Új hozzászólás Aktív témák

  • Füge007

    senior tag

    válasz Louies #6069 üzenetére

    1. Az egyik, hogy az autó tulajdonosa német bejelentett lakcímmel, érvényes tartózkodási engedéllyel, vagy munkavállalási engedéllyel rendelkezik, ez esetben akár magyar magánszemély tulajdonában lévő gépkocsi rendszáma is lehet német. Az egyetlen hátránya az, hogy magánszemélyként nem igényelhetik vissza az autó általános forgalmi adóját, nem úgy, mint a céges autó esetében. Ha viszont hosszabb ideig tartózkodik bármely EU állampolgárságú magánszemély Magyarországon, az sem használhatja saját külföldi rendszámtáblájú autóját.

    Ide tartozik az is, ha egy német vállalatban van valamilyen tulajdonosi, vagy tagsági jogokkal rendelkezik valamely német gazdasági társaságnak.

    2. A másik legális útja a német rendszám használatának, ha Németországból bármely új autót tartós bérletbe vesznek, ami min. 2 év.

    Bármely említett feltétel teljesülése mellett, egy Németországban forgalomba helyezett, új vagy használt autó vásárlásakor bárhol az Európai Unió határain belül és azon kívül német forgalmi rendszámú gépjárművet szabadon használhat.

    Ezeken kívül létezik még egy harmadik módja a német rendszám törvényes használatának, ha egy német rokon meghatalmazást ad az ott forgalomba helyezett gépkocsijának a magyarországi használatára.

    Füge

Új hozzászólás Aktív témák