők magasságába, ahol bokaszinten hömpölyög a pára, ki-ki kandikál 1-2 csúcs, fent van egy étterem is, onnan át lehet két csúcs között sétálni a kietlen kopár köveken a másik csúcsra..

    .. ott a Morskie Oko is, egy gyönyörű tengerszem..

    A városka csodás hangulatú, rönkházak, faházak, macskaköves sétáló utca, itt is van forralt bor és hasonlók, van egy klassz, hatalmas steak ház, ahol középen kör alakú hatalmas parázságyon sütik az ember előtt meg a steak-et.. és azok a sajtok, vagy 15-20 féle ilyen-olyan-amolyan, azok mindenhol kaphatók a környéken, hát mese.

Aktív témák